Je 40e verjaardag vieren? Dat vraagt om een feestje!

Word je binnenkort veertig jaar? Dat vraagt natuurlijk om een feestje! Veertig worden is immers een mijlpaal en je 40e verjaardag mogen vieren is een zegen! Je hebt al heel wat levenservaring opgedaan en er liggen al wat mijlpalen achter de rug, maar er ligt ook nog veel leuks in het verschiet de komende jaren.

Misschien vier je je verjaardag elk jaar, maar veel veertigers kiezen ervoor om deze bijzondere dag op een speciale manier te vieren. Of misschien ben je op zoek naar 40 jaar verjaardag ideeën omdat je iemand dierbaar eens goed wil verrassen. Een nieuwe voordeur in de voortuin zetten is zo 2021! Benieuwd hoe je het vieren van je 40e verjaardag wel kunt aanpakken? Laat je door onze tips inspireren!

Je veertigste verjaardag vieren met een themafeest

Natuurlijk hoef je je feest niet bescheiden te houden als dat niet bij je past. Misschien is jouw veertigste verjaardag wel de ideale gelegenheid om eindelijk eens een themafeest te geven? Verras je genodigden bijvoorbeeld met een compleet uitgewerkt thema. Voer het thema door in de uitnodigingen, in de decoratie, in de dresscode…

Laat je creatieve brein eens goed werken! Ken je toevallig een vriendin die altijd de meest originele ideeën heeft? Betrek haar ook in het uitwerken van het thema.

Kids in de buurt? Kinderen zijn ook vaak goed in creatief denken, vraag ze eens om mee te denken over het thema.

Weet je al waar de locatie is? Misschien kun je op basis daarvan wel bedenken waarvoor dit de perfecte setting zou zijn (een strandpaviljoen leent zich perfect voor een themafeest rondom de woestijn).

Nog steeds geen inspiratie voor een themafeest? We geven je alvast een paar tips:

 • Zet je lievelingskleur in de spotlight met bijpassende aperitief…
 • Filmthema met inspiratie uit The Great Gatsby met als uitnodiging een filmticket
 • Een heel erg fout nineties feestje met matching outfits en muziek
 • Een winter BBQ & summer vibes met een zomerse uitnodiging
 • Een verwijzing naar je favoriete vakantiebestemming (denk aan een Spaanse avond, een Mexicaanse lunch met sombrero’s en cactussen…)

Misschien is een themafeest net wat te heftig voor je, maar wil je wel een originele twist geven aan je feestje. Of zijn de genodigden niet meteen de meest uitbundige mensen wat betreft outfits?

Bedenk dan iets wat laagdrempelig is. Vraag iedereen bijvoorbeeld om gekke bril mee te nemen. Hilarisch op de foto’s, maar niet te heftig voor de gasten die niet durven!

Er zijn zoveel mogelijkheden! Voor je het weet heb je een thema bedacht voor je verjaardag, waar je de komende 40 jaar nog elke dag aan terugdenkt!

veertigste verjaardag themafeest

Je 40e verjaardag en petit comité?

Sommige veertigjarige feestvarkens laten dat grote feest liever aan zich voorbijgaan, en trakteren hun familie en beste vrienden op een speciale activiteit. Na misschien wel intense jaren door jonge kinderen, heb je daar wel eens nood aan! Enkele voorbeelden van veertig-vieren in beperkte kring:

 • Een wellness weekend boeken in een kuuroord. Leuk om met je beste vriendinnen te doen, zo’n zalig verwenweekend!
 • Jezelf trakteren op een groot cadeau, iets wat al heel lang op je verlanglijstje staat maar nét te luxueus is om ‘zomaar even’ te kopen: een designmeubel of de tas van je dromen, bijvoorbeeld.
 • Geheel in de Engelse traditie: een high tea organiseren voor je vriendinnen. Inclusief scones, gebakjes, sandwiches, thee en natuurlijk een mooi porseleinen servies.
 • Met je partner overnachten in een luxehotel. Romantisch en decadent! Zo wil je ieder jaar wel je 40e verjaardag vieren!
 • Voor de cultuurliefhebbers: een weekendje Londen boeken, om ‘s avonds volop musicals en theater te gaan kijken. Of een concert van je favoriete artiest, gecombineerd met een citytrip.
40e verjaardag vieren met het gezin
40e verjaardag vieren met het gezin

Op zoek naar uitnodigingen voor een echte veertiger?

Een bijzonder feestje vraagt natuurlijk om een leuke uitnodiging. Een kaart die past bij jouw persoonlijkheid én bij de aard van het feest. Je kunt kiezen welke stijl het beste bij je past: van klassiek en chic tot modern en minimalistisch.

Drieluik uitnodiging met foto en goudfolie
Hippe uitnodiging met pastelkleuren en fotocollage
Stijlvolle uitnodiging met droogbloemkrans en goudfolie

Nu je de uitnodigingen geregeld hebt, kun je beginnen kijken naar de afwerking. Een feestje is pas echt af als het thema en de stijl overal doorgevoerd wordt. Kijk zeker eens bij onze tafeldecoratie, decoratie en bedankjes om jouw 40e verjaardag helemaal af te maken!

Je merkt het: die veertigste verjaardag mag je niet ongemerkt voorbij laten gaan. Grijp de gelegenheid aan om iedereen die je graag ziet nog eens rond je te verzamelen en samen te toasten op het goede leven!

Ann Boonman
Ann Boonman

Samen met mijn man en zoontje van 2 ben ik dagelijks in de weer om alle ballen in de lucht te houden. Maar natuurlijk maken we ook graag tijd vrij voor onze Happy Moments. Met m’n neus in het zonnetje, een heerlijk etentje met de allerleukste mensen, onverwacht kunnen uitslapen… Hello instant happiness!

Artikelen: 4

3 reacties

  • Hoi Liesbet,
   We stonden er nog niet bij stil, maar een echtscheiding kan ook een Happy Moment zijn…
   We denken even na om hierover een blogartikel te maken 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *