Tips voor de leukste save the date kaartjes

Zodra je verloofd bent en beslist hebt dat je wil gaan trouwen, begin je met het maken van plannen voor je trouwfeest. De keuze voor een datum en een locatie voor het huwelijk is dan ook één van de allereerste beslissingen die jullie als verloofd koppel maken. Van zodra dit gebeurd is, kan je save the date kaartjes maken!

Met deze tips voor het versturen van je save the date kaarten zorg je er alvast voor dat jullie datum bij alle gasten in de agenda staat. Zij zullen vanaf dan samen met jullie aftellen naar de grote dag!

Wanneer stuur je save the date kaartjes?

De datum waarop je je save the date kaarten verstuurt is eigenlijk vrij eenvoudig te bepalen! Van zodra de datum van het feest vastligt, kan je aan de slag! De datum hangt dus af van het aanzoek,maar het ligt meestal tussen 4 en 12 maand voor de huwelijksdag.

Laat jullie gemeenschappelijke stijl zien

Samen als koppel een trouwfeest voorbereiden, betekent meteen ook dat je samen over de styling gaat nadenken. En dat begint al bij de keuze van je save the date kaartjes! Als je van bij het begin al goed weet welke richting je uit wil voor de styling van je trouwfeest, dan kan je dat alvast laten terugkomen in de opmaak van je save the date kaart. Die stijl vormt dan ook de basis voor de trouwkaarten, de menukaarten, tafeldecoratie

Maak een verlovingsfoto voor je save the date kaartje

Bij de aankondiging van zo’n mooi nieuws, hoort een prachtige foto! Die foto wordt de eyecatcher van je save the date kaartje. Ga dus op zoek op Pinterest naar leuke ideetjes en bespreek zeker met de fotograaf hoe je de foto wil. Een leuke fotoshoot voor de verloving kan meteen ook de basis zijn voor de echte trouwfoto’s!

verlovingsfotoshoot

Maak het save the date kaartje helemaal af door een postzegel met jullie foto te ontwerpen. Hier komen de foto’s van de verlovingsfotoshoot ook weer van pas. Je eigen postzegels kan je dan meteen ook gebruiken voor het versturen van je trouwkaarten.

Vermeld nog geen trouwlocatie

De effectieve locatie van jullie trouwfeest wordt meestal niet vermeld op de save the date kaartjes. Die informatie volgt later, op de effectieve trouwuitnodigingen!

Vermeld waarvoor je de gasten uitnodigt

Weet je al goed wie je voor het avondfeest, wie voor de receptie en wie voor de volledige dag wil uitnodigen? Dan kan je hier al iets over vermelden op de save the date kaartjes. Is de indeling van je gastenlijst nog niet rond? Dan stuur je best de save the date kaartjes zonder vermelding van verdere details. Die informatie krijgen je gasten dan op de officiële uitnodiging.

Trouwen in het buitenland? Ruim een jaar op voorhand sturen!

Wanneer je gaat trouwen in het buitenland, komt er voor jullie gasten ook heel wat extra voorbereiding aan te pas. Zij moeten hun reis en verblijf kunnen plannen. De save the date kaartjes voor een trouwfeest in het buitenland verstuur je best tussen 12 en 18 maand voor jullie trouwdag.

De trouwuitnodiging volgt later

De trouwkaart met alle details over de locatie, dagindeling, dresscode… stuur je ongeveer 6 à 8 weken voor de effectieve trouwdatum. Uiteraard ligt dit ook anders wanneer je in het buitenland gaat trouwen.

Belangrijke info niet vergeten

Niet alle details mogen of moeten al vermeld worden op de save the date kaartjes. Maar toch zijn er enkele zaken die je niet mag vergeten vermelden:

  • Uiteraard, maar voor alle zekerheid vermelden we het nog even, vermeld je op de save the date kaartjes jullie trouwdatum! Het zou wat gek zijn mocht je dat vergeten op je kaartjes zetten, natuurlijk! Een leuk ideetje is om een save the date kaartje te kiezen waarop je de datum aanduidt op een kalendertje. Dan is het visueel meteen aangestipt in de agenda van je gasten!
  • Welke dag in de week jullie gaan trouwen. Als je dit vermeldt staan de gasten er alvast bij stil of ze die dag verlof zullen moeten nemen of al sowieso vrij zijn.
  • Vergeet niet om jullie volledige namen en het thuisadres te vermelden op de save the date kaartjes. Wellicht zullen er vrienden of familie zijn die jullie alvast willen feliciteren met een leuk kaartje en dan hebben ze meteen alle info bij de hand!

De leukste save the date kaartjes maak je zelf online

Als je alle puzzelstukjes hebt is het ontwerpen van je save the date kaartje zo gebeurd! Het grote nieuws wil je natuurlijk zo snel mogelijk aankondigen, maar ook op een klassevolle manier! Maak zelf online je unieke save the date kaartjes in 1-2-3, met prachtige afwerking zoals foliedruk of speciale vormen.

  • Kies de leukste design
  • Voeg je tekst toe
  • Kies eventueel een leuke foto
  • Bestel indien gewenst een modelkaartje

We geven alvast wat inspiratie om de keuze van je save the date kaartjes makkelijker te maken.

Save the date kaartjes met foto

Een leuke foto waar de liefde van afspat is perfect voor jouw save the date kaartje met foto! Kies voor een kaartje met 1 foto of meerdere foto’s en maak je eigen save the date kaartje met foto online.

Save the date kaartjes zonder foto

Wil je vooral de nadruk leggen op de datum van jullie bruiloft? Dan is een save the date kaartje zonder foto de beste keuze! Jullie stijl zal meteen duidelijk zijn en de focus op de datum is er helemaal!

Ontdek het volledige aanbod save the date kaarten online. Veel plezier met de aankondiging van jullie groot nieuws en de verdere voorbereiding van het trouwfeest! Download zeker ook de huwelijkschecklist voor alle details en tips voor de voorbereiding van jullie grote dag!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *