De aankleding van je communiefeest: een totaalconcept

Je hoofd breken over de aankleding van je communiefeest, inclusief tafeldecoratie en andere versieringen? Niet nodig, wij helpen je wel een handje!

DSC_7469

Licht, kleur, feest!

Een communiefeest luidt doorgaans het begin van de lente in. Bovendien staat het symbool voor de overgang van kind naar jongvolwassene. Ziedaar twee redenen om de helemaal in het teken van licht en kleur te zetten. We schudden de donkere winter stilaan van ons af en kunnen vanaf nu reikhalzend uitkijken naar lange dagen vol licht en warmte.

 

Tip: kies een of twee basiskleuren voor alle feestdecoratie, van ballonnen en vlaggenlijn aan het plafond tot de servetten op tafel. Zo blijft de aankleding sober maar toch sfeervol en vermijd je het ‘carnavalgevoel’.

IMG_8271tafel meisje

Menukaart in dezelfde stijl

Bij een communiefeest hoort lekker eten en drinken, met andere woorden een menu. Misschien heb je ook naamkaartjes nodig voor de ‘seating’ van de gasten aan tafel? Kies in elk geval voor menukaartjes en naamkaartjes die de stijl van de communiekaartjes weerspiegelen. Zo creëer je een mooi geheel. Bijkomend voordeel: een overkoepelend totaalconcept vastleggen voor het feest maakt decoratie en aankleding uitkiezen véél makkelijker – zeg maar dag tegen die keuzestress!

Originele aankleding van je communiefeest

Aankleding communiefeest

Aankleding gaat veel verder dan de menukaarten alleen. Ook andere accessoires toveren je feestzaal én feesttafel om tot een ode aan deze heuglijke dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van:

En vergeet zeker niet om je gasten een fijn aandenken mee te geven, zoals een magneet of badge met foto van de communicant, een snoepdoosje of een notaboekje.

4 reacties op De aankleding van je communiefeest: een totaalconcept

 1. Jurgen gevaert
  23 februari 2017 at 4:42 pm (1 year ago)

  Leuk ideetjes voor bedankingen voor mijn plechtig communie

  Reply
  • Olivier Olbrechts
   Olivier Olbrechts
   24 februari 2017 at 3:51 pm (1 year ago)

   Leuk dat je inspiratie hebt gevonden op onze blog. Als je nog vragen hebt, stuur ons zeker een mailtje via hello@tadaaz.be ! We helpen je graag. Veel plezier alvast met jullie feest!

   Reply
 2. Sandy
  19 maart 2017 at 10:02 pm (1 year ago)

  Hoe lang voordat we alles ontvangen? Mvg

  Reply
  • Els Vanhooren
   Els Vanhooren
   20 maart 2017 at 2:04 pm (1 year ago)

   Hoi Sandy,
   We staan erop om snel te leveren! Als je op een werkdag voor 14u bestelt, versturen wij je pakje meestal al dezelfde dag. Enkel kaartjes met foliedruk kunnen een dagje extra productie vragen.

   Reply

Geef hier jouw mening