Mama zijn, de mooiste taak van de wereld!

 

Mama zijn, naast de mooiste is het ongetwijfeld ook de belangrijkste taak van je  leven. Je wilt je hierop zo goed mogelijk voorbereiden. Veel dingen kun je dan ook nalezen in de bekende boekjes, op internet en hoor je natuurlijk van de ervaringsdeskundigen, de mede-mama’s. Maar als het grote moment daar is en jullie kleintje komt op de wereld, dan wordt het moederschap gewoonweg geboren.

 

moederdag blog strand

De club die moederschap heet

Het lijkt of alle moeders lid zijn van een vereniging, een soort club; de club die moederschap heet. Het lidmaatschap gaat automatisch in, je hoeft het niet speciaal aan te vragen en ook geen contributie te betalen. De activiteiten zijn voor veel  mama’s ongeveer hetzelfde. We sluiten compromissen, bedenken creatieve oplossingen en leveren bovendien geweldige prestaties terwijl we proberen alle ballen in de lucht te houden. Maar ondanks deze overeenkomsten zijn er ook veel verschillen, daarom zijn er veel verschillende ‘afdelingen’ binnen de Club. Er zijn net zoveel afdelingen als types moeders; de werkende mama, de thuisblijf mama, de voetbalmama, de prinsesjes mama, de alleenstaande mama en ga zo maar door.

Topsport

Moeder zijn is topsport, en daarbij horen ook de nodige eerste prijzen. Denk maar aan de zelfgeplukte bloemetjes met een veel te kort steeltje van je 4-jarige dochter. Of die prachtige stenen, veren en pluimpjes die mee naar huis gebracht worden door jouw eigen speurneus. De meest gelukkige mama-momenten zijn de verjaardagen met de verraste gezichtjes als hun cadeau uitgepakt wordt. En dan is er nog die ene speciale zondag in mei: Moederdag!  Mama’s worden dan massaal in het zonnetje gezet. We krijgen ontbijt op bed, prachtige zelf geknutselde cadeaus met bijbehorend gedichtje en die heerlijke gezichtjes die daarmee vergezeld gaan… Onbetaalbaar !

moederdag blog

Kortom, in welke mama-categorie jij ook valt, moeder zijn hoef je niet te leren. Je wordt het gewoon, helemaal vanzelf ! En van het moederschap kun je een feestje maken hoor, ook hier geldt dat je zelf de slingers op moet hangen.

banner geboorteblog

Geef hier jouw mening