Mobile menu
Kies je land
Winkelmandje0 producten
Hulp nodig?
050/407 910

Klantenservice
Ma-vrij: van 9u tot 15u30

Tip: Ordernummer bij? 

Een bijzondere dag: je lentefeest

 

Naast veel eerste en plechtige communies, zie je in het voorjaar ook vele lentefeesten die georganiseerd worden. Een echt spektakel voor het feestbeest: hij of zij staat helemaal in de belangstelling tijdens dit feest, wat door de ouders en soms in samenwerking met de school georganiseerd wordt.

Natuurlijk is het heel bijzonder om zoiets te organiseren voor je zoon of dochter! Maar hoe begin je daar aan? Er zijn veel zaken die je niet mag vergeten bij het lentefeest: welke gasten vraag je, waar vier je het feest, welke outfit kies je, welke kaartjes… Gelukkig hebben we een handige checklist voor je communie of lentefeest zodat je zeker weet dat je niets vergeet! Bekijk hier ons volledige assortiment voor communie en lentefeest!

Waar komt het lentefeest vandaan?

Vroeger deed bijna iedereen zijn of haar eerste communie. Als je zoon of dochter tussen de 6 en 8 jaar was, werd door de katholieke scholen de communie georganiseerd en iedereen deed daar standaard aan mee. Dit is tegenwoordig wel anders: het aantal communies stijgt niet langer.

Een belangrijke oorzaak hiervoor is natuurlijk te vinden in het feit dat minder ouders zich verbonden voelen met de katholieke tradities. De communie in de katholieke kerk hoeft niet. Ze voelen er maar weinig voor om hun kind volgens het christelijke geloof op te voeden. Tegelijkertijd is het wel mooi om een bijzondere dag te organiseren voor je zoon of dochter. Daarom kiezen steeds meer mensen voor het lentefeest - ook wel groeifeest genoemd!

Het belangrijkste is dat jullie een beslissing maken waar zowel de ouders als het kind achter staan, maar een feestje is altijd leuk, toch? Er zijn weinig kinderen die hier neen zullen tegen zeggen. De voorbereidingen kunnen beginnen!

Tadaaz helpt je graag bij het organiseren van je lentefeest. Steek in 1-2-3 een onvergetelijk feest in mekaar met de leukste uitnodigingen en bijpassende bedankkaartjes en decoratie!

Welke stijl kies je voor het lentefeest?

Bij het groeifeest of lentefeest staat jouw zoon of dochter helemaal centraal. Natuurlijk is het dan heel leuk als zij ook mee mogen denken over de aankleding van het feest! Bekijk alvast eens welke kleuren terugkomen in de outfit van het feestbeest. Misschien zegt ook de locatie waar je het gaat vieren al iets over de uitstraling?

Op onze website vind je veel kaartjes voor het lentefeest. Welke stijl vindt jullie feestbeest het leukst? Je kan eenvoudig en snel online bestellen. Communiekaartjes maken is ontzettend leuk! Met originele uitnodigingen verras je familie en vrienden. Ontdek ons ruim aanbod.

Bij iedere uitnodiging passen ook andere producten, perfect voor de verdere aankleding van je feest. Bekijk onze decoratie voor je lentefeest voor de mooiste vlaggenlijnen met foto’s van de lentefeestvierder!

Ready met de decoratie? Tijd voor de aankleding van de feesttafels! In onze categorie tafeldecoratie vind je de mooiste ontwerpen voor menukaarten, placemats en servetringen.

Natuurlijk zijn bloemen ook altijd leuk om toe te voegen voor een frisse uitstraling. En misschien wil je zoon of dochter wel zelf wat originele decoratie knutselen via wat leuke DIY-projectjes? Lees er verder meer over!

Bedankjes en cadeaus voor je gasten

Heeft je zoon of dochter een fantastische dag gehad en helemaal niets meer te wensen? Dan is het natuurlijk tijd om je gasten op gepaste wijze te bedanken! Maak deze bijzondere gelegenheid onvergetelijk met leuke bedankkaartjes of bedankjes.

Dit zorgt voor een mooie afsluiter van een heel bijzondere dag! Van deze finishing touch zal vast iedereen heel erg blij worden, originaliteit verzekerd!

Bij een communie worden daarnaast de peter en meter op bijzondere wijze bedankt. Dit is natuurlijk bij lentefeest niet van toepassing, maar niets weerhoudt je ervan om de VIP’s van je feestje te bedanken met een gepersonaliseerd cadeau! Bak koekjes met je zoon of dochter en vul een gepersonaliseerde koekjestrommel om cadeau te geven. Of misschien worden opa en oma veel blijer van een gepersonaliseerd dienblad?

Deze leuke geschenken zullen er vast en zeker voor zorgen dat zij deze speciale dag nooit zullen vergeten! En daarnaast zijn het handige spullen die ze dagelijks kunnen gebruiken. Als dat geen win-win situatie is :).

Nog meer inspiratie voor Lentefeest

We hopen dat je nu al wat meer weet over het organiseren van een lentefeest. Heb je toch nog niet gevonden wat je zoekt? Of ben je nog op zoek naar meer ideeën of leuke thema's voor het feest? Wij geven je op ons blog graag tips over de uitnodigingen, decoratie, bedankjes en veel meer. Hier vind je vast en zeker meer inspiratie!