Een gedeeld communiefeest: hoe pak je het aan?

Een communiefeest is een unieke en memorabele gebeurtenis, maar er komt natuurlijk ook veel bij kijken. Heb je een tweeling? Dan is het vanzelfsprekend dat ze op dezelfde dag hun communiefeest of lentefeest vieren. Het is ook mogelijk om het communiefeest samen met het buurmeisje of de buurjongen of met neefjes of nichtjes te organiseren. Het is niet alleen leuk voor jouw zoon of dochter, maar bovendien spaar je ook geld uit. Een plan van aanpak voor een communiefeest voor twee vind je hier!

Gedeeld communiefeest: uitnodigingen met hetzelfde thema

Om het gedeelde communie- of lentefeest aan te kondigen heb je natuurlijk een gepaste en originele uitnodiging nodig. Staat het communiefeest in het teken van broers of zussen? Zorg dan dat het thema van de uitnodiging bij beide communicanten past. Uiteraard heeft niet iedereen dezelfde hobby’s, maar zoek toch een gedeelde interesse. Houden de communicantjes bijvoorbeeld allebei van voetbal of prinsessen? Maak dan uitnodigingen rond dat specifieke thema. Je kunt ook twee keer dezelfde uitnodiging maken, maar in een andere kleur of met een andere foto.

 

Een andere leuke optie is om samen één uitnodiging te sturen. Een toffe collage of twee gelijkende foto’s maken samen een uitstekende uitnodiging!

 

Maak een genodigdenlijst aan

Om deze dag onvergetelijk te maken heb je natuurlijk ook gasten nodig. Als je een keuze hebt gemaakt over de lay-out van je uitnodigingen, bepaal je wie er een ontvangt. Peter en meter, tantes en nonkels… Bij broers en zussen is het eenvoudig, want het gaat om dezelfde familie. Houdt je kind een communiefeest met een vriend of vriendin? Zorg er dan voor dat de familie aan beide zijden wordt uitgenodigd. Beide partijen bepalen uiteraard zelf of ze een groot feest houden of de gebeurtenis vieren in beperkte kring. Leg daarna de genodigdenlijsten bij elkaar en kijk of er gezamenlijke vrienden tussen staan. Zo voorkom je dat een genodigde twee keer dezelfde uitnodiging krijgt.

Stem de outfits op elkaar af

Bij een gezamenlijk feest is het leuk om de outfits van de communicanten op elkaar af te stemmen. Op die manier krijgen de genodigden het gevoel dat het om een geheel gaat. Ze hoeven daarom niet exact dezelfde kleren te dragen. Door hetzelfde kleur of hetzelfde patroon te gebruiken in hun kleren kan je ze ook heel makkelijk laten matchen.

 

Is het een communiefeest voor een tweeling dan kan je er eventueel  wel voor kiezen om dezelfde kleren te kopen. Al vinden vele mensen dit misschien iets te cliché. Zeker bij een plechtige communie zou het kunnen dat de communicanten dit zelf ook niet graag meer hebben. Bij een eerste communie vinden ze het misschien nog steeds leuk om dezelfde kleren te dragen.

 

gedeeld communiefeest

Pakjestijd: zorg voor aparte tafels

Is de grote dag aangebroken? Zorg dan voor twee aparte tafels waar de communicanten hun cadeautjes kunnen plaatsen. Want je wil natuurlijk niet dat de cadeautjes bij de verkeerde communicant terechtkomt. Je kan ook twee brievenbussen of dozen voorzien om hun kaartjes in te verzamelen. Zo is er na afloop van het feest geen discussie welke cadeautjes en kaartjes voor welke communicant zijn.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

2 reacties

  1. Wij hebben twee dochters, totaal verschillend van uiterlijk, karakter, keuzes,… Zij doen samen hun heilig vormsel en we laten hen doen. De ene is in zilver met roze, en de ander is in het blauw. Dus, een feest voor twee moet niet op elkaar afgestemd zijn, het belangrijkste is dat zij hun plezier hebben, het is hun feest en niet het onze.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *