Zo organiseer je een leuke nieuwjaarsreceptie

Nieuwjaar vieren? Dat kan nog heel de maand januari! Grote kans dat jij oudejaarsavond met je dichte familie en vrienden hebt gevierd, maar er zijn natuurlijk nog heel wat mensen, zoals jouw collega’s op het werk, die jij graag een goed en gezond 2018 wil wensen.  En hoe kan je dat nu beter doen dan op een leuke en originele nieuwjaarsreceptie? Bij de start van het nieuwe jaar is het dus hoogt tijd om hier werk van te maken! 

De uitnodiging

In januari worden veel mensen vaak voor een aantal verschillende nieuwjaarsrecepties uitgenodigd. Iedereen wil elkaar namelijk een gelukkig Nieuwjaar toewensen. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw receptie in het oog springt naast al die andere recepties. Het begint al met de uitnodiging.  Kies daarom voor een stijlvolle papieren uitnodiging. Een leuke nieuwjaarskaart met foto of met een feestelijke afwerking is bijvoorbeeld ideaal om als uitnodiging te gebruiken! Je vindt hieronder een aantal leuke suggesties. 

 

De locatie en decoratie

Organiseer jij het bedrijfsfeestje? Een nieuwjaarsreceptie in je sportvereniging? Dan is de kans vrij groot dat je een zaaltje ter beschikking hebt. Het is echter de kunst om een saai zaaltje in jouw bedrijf of de grauwe inkomhal van jouw sportvereniging leuk aan te kleden en helemaal receptie-proof te maken. De meest ideale kleuren hiervoor zijn zilver, goud en alles met glitter! Je zaaltje zal er meteen ultra feestelijk uitzien. Je kan je inkleding extra feestelijk maken door ballonnen of slingers toe te voegen!

226d508dfde00ac0c06923d6e14c48b4

new-years-garlands

New-Years-Eve-Party-Ideas

 

 

 

Hapjes en drankjes

Op een goeie receptie is er uiteraard voldoende drank en eten voorzien. Wij maakten een lijstje met dat wat absoluut niet mag ontbreken op jouw nieuwjaarsreceptie!

 • Champagne of cava (mag niet ontbreken!)
 • Wijn en/of bier
 • Een lekker alcoholvrij drankje (het mag wel wat origineler dan fruitsap!)
 • Water
 • Chips of nootjes
 • Groentjes met een dipsausje
 • Warme hapjes zoals minipizzaatjes, loempiaatjes, kaasballetjes

df6161c4c5108153d020d0a4db477baf

photo-1498429152472-9a433d9ddf3b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen tijd of inspiratie om zelf hapjes te maken? Dan is een foodtruck zeker een goed alternatief. De keuze uit het aanbod is tegenwoordig oneindig, dus je vindt vast een optie die origineel en lekker is om jouw collega’s mee te verwennen. 

Een originele activiteit

Geef jouw nieuwjaarsdrink een originele twist door een aantal leuke activiteiten aan te bieden. Deze ideetjes zijn eenvoudig uit te voeren, maar geven toch veel sfeer op jullie feest!

Een photobooth

Dankzij jouw photobooth zullen jouw collega’s en vrienden met een leuke herinnering naar huis kunnen gaan. Een photobooth hoeft helemaal niet duur te zijn. Kies goed verlichte plek in je zaal en zorg voor een leuke achtergrond en wat attributen om de foto’s op te leuken. De meeste mensen hebben intussen zelf een smartphone met een goeie camera, dus je hoeft niet per se zelf een toestel te voorzien! Geef een leuke hashtag mee zodat iedereen de foto’s kan delen op dezelfde manier.

 

aHR0cHMlM0ElMkYlMkZsYXVyZW5jb25yYWQuY29tJTJGd3AtY29udGVudCUyRnVwbG9hZHMlMkYyMDE3JTJGMTIlMkZCYWxsb29udGltZS0yOS5qcGc=  Happy-New-Year-Photo-Booth-Frame

Een krijtbord waar iedereen zijn wensen kan opschrijven

Op een feestje heb je vaak niet de tijd om iedereen een gelukkig Nieuwjaar te wensen. Dit probleem kan je omzeilen door een groot gemeenschappelijk wensbord te maken. Zet een krijtbord of white board ergens op een opvallende plek in je zaal en laat je gasten hun creativiteit gebruiken!

4954151cf573cbda3c2b695685cedaf7 8055cfd32e422f971c89a218d8af47a3

De nieuwjaarsspeech

Wat zeker niet mag ontbreken op een nieuwjaarsreceptie is een nieuwjaarsspeech! Je kan maar beter nu al beginnen nadenken, want zo’n nieuwjaarsspeech schrijf je niet op een twee drie! Enkele tips om 

 

 • Maak bijvoorbeeld op voorhand een lijstje met topics en mensen die je wil vermelden.
 • Vraag eens rond of er misschien nog andere mensen zijn die een woordje willen zeggen.
 • Hou het kort! Niemand vindt het leuk om de hele avond naar speeches te moeten luisteren.
 • Gebruik een beetje humor om de aandacht te trekken en vast te houden.
 • Zorg voor een leuke afsluiter, zodat de aanwezigen jouw speech onthouden!

You might also like

Geef hier jouw mening