Verplicht thuis met de kids? 7 leuke activiteiten!

Nu onze kinderen verplicht thuis moeten blijven van school en de kinderopvang zijn we allemaal op zoek naar leuke activiteiten om de tijd te vullen. Want naast de thuiswerk-pakketjes moet er natuurlijk ook tijd voor ontspanning zijn. We zetten 7 tips voor jullie op een rijtje:

#Tip 1: Paaseitjes versieren

Na de twee weken die we in ieder geval verplicht thuis zijn staat het lange paasweekend voor de deur. En het ziet ernaar uit dat we dit jaar thuis de paasbrunch zullen organiseren. Gebruik de zeeën van tijd die je nu hebt om samen paaseitjes te versieren. Knutsel spulletjes heeft iedereen wel in huis en je kinderen zijn er uren zoet mee.

 

Thuis met de kids

thuis met de kids

 

#Tip 2: Kokkerellen

Eten moeten we sowieso! Zet jullie koksmuts op en bak een lekkere cake, muffins, een taart of misschien wel een heerlijke avondmaaltijd. Wat zullen ze trots zijn op hun kook- en bakkunsten. Bakken is voor velen de perfecte ontspanning als ze thuis zijn. Vaak is er waarschijnlijk geen tijd hiervoor, maar dat kan nu zeker anders zijn! Bak die heerlijke taart waar je al weken van droomt of maak samen cupcakes. Heb je over? Verras familie, vrienden, buren met een heerlijk stukje. Zet het op de stoep, bel aan en behoud die veilige afstand. Hun dag maak je gegarandeerd goed!

#Tip 3: Gezelschapsspelletjes

De winter is bijna voorbij, maar een leuk gezelschapsspel verveelt nooit! Van ‘Rummikub’ tot ‘Vier op een Rij’ en van ‘Monopoly’ tot ‘Mens erger je niet’. Je hebt vast genoeg in ‘de spelletjeskast’ staan.

Thuis met de kids

#Tip 4: Puzzelen

Een grote puzzel maken met z’n allen. En dan liefst eentje van 1.000 stukjes. Disney of Jan van Haasteren – puzzels staan bovenaan onze lijst! Voor de allerkleinsten zijn er natuurlijk leuke puzzels met minder stukjes waarmee ze zich heerlijk bezig kunnen houden. Trouwens erg leuk om met meerdere mensen samen te doen. Het zal niet enkel de puzzelstukjes, maar ook jullie dichterbij elkaar brengen!

#Tip 5: Netflix

Ja hoor, lekker een film kijken mag zeker! Zet je favoriete Netflix familiefilm op. Disney+ is een andere optie. Maar als het weer een beetje meezit is het natuurlijk fijner om de tijd buiten door te brengen in de tuin in plaats van voor de tv.

#Tip 6: Buiten spelen

Het coronavirus is een hele serieuze zaak. Maar als je kind niet verkouden is, mag hij of zij gerust buiten spelen in eigen tuin. Stoepkrijten, tikkertje, verstoppertje, trampoline springen… Er zijn een heleboel activiteiten die je buiten kunt doen, mits je een tuin hebt natuurlijk. Massaal naar de speeltuin is misschien niet zo’n goed idee …

#Tip 7: Kaarten en kwartetten

Een leuk en educatief kwartetspel voor de kleintjes en een heerlijk ouderwets kaartspel voor de wat grotere kinderen. Uno, pesten of gewoon een kaartenhuis bouwen. Met kaarten kun je alle kanten op!

In ieder geval zijn we de komende drie weken met onze kinderen aan huis gekluisterd. Met de paasvakantie in het vooruitzicht spreken we sowieso over minimum 4 weken voor de kinderen. Een lange tijd dus… Fijn dat we in een land wonen waar er zoveel mogelijkheden zijn om onze kinderen bezig te houden, zowel online als offline.  Hebben jullie zelf tips voor ons? Laat het ons zeker weten! Have fun en stay safe!

You might also like

Geef hier jouw mening