Een trouwcadeau: de 15 meest originele opties.

Heb je een mooie trouwkaart of save the date in je brievenbus gekregen? Mag je erbij zijn op iemand zijn trouw? Wat bijzonder, het is een echte eer om aanwezig te mogen zijn op de mooiste dag van iemands leven. Dat betekent waarschijnlijk ook dat je op zoek bent naar een mooi cadeau. Of het nu om je beste vriendin gaat of om vage kennissen, als je indruk wil maken zorg je voor een origineel trouwcadeau voor de bruid en bruidegom (of bruiden en bruidegommen natuurlijk). 

Er zijn online veel tips te vinden voor het leukste cadeau voor de bruiloft. Maar vaak gaat het dan om allerlei gadgets, die ongetwijfeld grappig zijn voor 10 minuten, maar daarna toch in de prullenbak belanden. Wil jij een cadeautje geven dat ze zich op hun 50e huwelijksverjaardag ook nog herinneren? Misschien wel. Trek er dan wat tijd en voorbereiding voor uit. De mooiste cadeautjes maak je met aandacht en liefde! 

Inspiratie nodig voor het perfecte huwelijkscadeau? 

No worries, we’ve got you covered! Hieronder vind je de 15 meest originele cadeau ideeën voor op deze bijzondere dag. Ontdek welk trouwcadeau het beste bij jou past om te geven, en wat natuurlijk ook het ideale geschenk is voor het gelukkige paar! Hou in gedachten dat je ieder leuk huwelijkscadeau kan personaliseren met de namen van het gelukkige bruidspaar en de trouwdatum. 

1.Een memory box om al het moois van de trouw in te bewaren, met foto van het koppel samen, of gewoon met een mooie tekst. 

  2. Een wijnkist met wijnfles met gepersonaliseerd etiket, die ze mogen openmaken op hun eerste date night of als ze 1 jaar getrouwd zijn. Ook leuk: een mand vol drankflesjes en allemaal met een gepersonaliseerd etiket wanneer ze welke fles mogen opentrekken (eerste ruzie, eerste keer apart geslapen, eerste baby gemaakt (alcoholvrij dan). Een originele insteek!

  3. Matching mokken, met Mister en Miss Verhelst op bijv. Ideaal om de ochtend na de trouw hun straffe koffie uit te drinken!

  4. Een poster met foto van jullie favoriete koppel en wat zij voor jullie betekenen. Bijv. échte avonturiers, grappenmakers eerste klas, trouw supporters van ‘den Antwerp’ etc. 

  5. Een bloemenkrans met een lieve wens of quote die symbool staat voor hun liefde. 

  6. Matching sleutelhangers, zeker leuk als ze net hun liefdespaleis aan het bouwen zijn!

  7. Fotohouders gevuld met hun leukste foto’s doorheen de jaren. Vooral leuk als jij nog een gênante collectie hebt waarvan zij het bestaan niet weten. 

  8. Of vul een fotoboekje met diezelfde gênante foto’s. Ook leuk om uit te pakken met de foto’s van de vrijgezellen!

  9. Koekjestrommel met foto’s van hen samen. Je kunt hem vullen met zelfgebakken liefdeskoekjes, zoete suikerhartjes, of laat je gaan in een kater pakketje voor de day after. Of doe hierin de eurocentjes die je al maanden verzamelde om aan hen te geven! Ook leuk om hierin een cadeaubon te steken voor een dinertje bij kaarslicht of een bijzondere overnachting. 

  10. Romantische snowglobe met hartjes. Ga je voor een cheesy trouwcadeau? Voeg een foto toe en laat hen baden in de romantiek.

  11. Snoeppot met hartjes. Dit zoete cadeautje is leuk om erbij te geven als je ook een enveloppe met geld wil geven! Zet er iets bij van ‘Keep it sweet, Nele en Amir’ of ‘Voor het zoetste koppel ever’. 

  12. Geurkaars om aan te steken iedere keer dat ze even willen stilstaan bij die allermooiste dag uit hun leven. Of om aan te steken als het huwelijk een moeilijke tijd doormaakt, maar dat is misschien niet zo’n gezellige insteek… 

  13. Heupfles met sterke drank om de dag samen door te komen. Ook een leuk cadeau om later mee te nemen op wintersport of tijdens een winterse wandeling! 

  14. Houten paneel met 3 fotoprints van het koppel samen, en een uitspraak of quote die hen echt typeert! 

  15. Een acryl fotopaneel met hun mooiste foto samen. Ook leuk om hen achteraf de mogelijkheid te geven om zelf een foto te laten kiezen van hun trouwfoto’s. 

  Wil je nog meer inspiratie? Neem dan een kijkje in onze uitgebreide collectie met cadeaus. Perfect om een trouwcadeau te vinden, maar ook om je getuigen te vragen of een gepersonaliseerd item te vinden voor tijdens het vrijgezellenfeest.

  Hoe vind je het perfecte trouwcadeau? 

  Als je een origineel huwelijkscadeau zoekt, is het belangrijk dat je het leuk vindt om het cadeau te geven. Als je er zelf geen goed gevoel bij hebt, kun je beter nog even verder zoeken. 

  Juist daarom is het belangrijk dat je op tijd begint met zoeken. Als je een paar uur voor het trouwfeest nog op zoek moet naar een origineel cadeau, is de kans groot dat je de bal misslaat. En dat is natuurlijk wel een gemiste kans. 

  Bepaal vooraf wat je budget is. Denk terug aan wat je ooit zelf van het koppel kreeg als cadeau, of vraag raad bij vrienden en familie. Zo kom je meestal wel op een budget dat niet te hard uit de toon valt. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om iets meer of duurder te geven, om te laten merken dat het bruidspaar echt veel voor je betekent. Ook goed om te bedenken of je enkel een cadeautje of enkel geld wil geven, of juist een combinatie van die twee (dat is zowel verrassend als praktisch). 

  Een andere tip om een onvergetelijk trouwcadeau te geven, is om een écht persoonlijk huwelijkscadeau te geven. Vereeuwig hun namen en trouwdatum op de mooiste cadeaus, of vraag achteraf om hun mooiste trouwfoto en verras hen met een blijvende herinnering in de vorm van een persoonlijk cadeau met foto. 

  Zijn het echte fietsers, huismussen of avonturiers? Voeg aan het ontwerp van je cadeau dan een symbooltje toe dat hiernaar verwijst. Je kunt dit vinden in de editor bij symbolen. 

  Ook leuk om zoiets te verwerken in een quote trouwens! ‘There’s no place like Marie & Charlotte’s home’ of ‘Home is where my schatje is’ of ‘Let’s go on an adventure together’. 

  Stond op de trouwkaart een envelopje als tip voor een cadeautje, of een rekeningnummer? Dan is het het fijnst om dit te respecteren. Misschien wil het koppel na de trouw graag op huwelijksreis of zijn ze aan het verbouwen. Een spaarcentje is dan nooit weg! Maar natuurlijk kun je er dan nog wel een klein trouwcadeau bij geven dat je zelf ontwierp. Zo heb je ook een fysiek cadeautje om op de grote dag te overhandigen, en sta je niet met lege handen. 

  Vind je het budget niet groot genoeg om hiervoor zelf een trouwcadeau te maken? Vraag dan aan enkele vrienden waarvan je weet dat ze ook mogen gaan of jullie samenleggen. Een gezamenlijk cadeau vraagt iets meer voorbereiding en organisatie, maar je zal zeker het bruidspaar blij maken.

  Een ideetje: pak het trouwcadeau in met transparante folie, zo weet je zeker dat ze het zullen zien terwijl jij er nog bij bent! Soms is er niet altijd tijd om alle cadeautjes al te openen tijdens een receptie bijvoorbeeld. Nog duurzamer? Geen folie, maar gewoon zo geven. Beter voor het milieu, en het trouwkoppel zal er ongetwijfeld niet van maken. 

  Heb je al wat huwelijkscadeau ideeën nu, maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Neem dan eens een kijkje in onze collectie met gepersonaliseerde cadeaus voor een bruiloft. Daar vind je ongetwijfeld een cadeau om indruk mee te maken!

  Lise Desmet
  Lise Desmet

  Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

  Artikelen: 159

  Geef een reactie

  Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *