Mobile menu
Kies je land
Winkelmandje0 producten
Hulp nodig?
050/407 910

Klantenservice
Ma-vrij: van 9u tot 15u30

Tip: Ordernummer bij? 

Hoe jullie verloving aankondigen?

 

Het is zover. De grote vraag is gesteld en met een enthousiaste ‘ja’ beantwoord. Hij/zij heeft je eindelijk ten huwelijk gevraagd. Of misschien stelde je de vraag wel zelf. Maar hoe vertel je het grote nieuws aan jullie ouders, familie en vrienden? Er zijn tal van originele manieren om jullie verloving aan te kondigen. Hieronder vind je enkele tips!

Zijn jullie al een stap verder en zijn jullie de grote dag al aan het plannen? Bekijk dan zeker ook eens onze huwelijkschecklist. Zo vergeet je zeker niets en kunnen jullie met volle teugen genieten van jullie huwelijk. Bekijk onze huwelijksuitnodigingen!

Verloving aankondigen aan jullie ouders 

Je ouders zijn natuurlijk de eerste personen aan wie je je gloednieuwe verlovingsring wilt showen.

Je kunt ze het natuurlijk gewoon vertellen, maar leuker is om het te zeggen met een gepersonaliseerd cadeautje. Zo kun je ze onderzetters geven met daarop de tekst ‘She said yes!’ of ‘Mr & Mrs’. Hetzelfde kan je ook doen met een mok of koekentrommel.

Het kan ook leuk zijn om de vraag te stellen in het bijzijn van jullie ouders. Zo weten ze het meteen en wordt het een onvergetelijk familiemoment om te koesteren. Probeer dan wel op voorhand eens te polsen naar het mogelijke antwoord van je partner. Je wilt natuurlijk niet dat hij/zij nee zegt in het bijzijn van jullie familie. Wees dus open tegenover elkaar en praat over het al of niet klaar zijn om te trouwen.

Een andere leuke manier is gewoon niks zeggen en wachten tot je ouders je verlovingsring opmerken en vragen of jullie misschien verloofd zijn. Probeer je ring dan zoveel mogelijk in de kijker te zetten door er bijvoorbeeld constant aan te prutsen, door je glas steeds met die hand vast te nemen als je ouders het zien...

Schreeuw het van de daken!

Eens je verloofd bent wil je het zo snel mogelijk aan iedereen laten weten. De makkelijkste en snelste manier is waarschijnlijk om een leuke foto van jou en je partner te maken en die op Facebook, Instagram... te delen.  Zorg ervoor dat de verlovingsring een prominente plek op de foto krijgt. Laat die likes maar komen! Jullie zijn verloofd en iedereen mag het weten!

Het kan ook leuk zijn om iemand te vragen om jullie te filmen tijdens het stellen van de vraag. Dit filmpje kan je dan delen op al jullie sociale media kanalen en is ook een leuke herinnering voor later. Of film jullie tweetjes terwijl jullie het nieuws letterlijk aan vrienden en volgers vertellen.

Wil je het liever wat persoonlijker? Nodig dan jullie beste vrienden uit voor een gezellige avond bij jullie thuis. Een hapje, een drankje,...en heel wat felicitaties. Gebruik eventueel een smoesje en nodig je vrienden zogezegd uit om iets te drinken voor je verjaardag, om kennis te maken met jullie nieuwe hond.... Zo zullen ze zeker niks vermoeden en is de verrassing des te groter!

De volgende stap: datum, feestzaal...

Als jullie familie en vrienden op de hoogte zijn is het tijd voor het echte werk. Een datum kiezen, een feestzaal vastleggen, save the date kaarten maken of onmiddellijk uitnodigingen maken…

De datum is op dit moment uiteraard het belangrijkste. Eens je dat weet kan je je save the date kaarten beginnen ontwerpen en uitsturen.

Als al de rest vast ligt kan je ook je trouwkaarten beginnen maken. Je wilt wellicht dat jullie trouwkaarten perfect zijn en dat ze volledig passen bij jullie persoonlijkheid en stijl, kortweg je wilt een unieke trouwkaart. Begin er daarom op tijd aan.

Om niks te vergeten is het handig om voor jezelf een planning te maken. Je schrijft op wanneer je wat wilt doen. Bijvoorbeeld 12 maanden op voorhand: datum kiezen, feestzaal zoeken… 10 maanden op voorhand: trouwkleed kiezen... Online vind je heel wat voorbeelden van zo’n planning waar je wat inspiratie kunt uit halen. Met een goede voorbereiding hebben jullie vast minder stress op de grote dag!

Meer inspiratie rond huwelijk nodig?

Zijn jullie nog op zoek naar een leuke manier om jullie getuigen te vragen? Of zoeken jullie nog inspiratie voor het geven van een speech op jullie feest? Op onze blog vind je heel wat tips en inspiratie rond het organiseren van een huwelijksfeest.