Tips voor de styling van je trouwfeest

pexels-photo-341372

Sluit je ogen. Wat zie jij voor je als je aan jouw perfecte droomhuwelijk denkt? Welke sfeer wil je creëren? Naast het kiezen van de trouwjurk en het opstellen van de gastenlijst, komt er bij het organiseren van je trouwfeest nog wel wat kijken om jullie eigen stijl door te trekken tijdens het feest. Wij helpen je graag met enkele tips om jullie mooiste dag tot in de puntjes te verzorgen.

 

Bepaal de stijl van je huwelijk

Eens de ideale trouwjurk gekozen is, kun je ervoor kiezen om de stijl van deze jurk als basis voor de vormgeving van de rest van het feest te gebruiken. Is de trouwjurk eerder een traditioneel ontwerp of is hij gedurfd en apart? Vaak zal deze keuze een verlengde van jullie persoonlijkheid zijn, en wat is er nu leuker dan deze lijn door te trekken om jullie speciale dag? Je kan de gasten op voorhand al warm maken door de keuze van deze stijl in jullie uitnodigingen terug te laten komen. Wist je dat het ontwerp van deze uitnodigingen zelfs volledig doorgetrokken kan worden in de tafeldecoratie en bedankkaartjes? Zo hebben de gasten meteen de volledige sfeer mee.

 

zwart-wit styling

 

Het zit ‘m in de details

Hoe trek je jullie gekozen stijl verder door naar het trouwfeest? Op de volgende puntjes kun je alvast letten:

Hoe kies je de ideale locatie?

Het ene koppel droomt van een trouwfeest op een landelijke hoeve en een ander koppel wil hun huwelijk graag organiseren in een chique kasteel. Of misschien dromen jullie er wel van om deze dag aan zee of in een mooi bos te vieren? Welke locatie je ook voor ogen hebt, deze keuze bepaalt voor een groot stuk de stijl van je feest.

 

Onvergetelijk  aankomen

Uiteraard moeten jullie zelf ook nog op deze locatie arriveren! Dit kan natuurlijk in jullie eigen wagen, maar er zijn nog tal van andere opties zoals een leuk Volkswagenbusje, die oldtimer waar jullie al zo lang van dromen, een stoere motor, sprookjesachtig met de koets of ecologisch met de fiets, je kan het zo gek niet bedenken. Extra leuk is om deze ook van decoratie te voorzien! Als het gekozen transportmiddel voor jullie een belangrijk waarde heeft, kan het leuk zijn om dit ook te gebruiken tijdens het maken van jullie foto’s, zo staat jullie entree alvast vereeuwigd op de gevoelige plaat en jullie bedankkaartjes.

En eens jullie in thema aangekomen zijn, is de toon meteen gezet!

 

Hoe pak je de decoratie aan?

De aankleding van de ruimte, tafels en stoelen, geeft in één oogopslag het hele verhaal weer, dus besteed hier voldoende aandacht aan. Zoals reeds vermeld, kan het thema van de uitnodigingen verder doorgetrokken worden naar de tafeldecoratie, indien gewenst. Dit scheelt jullie al een hoop werk en op deze manier ontstaat er aan tafel een mooi en persoonlijk geheel. Je kan ervoor kiezen om de hoofdkleuren van jullie thema steeds terug te laten komen, in de ruimte van het trouwfeest, in de photobooth of zelfs in de huwelijkstaart!

Creatieve tips

Hoe leuk is het als je complimenten ontvangt over de prachtige decoratie van jullie trouwfeest, en je hierop kunt antwoorden dat je deze zelf gemaakt hebt? Van kleine details tot grote pronkstukken, van beginnend knutselaar tot de gevorderde ‘diy-er’, een zelfgemaakt element kan alle kanten uitgaan.

Bloemen horen bij het huwelijk zoals Suske bij Wiske hoort. Voeg wat extra flower power toe door een bloemenboog te maken als doorgang/ingang naar de feestelijkheid of als onderdeel van een photobooth, versier de locatie met bloemenslingers of waan je in een sprookjesbos door kroonluchters van bloemen in de ruimte te hangen.

Als de avond valt, is het leuk om op een sfeervolle manier toch voldoende licht te creëren, bijvoorbeeld door op verschillende plaatse kleine lantaarns met (led)kaarsjes neer te zetten of papieren lampionnen langs de wand of het pad te hangen. Zeker op buitenlocaties zal dit een uniek sfeerlicht scheppen. Je kunt lampionnetjes ook perfect combineren met bloemen en deze beide in een magisch bloemstuk combineren, bijvoorbeeld om boven de tafels te hangen.

 

Voor extra inspiratie kan je vast je hartje ophalen op ons Pinterestbord:

Volg ons op Pinterest!.


footer_huwelijkblog_NL-20

1 Reactie op Tips voor de styling van je trouwfeest

  1. Ineke
    9 August 2017 at 9:45 am (4 years ago)

    Leuke blog om te lezen met veel handige tips. Zelf lieten wij ons rijden door een vriend die een 4-span met 4 pony's heeft. Hij deed het nog gratis ook, maar uit eindelijk een kratje bier gegeven. Het was echt super gaaf, ik wist niet dat mijn man (inmiddels) dit had geregeld en ik dacht dat wij in de auto van mijn schoonouders zouden rijden. Dit was uiteraard veel beter.

    Reply

Geef hier jouw mening