Je 40 ste verjaardag? Dat vraagt om een feestje!

Wordt je binnenkort 40 jaar? Dat vraagt om een feestje. Veertig worden is immers een mijlpaal: je hebt al heel wat levenservaring opgedaan, maar er ligt ook nog veel leuks in het verschiet. Daarom kiezen veel veertigers ervoor om hun verjaardag op een speciale manier te vieren. Benieuwd hoe je het kunt aanpakken? Laat je door onze tips inspireren!

 

Je veertigste verjaardag vieren met … een themafeest

Natuurlijk hoef je je feest niet bescheiden te houden als dat niet bij je past. Misschien is jouw veertigste verjaardag wel de ideale gelegenheid om eindelijk eens een themafeest te geven? Verras je genodigden bijvoorbeeld met deze Women Raising A Toast

Film is ook altijd een veelzijdig thema om je feest aan op te hangen. Kies een periode of genre uit, en brainstorm er maar op los! De zwartwitfilms uit de beginjaren van Hollywood, musicals, beroemde filmduo’s, … Onderwerpen genoeg om je zaaldecoratie (en misschien ook de dresscode) op af te stemmen. Deze uitnodiging ziet eruit als een filmticket en is alvast een leuke gimmick om je gasten warm te maken voor jouw filmfeest.

… en een uitnodiging met het getal 40

Een stijlvol feestje vraagt natuurlijk om een stijlvolle uitnodiging. Een kaart die past bij jouw persoonlijkheid én bij de aard van het feest. Je kunt dus alle richtingen uitgaan: van klassiek en chic tot modern en minimalistisch. Eén ding staat vast: als je je leeftijd graag in de verf zet, is een uitnodiging met het getal 40 erop de beste keuze. Hou je van trendy? Kies dan voor een strakke en elegante uitnodiging die past bij een bescheiden feest zonder tierlantijntjes.

TA1327-1500031-03-1TA1327-1500032-03-1

 

… of je verjaardag vieren en petit comité?

Sommige veertigjarige feestvarkens laten dat grote feest liever aan zich voorbijgaan, en trakteren zichzelf en hun familie en beste vrienden op een speciale activiteit. Na intense jaren met een jong gezin, heb je daar wel eens nood aan! Enkele voorbeelden van veertig-vieren in beperkte kring:

 • Een wellnessweekend boeken in een kuuroord. Leuk om met je beste vriendinnen te doen, zo’n zalig verwenweekend!
 • Jezelf trakteren op een groot cadeau, iets wat al heel lang op je verlanglijstje staat maar nét te luxueus is om ‘zomaar even’ te kopen: een designmeubel of designeroutfit, bijvoorbeeld.
 • Geheel in de Engelse traditie: een high tea organiseren voor je vriendinnen. Inclusief scones, gebakjes, sandwiches, thee en natuurlijk een mooi porseleinen servies.
 • Met je partner overnachten in een luxehotel. Romantisch en decadent!
 • Voor de cultuurliefhebbers: een weekendje Londen boeken, om volop musicals en theater te gaan kijken. Of een concert van je favoriete artiest combineren met een citytrip.

Je merkt het: die veertigste verjaardag mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan. Grijp de gelegenheid aan om iedereen die je graag ziet nog eens rond je te verzamelen en samen te toasten op het goede leven!

3 reacties op Je 40 ste verjaardag? Dat vraagt om een feestje!

 1. Liesbet
  7 maart 2017 at 7:59 pm (2 years ago)

  Hebben jullie ook tips om het einde van een huwelijk te vieren, een soort van echtscheidingsfeestje..
  alvast van harte bedankt,

  Reply
  • Els Vanhooren
   Els Vanhooren
   20 maart 2017 at 2:07 pm (2 years ago)

   Hoi Liesbet,
   We stonden er nog niet bij stil, maar een echtscheiding kan ook een Happy Moment zijn…
   We denken even na om hierover een blogartikel te maken 🙂

   Reply
 2. tineke
  14 april 2017 at 10:10 pm (2 years ago)

  hallo , hebben jullie een thema dat past bij travestie(s die komen op men 40 se verjaardag
  grtjes dank je wel

  Reply

Geef hier jouw mening