3 leuke ideeën voor een originele adventskalender

adventskalender maken

Een adventskalender is de ideale manier om vanaf 1 december in kerststemming te komen, nog voor de kerstgeschenkjes in zicht zijn. Het is leuk om te doen met kinderen, maar het kan evengoed een plezierige manier van aftellen zijn voor volwassenen. Bij een  klassieke adventskalender schuilt er achter elk vakje meestal chocolade of een andere lekkernij in het kerstthema, maar er zijn nog zoveel andere manieren om hier een modernere look aan te geven.

Zelf een adventskalender knutselen

Knutsel zelf een adventskalender in elkaar en voorzie elk doosje of rolletje van een opdracht. Dit kan zijn om samen naar een kerstfilm te kijken, samen een kerstverhaal lezen, kerstkoekjes bakken, de kerstboom opzetten, maak een winterwandeling, neem een bad met kaarslicht … Kortom, alles wat je nodig hebt om het kerstgevoel helemaal te pakken te krijgen. Je kan de opdrachten ook vervangen of afwisselen met een mooie herinnering die jullie delen.  Open ’s ochtends de opdracht van de dag, zo heb je een hele dag om uit te kijken naar dat moment samen in de avond.

 

Je kan de zakjes of doosjes ook voorzien van een klein cadeautje, zowel voor kinderen als volwassenen. Blijf in het thema met bijvoorbeeld iets van kerstversiering of glühweinkruiden, of gooi het over een andere boeg met een hilarisch cadeau zoals een gastenboekje voor op het toilet of een eierkoker voor de microgolf.

Andere ideetjes zijn een cadeaubon, (kerst)sokken, een zelfgemaakte cd, een mini flesje alcohol, een speelgoedje van vroeger, een loterij lotje, leuke paperclips, … kortom, alles kan!

Tips voor een originele adventskalender

  • Knutsel een adventskalender in de vorm van een huisje met wc-rolletjes. Hier passen enkel kleine geschenkjes of een leuk briefje in.

Adventkalender met WC rolletjes

 

  • Je kan ook papieren zakjes of doosjes ophangen aan een dennentak of een kleerhanger en zo een originele adventskalender maken. Als je die wat leuk versiert is het tegelijk een toffe decoratie in huis in de aanloop naar Kerstmis!

9904091910504c6133afb9e0dc451461

 

  • Zijn de pakjes wat te groot voor een wc-rolletje of zakje? Dan is een mooi houten kistje of mooie glazen pot ideaal. Je maakt schattige kleine pakjes die bij elkaar passen qua kleur en voorziet ze allemaal van een cijfer. Plezier verzekerd bij het openen!

Adventsgeschenkjes in een kistjeMaak je zelf ook een originele adventskalender? Stuur ons dan zeker een foto van jouw knutselwerk!

Wil je originele labels voor jouw geschenkjes? Download dan nu onze geschenklabels!

 

Geef hier jouw mening