Kerst in huis halen? 5 inspirerende ideeën!

We hebben er lang naar uitgekeken, en eindelijk is het zover: Kerstmis staat voor de deur! Hét moment bij uitstek om je interieur een gezellige make-over te geven. De kerstboom versieren hoort er natuurlijk bij, maar waarom zou je niet gewoon je hele huis onderdompelen in kerstsfeer? Als het over kerstversiering gaat, geldt: ‘much is more’! Daar zijn de makers van deze inspirerende kerstinterieurs het ongetwijfeld mee eens…

1.      Kerstboom? Wat dacht je van een kerstbos!

Waarom zou je het bij één kerstboom houden, als je plek genoeg hebt voor vijf kerstbomen! Foutje, zes! De boomstronkjes onder de tafel en de geweien aan de muur maken het kerstbosgevoel in dit interieur helemaal af.

 

kerstinterieur 1 kerst in huis

2.      Een sneeuwmandeur

Vergeet de traditionele kerstkrans! Deze sneeuwmandeur is eenvoudiger om te maken en zoveel leuker om naar te kijken. Heb je geen witte deur in huis? Met een witte koelkast lukt het ook!

 

kerstinterieur 2

3.      Kerstballen zonder boom

Wie zei dat een kerstboom een must is voor elk kerstinterieur? Oké, wijzelf, in de inleiding … Maar de eigenaar van deze ‘mancave’ dacht daar in dit geval duidelijk anders over. En we geven hem geen ongelijk! Wedden dat hij de kerstcadeautjes er straks ook gewoon tussen hangt?

 

kerstinterieur 3 kerstversiering

4.      Wol, wol en nog meer wol!

Kerst is de tijd van wollen sokken, maar ook van gebreide zetelovertrekken, knusse kussens, dikke plaids en wollige tapijten. En wollen theemutsen, uiteraard!

 

kerstinterieur 4 kerstversiering

5.      Er hangt sneeuw in de lucht …

Wordt het straks een witte kerst? Als het van dit kerstinterieur afhangt wel! Met wat nylondraad en marshmallows liet de eigenaar van dit interieur het in een handomdraai binnen sneeuwen. De witte kerstballen en de sneeuwspray op de kerstboom zorgen voor de ‘finishing touch’!

 

kerstinterieur 5 witte kerst

Geef hier jouw mening