Handige fotografietips voor dé perfecte foto

Communiekaartjes, geboortekaartjes, kerstkaartjes, … Ze hebben één ding gemeen: een stralende foto! Hoewel je geen professionele fotograaf hoeft te zijn om een mooie foto te maken, blijkt het toch niet altijd even eenvoudig een mooi beeld te schieten. Met volgende tips op zak schiet je in ‘no-time’ de mooiste kiekjes!

 

fotografietips kaartjes

De juiste lichtinval is van groot belang

Foto’s worden te vaak in donkere ruimtes gemaakt. Kies er liever voor om je foto’s buiten te maken of zorg ervoor dat er voldoende daglicht binnenkomt. Probeer het gebruik van een flits binnenshuis te vermijden aangezien dat vaak tot overbelichting leidt.

Let ook op voor tegenlicht. Zorg ervoor dat de lichtbron zich achter of naast de fotograaf bevindt en niet achter de persoon die je fotografeert. Maak je binnen foto’s voor een raam? Test dan even wat het beste resultaat oplevert: met de gordijnen gesloten of open.

Follow Danielle Brock’s board Outdoor Portrait Photography Inspiration on Pinterest.

De beste foto’s maken

Als je foto’s maakt, dan moet je enkele zaken in het achterhoofd houden. Foto’s met een smartphone zijn zelden geschikt qua kwaliteit voor een mooie afdruk. Vermijd dus smartphone foto’s wanneer je een uitnodiging of bedankje wil maken.  Als je wil inzoomen en je toestel beschikt over een een optische zoom, dan zal de kwaliteit goed blijven. Heeft je toestel enkel een digitale zoom, dan maakt  het een uitsnede van het beeld en vergroot dat uit met heel wat kwaliteitsverlies tot gevolg. Beter is dan dus om dicht genoeg bij je onderwerp te gaan staan zodat inzoomen niet meer hoeft.

Extra fotografietips

Tot slot hebben we nog enkele praktische tips voor je in petto:

  • Neem je foto’s indien mogelijk buiten;
  • Zorg voor genoeg contrast tussen het onderwerp of de persoon en de achtergrond;
  • Zorg ervoor dat er geen palen of draden net achter het hoofd van de gefotografeerde persoon staan;
  • Je kiest het best voor een eenvoudige, neutrale achtergrond;
  • Laat de persoon niet recht in de zon kijken;
  • Plaats het onderwerp niet in het midden maar op een derde van de zijkant;
  • Neem je foto op ooghoogte;
  • Beweging maakt een foto dynamisch;
  • Neem geen foto’s tegen de zon in, want dat veroorzaakt tegenlicht;
  • Te felle zon is niet goed: het beste licht is net na zonsopgang of net voor zonsondergang (voldoende licht met een mooie gloed, maar niet te fel).

 

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 121

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *