De perfecte trouwdatum kiezen? Dit wil je weten!

Jaaaa, ik wil …Als je ten huwelijk bent gevraagd en je volmondig ja hebt gezegd is één van de eerste vragen: wanneer is de grote dag? En het kiezen van een trouwdatum valt niet mee, want wat is nu eigenlijk een perfecte trouwdatum? Ga je voor de populaire maanden mei, juni en september of heb je altijd al een winterbruiloft in gedachten? De ideale trouwdag ziet er voor iedereen anders uit. Daarom geven wij je graag wat tips om de perfecte trouwdatum te kiezen.

 

Perfecte trouwdatum

Trouwen in je favoriete seizoen

Wat is nu de beste maand om te trouwen? Wat het weer betreft kun je in ons land bijna geen perfecte trouwdatum kiezen. Het kan pijpenstelen regenen in juni en in oktober kun je prachtig weer hebben. Dus laat je daar vooral niet door misleiden, het blijft gokken. Heb je altijd al willen trouwen in het voorjaar? Of vind jij een winter wedding helemaal het einde? Gewoon doen! Je trouwt maar één keer, dus alles moet kloppen! 

Populaire dagen

Jullie weten in welke maand jullie gaan trouwen. Dat is al een grote stap. Nu nog kiezen op welke dag jullie elkaar het Ja woord zullen geven. Vrijdag en zaterdag zijn bij veel mensen favoriet. Fijn, want de meeste mensen zijn vrij de dag erna. Houd er wel rekening mee dat deze dagen vaak meer kosten. Zowel veel trouwlocaties als het gemeentehuis zijn duurder in het weekend dan op een doordeweekse dag.

Jullie eigen speciale datum

De dag waarop jullie elkaar ontmoet hebben, de eerste zoen, de dag van het aanzoek, Valentijnsdag… Zo kunnen we nog wel even doorgaan met dagen die super speciaal zijn om in het huwelijksbootje te stappen. Een dag vol symboliek die jullie bovendien niet kunnen vergeten. En laten we eerlijk zijn, het maakt dan toch niet uit welk weer het is….

 

Perfecte trouwdatum

Een populaire trouwdatum in 2020 en 2021

Elk jaar heeft speciale data waarop je wilt trouwen of misschien juist niet…

Voor 2020 en 2021 hebben we er een paar op een rijtje gezet:

  • 02-02-’20 : Wat een datum! Jammer dat het een zondag is, de meeste mensen moeten dus werken de volgende dag.
  • 20-02-’20 : De tweede mooie datum van 2020, en dit is een donderdag dus niets om je tegen te houden.
  • 14-02-’20 : Valentijnsdag, er is toch niets mooier dan trouwen op de dag van de liefde…
  • 22-02-’20 : Nog zo’n mooie, en dit is een zaterdag. Perfect dus! 
  • 29-02-’20 : Schrikkeldag! Misschien toch minder leuk om je trouwdag 1x in vier jaar te kunnen vieren.
  • 21/12/ ‘21 : Voor 2021 is dit wel een heel bijzondere dag! Maar eigenlijk geldt dit voor elke 21e van het jaar ‘21. 

Trouwen in schoolvakanties en op feestdagen

Omdat jullie willen dat alle vrienden en familie op jullie bruiloft aanwezig zijn is het slim rekening te houden met schoolvakanties. Zeker als je veel gasten hebt die al kinderen hebben. 

Een kerstbruiloft, trouwen met de jaarwisseling of misschien kies je het Hemelvaart weekend? Het kan allemaal natuurlijk. Houd rekening met jullie gasten, maar ook met openingstijden van locaties en gemeenten. Dan kom je niet voor verrassingen te staan. 

 

Tip: Willen jullie graag op die ene speciale dag trouwen of in de vakantieperiode? Stuur dan save the date kaarten aan jullie gasten. Dan weet je zeker dat ze de datum van jullie huwelijk vrij zullen houden in de agenda.

Save the date kaarten

 

Complete huwelijkschecklist

Last but not least. Jullie eigen agenda! Heb jij of heeft je partner een job met bepaalde piekperioden? Zet daar dan alvast een kruis door! Vermijd deze tijd, want een bruiloft plannen is druk en daar kun je geen werkstress bij gebruiken. Om jullie te helpen bij het plannen van jullie trouwdag hebben wij alvast de meest complete checklist voor jullie klaargezet. Handig toch! 

 

Welke dag jullie ook kiezen, wij wensen jullie veel plezier met het plannen van jullie bruiloft. Want het is een heerlijke tijd waarvan je vooral moet genieten. Met als absoluut hoogtepunt, jullie trouwdag.

 

Danielle Scheilz
Danielle Scheilz

Reach for the stars, surrender to the flow of life & love to the fullest.. Een quote waar ik helemaal achter sta! Samen met mijn gezin genieten van de mooie dingen in het leven staat voor mij dan ook op nummer 1. Ik werk met veel plezier bij Tadaaz en help de klanten graag verder met hun vragen of opmerkingen zodat ze 100 % tevreden zijn met het resultaat van hun bestellingen. Want wat je Happy Moment ook is –geboorte, huwelijk of een ander feestje – alles moet perfect zijn!

Artikelen: 74

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *