Nog maar een paar dagen tot Kerstmis: zo vermijd je kerststress!

De kerstsfeer is nu overal zichtbaar, geen ontkennen meer aan dat de leukste tijd van het jaar eraan komt! Met nog maar een week op de teller, geven we graag de ultieme tips om kerststress te vermijden. Ben jij iemand die tijdens de feestdagen last hebben van kerststress? Dan geven we je graag wat tips. Geen race tegen de tijd, maar genieten van deze heerlijke kerstperiode!

Hoe kan je kerststress vermijden in je voorbereidingen? Deze tips helpen je op weg!

Maak je kerstplanning op

Door de voorbereidingen voor kerst voor jezelf in te plannen, zorg je voor rust in je hoofd! Het is traditioneel voor veel mensen een drukke periode op het werk en ook de examenperiode bij de kinderen. Dus wat vooruit denken en inplannen voor de kerstdagen is dus geen overbodige luxe. Zelfs de meest chaotische mensen kunnen zo het hoofd koel houden en een perfect kerstfeest organiseren.

Ben je bang om zaken over het hoofd te zien? Volg dan onze checklist voor de voorbereiding van je kerstfeest! Daar vind alle inspiratie voor jouw voorbereidingen.

Wees creatief met cadeautjes

Een cadeau is niet per se goed omdat het duur is. Je kan altijd het verlanglijstje van diegene die je wil verrassen vragen, maar dat laat weinig surprise effect toe. Dus even brainstormen in hun plaats is de boodschap. Wil je online shoppen? Ga je zelf cadeautjes maken? Wil je een geschenk met een persoonlijke toets geven? Maak ook hiervoor een lijstje en wees creatief, want dat scoort zonder twijfel het best! Als je online gaat shoppen, zorg dan zeker dat je vooraf al een idee hebt wat je zoekt en dat je kan genieten van acties of voordelen voor een voordelige prijs.

 

Wil je een cadeau geven met een persoonlijke toets? Deze kerstgeschenkjes zullen zeker lang gekoesterd worden door wie ze ontvangt. Maak oma en opa dus blij met een koekjestrommel. Voorzie een dienblad met foto voor de met

er van je zoon of dochter. Of zorg voor uren plezier met een sneeuwbol met jullie foto bij de kindjes in het gezelschap!

 

 

Cadeautjes inpakken is ook zo’n heerlijk moment. Maak het gezellig en zet wat kerstmuziek op, dan gaat het nog zo vlot! En vergeet ook niet om bij elk pakje een passend cadeaulabel te voorzien. Een set hippe cadeaulabels kan je bij Tadaaz immers gratis afdrukken en zo is er op het ‘moment surprême’ geen verwarring wie wat mag openmaken!

 

Kerstsfeer in huis

Kerstversiering hoeft al lang niet meer bombastisch te zijn. Subtiele accenten zoals kerstlichtjes, versiering met wat groen, een leuke kerstboom en een kaartenslinger met kerstkaartjes doet al wonderen. Rustgevende decoratie geeft je meteen een zen gevoel en dat kan alleen maar goed zijn om kerststress te vermijden! Leg de lat niet te hoog en denk vooral aan ‘gezellig’. Ideaal is het als je vooraf beslist om rond een bepaald kleur of thema te werken en alles dan daarop afstemt. Van je versiering in de kerstboom tot je tafeldecoratie, van je geschenkverpakking tot de kleuren van je kerstkaartjes.

De sfeer wordt ook bepaald door de muziek! Zet tijdens je voorbereidingen alvast je favoriete kerstmuziek op en je komt meteen in de stemming. Zo stel je de perfecte playlist samen voor jouw kerstfeest!

Culinaire voorbereidingen zonder kerststress

Ontvang jij gasten op kerstavond op kerstdag? Dan wil je ongetwijfeld scoren met een lekkere maaltijd. Je menukeuze is daarbij de eerste stap, het testen van je menu de volgende! Het hele gezin betrekken in de voorbereidingen is een dubbele win.  Het is een gezellige activiteit en nadien smullen jullie samen van de heerlijke gerechten.

Als je keuze vastligt, leg je een boodschappenlijstje aan met alle ingrediënten. Je splitst die best op in zaken die je vooraf kan aankopen en in het last-minute lijstje met bijvoorbeeld verse groenten, vis en vlees.

Last but not least is het maken van je menukaarten en tafeldecoratie. Zo heb je een leuk mooi versierde feesttafel. Je gasten zullen alvast uitkijken naar wat je hen zal serveren!

 

 

 

 

Een pre-kerst verwenmomentje inplannen

Om helemaal zen naar de kerstdagen toe te leven, plan je best een verwenmomentje in voor jezelf! Een dagje wellness, naar de kapper, manicure, … Zo ben je helemaal in de sfeer om de kerst feestelijkheden aan te vatten! De beste kuur tegen kerststress!

footer_kerstblog_NL_19

Geef hier jouw mening