De ultieme zwangerschapschecklist voor jullie mini me

Deze zwangerschapschecklist to the rescue! Je bent zwanger en wil geen stress als de bevalling dichterbij komt? Dat begrijpen we! Week na week tel je af tot dat kleine wondertje er eindelijk is! Een zalige periode! Maar toch wil je dat alles tot in de puntjes voorbereid is voor als je gaat bevallen. Als zwangere vrouw ben je sowieso al iets prikkelbaarder, dan zijn wij er om de stress te verlichten vanaf de eerste dag!

Om niets over het hoofd te zien en bij de geboorte volop van jullie kleintje te kunnen genieten, hebben wij de ultieme zwangerschapschecklist samengesteld. Vanaf de eerste weken als je zwanger bent of later tijdens de zwangerschap helpt deze zwangerschapschecklist jullie om niets over het hoofd te zien! Vooral als het de eerste keer is dat jullie een kindje verwachten, zal je ervan versteld staan wat er allemaal bij baby’s komt kijken.

Met deze checklist vermijd je last minute stress en kan je je concentreren op wat echt telt! Schrijf je nu in voor de Tadaaz nieuwsbrief en ontvang niet alleen de leukste tips en weetjes over je zwangerschap, maar ook onze handige zwangerschapschecklist.

Schrijf je in voor de Tadaaz nieuwsbrief en ontvang als welkomstgeschenk meteen de link om jouw checklist te downloaden!

Je kan je altijd uitschrijven onderaan de mailing.

De checklist voor je zwangerschap

Er komt heel wat bij kijken vanaf het moment dat je ontdekt dat je zwanger bent tot de laatste dagen wanneer je kleine spruit komt piepen! Wil je graag ook alles op orde zodat je niets over het hoofd ziet? Dan bezorgen we je hier een checklist voor je zwangerschap per maand wat er moet gebeuren. Zo kan je elke maand iets afvinken van je to do list en kan je relaxed door je zwangerschap heen. De perfecte voorbereiding voor de geboorte van je kindje!

Maand 1

 • Wees er vroeg bij want de plaatsjes bij de kinderopvang zijn vaak beperkt. Laat je dus niet verrassen en ga al op zoek van zodra je weet dat je zwanger bent!
 • Eerste bezoekje aan de dokter voor een controle.

Maand 2

 • Breng je werkgever op de hoogte dat je zwanger bent! Zo ben jij beschermd tijdens je zwangerschapsperiode en kunnen zij je afwezigheid alvast inplannen.
 • In maand 2 nemen ze de allereerste echo van je zwangerschap. Deze eerste echo bevestigt de komst van je baby en is zo’n uniek moment!

Maand 3

Maand 4

 • Wist je dat je vaker tandproblemen hebt tijdens je zwangerschap? Plan dus zeker een bezoek bij de tandarts voor een extra controle om eventuele problemen te vermijden.
 • Ga je voor borstvoeding of flessenvoeding? Het is voor veel zwangere vrouwen een moeilijke beslissing. Volg een van de vele infosessies om te zien welke keuze jou het beste ligt.

Maand 5

 • Een naam zoeken is niet altijd even evident. Laat je inspiratie de vrije loop vooraleer te beslissen! Schrijf de naam ook altijd even op, dit geeft vaak een ander beeld.
 • Het vastleggen van de geboortelijst is vaak een spannend moment en maakt de komst van het kindje ook reëel. Bezoek zeker op voorhand verschillende winkels en informeer bij vrienden en familie welke ervaringen zij hebben en wat je echt op je lijstje moet zetten.

Maand 6

 • Via het sociaal bureau kan je het attest aanvragen voor kraamgeld. Een extra duwtje in de rug is altijd welkom toch!
 • Richt de babykamer in en bekijk of je nog moet schilderen, behangen… Een goed bedje, verzorgingstafel en een comfortabele stoel voor de (borstvoeding) zijn een absolute must. Maar ook aan de decoratie en verlichting wil je vast aandacht besteden, zodat je je kleintje een warm welkom kan geven!
 • Om helemaal voorbereid te zijn op je bevalling en eventuele rug- of bekkenproblemen te verhelpen, kan je bij de kinesist terecht voor prenatale kine. Zij helpen je spieren te versterken en geven je allerlei tips om je voor te bereiden op je bevalling.

Maand 7

 • De komst van je baby komt steeds dichter dus kan je gerust beginnen nadenken over welke doopsuiker en geboortekaartjes je zal kiezen. Gaan jullie voor klassiek, retro of origineel? Laat je zeker inspireren door onze uitgebreide geboortecollectie  . Je kan van de kaartjes en doosjes een proefje aanvragen zodanig dat je dit thuis rustig kan bekijken en eventueel even de mening kan vragen van andere.
 • Wil je graag nog sportief blijven op het einde van je zwangerschap? Dan is hardlopen of muurklimmen nu misschien niet meer zo aan te raden… Volg een cursus zwangerschapsyoga of ga na of je in de buurt kan deelnemen zwangerschapszwemmen. Zo blijf je actief en geniet je ten volle van je zwangerschap.

Maand 8

 • Het einde is in zicht dus het aftellen kan beginnen! Tref de laatste voorbereidingen en maak jouw koffer en die van de baby klaar. Neem ook zeker belangrijke telefoonnummers bij de hand van de vroedvrouw, ziekenhuis, werkgever,…
 • Laat je deze maand nog eens goed verwennen! Doe nog maar eens zot met vriendinnen of ga nog eens goed eten met z’n tweetjes. Ook een bezoekje aan de schoonheidsspecialist is nu een heerlijke luxe. De komende maand(en) zal je hier immers niet zo veel tijd voor hebben.
 • Neem contact op met de kraamzorgafdeling in je buurt. Zo weten zij al dat je beroep op hen wil doen van zodra je kindje geboren is en kan je alvast de eerste afspraken maken voor hulp in het huishouden, advies bij borstvoeding, verzorging van je kindje…
 • Maak je doopsuikerdoosjes klaar en denk na over de presentatie ervan. Ook de adressen en postzegels kunnen alvast op de envelopjes. Zorg ook dat je kaartje klaar staat in je concepten, zodat je dat op de dag van de geboorte in 1-2-3 kan bestellen.

Maand 9

 • De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat kan in deze maand vaak letterlijk genomen worden. Nog even afwachten en dan is je kindje daar. Tref de laatste voorbereidingen in huis tegen dat je kindje naar huis kan zoals extra voorraad van de dagelijkse boodschappen, voldoende luiers,… 
 • Kook vooraf maaltijden en soep en vries die in, zodat je wat voorraad hebt voor de eerste weken na de bevalling. Dan zal je wat blij zijn dat je alle tijd kan besteden aan je kindje en tocht gezond en lekker kan eten!

Download de checklist huwelijk om de belangrijkste zaken niet over het hoofd te zien… Maar bovenal, vergeet niet te genieten tijdens de zwangerschap! Maand per maand voel je de komst van je kleine pruts dichterbij komen. We wensen je dan ook van begin tot einde een zorgeloze zwangerschap toe en alvast veel succes bij de bevalling!