Klassiek én elegant: trouwjurk met sluier

Stap je binnenkort in het huwelijksbootje? Dan heb je ongetwijfeld nog een trouwjurk nodig voor wat ongetwijfeld een van de mooiste dagen van je leven wordt. Ga je voor trendy of eerder klassiek? Als je voor een klassieke uitstraling gaat, mag een sluier natuurlijk niet ontbreken!

 

Herkomst

De bruidssluier heeft een religieuze oorsprong en een lange geschiedenis. De oude Grieken waren de eersten die een sluier droegen. Halverwege de negentiende eeuw kwam de sluier bij ons in de mode. Daarvoor droegen de vrouwen andere versieringen.

 

Een sluier stond oorspronkelijk voor onschuld en kuisheid. Tot 1965 verplichtte de kerk het dragen van een sluier wanneer vrouwen de kerk bezochten. Nu dragen ze een sluier omdat het mooi en trendy is.

 

Trouwjurk met sluier: de soorten

Er bestaan heel veel soorten sluiers. Zo bestaan sluiers in verschillende lengtes: eentje op vloerlengte, ellebooglengte, knielengte, enzovoort. Een leuke variant van de sluier is de ‘birdcage’. De ‘birdcage’ bestaat uit grofmazige tule, die deels voor je gezicht komt te zitten zoals een kooitje. Een aanrader als je in volledige vintagestijl voor het altaar wil verschijnen.

 

Toch liever een klassieke versie? Ga dan voor de Spaanse mantilla met kant. Daarnaast kun je kiezen tussen sluiers die versierd zijn met kant, patroontjes of een egale versie. Ten slotte zijn er ook verschillende manieren waarop je een sluier kunt dragen. Draag hem bijvoorbeeld over je gezicht of verwerk een kleine sluier in je bruidskapsel door middel van een diadeem of opgestoken haar. Door een bruidssluier te dragen, wordt de aandacht naar je gezicht getrokken en benadruk je je persoonlijkheid.

 

trouwjurk met sluier 3

Een vleugje nostalgie

Een huwelijk gaat vaak gepaard met traditie. Vraag daarom aan je moeder of zij haar sluier nog heeft. Met een beetje geluk is hij terug in de mode en bovendien is het een mooi gebaar!

DIY-sluier

Een huwelijk is een persoonlijke aangelegenheid waarin je graag zoveel mogelijk van jezelf legt. Je kiest natuurlijk voor een outfit die helemaal bij je past. Daarom kun je bijvoorbeeld zelf een sluier ontwerpen. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Welke sluier je ook kiest, stralen zul je zeker!

footer_huwelijkblog_NL-20
You might also like

1 Reactie op Klassiek én elegant: trouwjurk met sluier

 1. Lize
  13 June 2016 at 8:22 pm (4 years ago)

  Dank je wel voor de inspiratie!! Ik kocht onlangs tijdloze diamanten oorbellen bij Baunat (https://www.baunat.com/nl/oorbellen), om zo mijn bruidsjurk (mét sluier) mooi af te werken.

  Groetjes,
  Lize

  Reply

Geef hier jouw mening