Mobile menu
Kies je land
Winkelmandje0 producten
Hulp nodig?
050/407 910

Klantenservice
Ma-vrij: van 9u tot 15u30

Tip: Ordernummer bij? 

Duurzaamheid bij Tadaaz

Duurzaamheid is een hot topic in alle facetten van ons leven. Bij duurzaam ondernemen of maatschappelijk verantwoord ondernemen houdt een bedrijf rekening met de effecten van z’n activiteiten op mens, milieu en bedrijfsvoering. Ook bij Tadaaz is dit iets wat onmogelijk weg te denken is en waar heel wat voor gedaan wordt. Hoe moeilijk is het om de combinatie te kunnen maken van een zo duurzaam mogelijke manier van werken en toch perfect afgeleverde producten te kunnen afleveren bij de eindklant? Jan Jonckheere, CEO van Tadaaz, vertelde ons welke maatregelen er nu precies genomen worden.

Duurzaamheid is onmogelijk weg te denken uit onze maatschappij. Ook bij Tadaaz is dit een hot topic waar we als bedrijf elke dag ons steentje voor bijdragen. Tadaaz nam jarenlang deel aan het Charter voor Duurzaam Ondernemen in West-Vlaanderen en hieruit zijn heel wat duurzame maatregelen uit voortgevloeid. De werkgroep Duurzaam Ondernemen komt maandelijks samen om te bespreken welke duurzame maatregelen nog kunnen geoptimaliseerd of toegevoegd worden.

Tadaaz onderneemt wel al heel wat. Zo zijn er sinds 2011 zonnepanelen geïnstalleerd die voor 65% voorzien in ons eigen elektriciteitsverbruik en voor een vermogen van 360.000 kWp. Daarnaast werd op de meeste plaatsen in het bedrijf ledverlichting geïnstalleerd. Deze energiezuinige verlichting heeft gezorgd voor een daling in het elektriciteitsverbruik. Voor sanitaire installaties wordt regenwater gebruikt.

Ook doen we aan doordacht afvalbeheer en proberen we het verpakkingsafval te verminderen. Er wordt afval opgehaald voor recyclage en ook intern wordt gerecycleerd. We hebben het dan over PET, plastic, papier… Daarnaast gebruiken we voor Tadaaz hoofdzakelijk FSC gecertificeerd papier. FSC garandeert een verantwoorde herkomst uit duurzaam beheerde bossen en/of recyclage. Dit wordt onder andere ondersteund door het WWF en Greenpeace en ook door sociale en economische actoren.

Duurzame mobiliteit wordt gestimuleerd! Met andere woorden het gebruik van de fiets voor woon-werkverkeer. Onlangs werd ook de eerste elektrische auto aangekocht binnen het bedrijf. Deze wordt opgeladen via de energie van de zonnepanelen. Ook stimuleren we binnen het bedrijf de werknemers om te sporten. Één keer per maand wordt er een gezamenlijke sportactiviteit gepland.

We gebruiken een minimum aan plastic om transport van kaartjes vlot te laten verlopen. Het uiteindelijke pakket wordt vacuüm verpakt met CO2-neutraal plastic, dit wil zeggen dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen. Aangezien het vacuüm verpakt wordt, gebruiken we de minimale hoeveelheid. Het is nog steeds de bedoeling dat de producten in uitstekende staat toekomen bij de klanten, zonder scheuren of ezeloren.

Duurzaamheid is iets dat ons elke dag bezighoudt en waar we altijd in zullen blijven investeren.

Lees het volledige interview met Jan Jonckheere.