40 jaar getrouwd? Dat moet je vieren!

Een robijnen of een smaragden huwelijk: over de juiste benaming van het veertigjarig huwelijksjubileum lopen de meningen ietwat uiteen. Maar als je op zoek bent naar een manier om te vieren dat jullie binnenkort 40 jaar getrouwd zijn, dan zit je hier goed. Lees hoe je er een onvergetelijk(e) dag / avond / weekend / avontuur van maakt!

 

40 jaar getrouwd

40 jaar getrouwd: proficiat!

Koppels die veertig jaar getrouwd zijn, kom je niet elke dag tegen. Zoveel jaren van toewijding, liefde en plezier móét je wel vieren. En je kiest natuurlijk zelf met wie. (Al zou het zonde zijn om het onder jullie tweetjes te houden …)

Daguitstap met de kleinkinderen

Wie veertig jaar huwelijk viert, is doorgaans ouder dan zestig. En veel zestigers hebben kinderen én kleinkinderen. Grijp je kans en organiseer een fijne daguitstap met de hele bende. Op deze leeftijd vinden je kleinkinderen het immers nog dikke fun om met oma en opa op stap te gaan. Trek de natuur in, verken een inspirerende stad of ga de panda’s bewonderen in Pairi Daiza. En trakteer iedereen regelmatig op een ijsje – ook de volwassenen!

De deuntjes van toen

Word jij ook nostalgisch wanneer je de muziek uit je jeugdjaren opnieuw hoort? Laat dat je inspireren om een themafeest te organiseren voor je vrienden-generatiegenoten waarin al die ‘golden oldies’ centraal staan. Shake, rattle ’n roll! En nodig de gasten uit met een unieke cd-kaart.

 

uitnodiging 40 jaar getrouwd

Veertig jaar huwelijk vieren op een unieke locatie

Een feest is altijd leuker wanneer het doorgaat op een unieke, onverwachte locatie. Wat dacht je van een feest op een boot, een avond in een kasteel of een picknick in het bos? Een glaasje bubbels mag natuurlijk niet ontbreken, ook niet op je uitnodiging.

 

Tip: voorzie een gastenboek. Heb je het originele gastenboek van je huwelijk nog? Leg dat er dan zeker naast, zodat de gasten kunnen terugbladeren naar hun ‘boodschap van toen’!

 

uitnodiging 40 jaar getrouwd groen

40 jaar getrouwd: nodig uit in stijl

Je gasten uitnodigen doe je natuurlijk met een stijlvol kaartje. Kies voor een mooie collage van foto’s waarop jullie samen het glas heffen. Hou het sober met deze paarse achtergrond. Of ga voor een natuurlijk houtmotief als foto-achtergrond – ideaal als je je jubileumfeest in een huiselijke sfeer of op een idyllische buitenlocatie organiseert.

 

Tip: heb je nog een foto van toen jullie jong waren? Vul die dan aan met een recente foto (het liefst in dezelfde setting) en ga voor een een ‘vroeger’-‘nu’-fotokaart!

 

uitnodiging 40 jaar getrouwd huwelijksverjaardag

Geef hier jouw mening