Trouwfoto’s in het donker, 5 leuke ideetjes!

De meeste trouwfoto’s worden overdag genomen, maar bij valavond en in het donker kan je eigenlijk ook hele mooie warme foto’s maken.  Trouwfoto’s waarvan je verbazingwekkend mooie details ziet waar je normaal gezien nooit op zou letten. Deze donkere trouwfoto’s passen dan ook perfect in jullie album of op een mooie plek aan jullie muur.

Enkele leuke ideetjes voor trouwfoto’s in het donker

Fotografie bij schemerlicht

Trouwfoto’s in de schemering zorgen voor een heel apart effect. Een beetje mysterieus en erg romantisch. Maak gebruik van de omgeving. Komt er bijvoorbeeld nog een beetje schemering door het bos of park dan is dat perfect om te gebruiken als achtergrond voor een mooie trouwfoto. Probeer meerdere foto’s te maken vanuit verschillende posities en er zit vast een bijzondere foto tussen die oog heeft voor detail.

 

Het speciaal effect op je trouwfoto's door te fotograferen bij schemerlicht

Trouwfoto’s met vuurwerk

Op zoek naar iets spectaculairs? Dan moet je niet ver zoeken! Maak gebruik van sterretjesvuurwerk bij het maken van je foto’s.  Laat de gasten op de achtergrond een stokje sterretjesvuurwerk flink in een cirkel draaien en creëer zo een spectaculaire achtergrond. Snel een heleboel foto’s maken en kies dan mooiste uit!

 

Speciale effecten in fotografie door verlichting

Het is ook mooi en origineel om op het trouwfeest ook foto’s te maken van de verlichting of van de versiering zelf.  Omdat dit zelf al verlicht is, is het niet nodig om een bepaalde sfeer te creëren, de verlichting zelf is perfect genoeg. Nu nog even je camera scherp stellen en weer een originele foto kan zo jullie album in.

 

Sfeerfoto’s in het donker tijdens het dansfeest

Partyfoto’s zijn helemaal hot. Niet alleen van een trouwfeest maar van allerlei feestjes zie je op Facebook en Instagram foto’s voorbijkomen. Meestal kijk je dan recht in de camera. Dus een trouwfoto tijdens jullie eigen trouwfeest in het donker mag ook echt niet ontbreken. Vooral de foto’s die je zelf als bruidspaar niet in de gaten hebt zijn heel bijzonder! De gezichtsuitdrukkingen vervagen iets, maar daardoor kijk je intenser naar de foto en zie je juist meer details. Een perfecte catch in the moment, al helemaal als de het gaat om een foto van jullie openingsdans!

 

Trouwfoto’s bij zonsondergang

Deze mag natuurlijk niet ontbreken. Een foto van jullie tijdens de zonsondergang, ook wel golden hour genoemd. Instant romantiek alleen al door de unieke belichting op dat laatste uurtje zon op het einde van de dag! Het is niet eens nodig om naar het strand te rijden, of ergens op een berg te staan. Zoek gewoon in de buurt een plek waar je dit goed kunt zien en de omgeving doet de rest. Zo’n romantische foto bij zonsondergang is een perfect idee als foto op je bedankkaartjes na het huwelijk.

 

Zorg voor een unieke trouwfoto door te fotograferen tijdens golden hour

Inspiratie voor jouw trouwfoto’s

Wil je naast trouwfoto’s in het donker nog meer inspiratie voor jouw trouwfotoshoot? Dan vind je zeker tips terug op onze website in het blogartikel over handige fotografietips voor originele foto’s.

Heb je zelf nog leuke ideetjes voor foto’s in het donker? Geef maar door dan voegen we ze er graag bij.

 

Marion Dieleman
Marion Dieleman

Mijn inspiratie en ervaring deel ik graag met iedereen! Daarom is het schrijven van een blog op Tadaaz de ideale plek om zo mijn belevingen en tips met jullie te delen. Er is over elk belangrijk moment in je leven wel iets te vinden. Daarom hopen we mensen door onze blogs te inspireren en assisteren om dé perfecte kaart te kiezen voor jullie bijzondere moment.

Artikelen: 51

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *