Je zwangerschap aankondigen? Maak het uniek!

Op Facebook zie je elke dag wel vrienden en familie “grote” gebeurtenissen delen, maar één van de meest ‘ge-like-te’ aankondigingen is die van een zwangerschap! Heb jij ook zo’n heugelijk nieuws te melden? Dan vind je hier enkele originele manieren om jouw aankondiging te brengen. In de eerste plaats aan de papa zelf, aan je dichte familie en uiteindelijk aan al je (Facebook)vrienden!

Je wordt papa!

In volle euforie zou je misschien geneigd zijn om een foto van de zwangerschapstest op Facebook te zetten, maar we raden aan om toch nog eerst de papa in te lichten! Vaak heeft hij al voor een ultiem romantisch moment gezorgd door je ten huwelijk te vragen of door voor te stellen om samen te wonen, nu is het de beurt aan de mama!

Natuurlijk kan je samen de zwangerschapstest bekijken, maar het kan origineler! Stel bijvoorbeeld voor om samen te gaan eten. Een ring in een glas champagne is misschien cliché, maar een fopspeen is toch eens iets anders. Als je het nog minder subtiel wilt doen, kan je ook de aperitief in een babyfles laten presenteren of een dessert met vuurwerk waarop je groot laat schrijven “Papa!”.

Wil je het toch liever gezellig thuis laten weten? Maak er dan iets grappig van! Zo kan je met lippenstift een berichtje op je buik schrijven, dan kan je ineens al een beetje wennen aan de aandacht voor je buik de komende maanden! Ook leuk is om de papa een slabbetje te geven met een leuke tekst zoals ‘net zo stoer als mijn papa’. Tal van leuke manieren om hem te vertellen dat je zwanger bent.

We hebben nieuws … oma, opa!

Ok jij weet het, de papa weet. Voor je het nieuws op sociale media gooit, is het natuurlijk leuk om eerst een rondje te doen bij de familie. Je wilt de toekomstige oma en opa toch het goede nieuws persoonlijk geven. Hoe je dat doet? Een beeld zegt natuurlijk meer dan duizend woorden!

Is nummer 2 of 3 op komst? Dan is je familie bezoeken met een foto van ‘grote’ broer of zus natuurlijk ook een leuk idee. Emoties verzekerd bij de trotse grootouders!

zwangerschap aankondigen 12

Je zwangerschap aankondigen aan iedereen

De vader weet het, de familie weet, nu mag – nee moet – de hele wereld het weten! Een bericht op Facebook is dan natuurlijk onmisbaar tegenwoordig, maar wat zet je er nu eigenlijk best op? De mogelijkheden zijn eigenlijk eindeloos. Zo kan je een foto nemen van een van de vorige ideeën en deze delen of iets nieuws uitwerken.

Ken je iemand met Photoshop skills en teveel tijd? Dan is jouw gezin zeker een poster waard! Wil je het nieuws sneller melden? Dan kan je je huisdier fotograferen met een originele boodschap, een beeld van de echografie posten of een originele foto maken waaruit duidelijk blijkt wat te melden valt! Zelfs zonder foto en gewoon een kort tekstje zoals “Ons gezinnetje wordt een beetje groter” haal je al snel tientallen comments en honderden likes binnen!

zwangerschap aankondigen 11

 

Nog meer inspiratie nodig? Check ons Pinterest bord:

Volg ons op Pinterest!.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *