Babymoon: nog even op vakantie voor de baby komt

pexels-photo-447658

De komst van een kindje betekent een grote verandering in alles, maar zeker ook in de manier waarop je met vakantie gaat. Je gaat binnenkort met iets meer bagage op reis en kiest voor bestemmingen die baby-friendly zijn, zodat je optimaal van je vakantie kan genieten. Maar net voor de baby komt, tijdens de zwangerschap, geven wij het advies om nog een vakantie met z’n tweetjes te plannen. Even heerlijk genieten van elkaar en van de zwangerschap, even rust nemen en de batterijtjes helemaal opladen. Dat is het doel van zo’n babymoon!

Waaraan denken bij een babymoon?

Met volgende zaken hou je best rekening wanneer je een babymoon plant:

  • De duur van je reis kan best niet te lang zijn. Tijdens de zwangerschap heb je iets minder zin in 8u stilzitten op een lange vlucht. Een reistijd van 2 à 3 u met het vliegtuig of 5 à 6 uur met de wagen is comfortabel.
  • Een babymoon plannen doe je best in het tweede trimester van de zwangerschap. Tussen 12 en 24 weken is een ideale timing. Om te vliegen mag je bijvoorbeeld bij veel maatschappijen niet meer vliegen vanaf 36 weken.
  • Wanneer je een vliegreis plant, kan je dit best even met de gyneacoloog bespreken. Als je meer dan 30 weken zwanger bent is een ‘fit-to-fly’ document ook handig om mee te nemen. Sommige maatschappijen vragen dit bij het inchecken.
  • Ook al ben je een echte avonturier en plan je meestal heel actieve vakanties, kan je nu best even de relax-modus laten werken. Je lichaam vraagt om een ander tempo en je wil ook geen risico’s lopen met gewaagde activiteiten tijdens je vakantie.
  • Ga voor een gezonde reis. Niet alleen gezond eten is nu erg belangrijk, maar ook een goed bed bijvoorbeeld. Kies voor een mix van zon, wellness, yoga, healthfood,… en laat je even goed in de watten leggen.
  • Check voor je reis ook waar het dichtstbijzijnde ziekenhuis is, voor het geval je dat nodig zou hebben.
  • Ga verstandig om met zonnen. Tijdens de zwangerschap ben je immers vatbaar voor het zogenaamde ‘zwangerschapsmasker’ , waardoor een pigmentverandering van je huid optreedt. Vermijd te direct zonlicht en gebruik een hoge zonnefactor.

Hoe kies je een bestemming voor jouw babymoon?

Een bestemming kiezen hangt uiteraard wat van de periode in het jaar af, maar zeker ook van jullie persoonlijke voorkeur. We geven graag een aantal leuke ideetjes voor bestemmingen die perfect geschikt zijn voor babymoon vakanties.

  • Nog even op adults only vakantie: Heel wat touroperators hebben naast hun zonvakanties voor families ook een aanbod voor mensen zonder kinderen. Het gaat dan vaak om kleinere hotels die inzetten op ‘rust’ en ‘comfort’ voor hun gasten. 

zakynthos

Griekse eilanden zoals Corfu, Zakynthos of Kos zijn perfecte bestemmingen voor een babymoon. Er zijn veel kleinschalige hotels, die zorgen voor een relax vakantie en het nodige comfort bieden. Dat in combinatie met leuke stranden, zorgt voor een heerlijke mix. Websites als Elisawashere bieden een prachtige selectie van kleinere hotels aan.

 

 

Een vakantie op Tenerife is ook een goede keuze. Door het klimaat op dit canarisch eiland is het er zowat het hele jaar door erg aangenaam toeven. Je vindt er heel wat leuke appartement-hotels waar jezelf ook kan koken mocht je willen.

algarve

 

Zelf ben ik op babymoon geweest naar Portugal, naar de Algarve tijdens paasvakantie. Een ideale keuze! Geen lange vlucht, weinig andere toeristen en zalig mooie stranden…  De keuze voor deze bestemming was voor ons snel gemaakt. Maar er zijn uiteraard heel wat opties!

 

 

 

  • Citytripping alias babyshopping

Barcelona

 

Wil je relaxen op een terrasje in de zon? Dan kan dat natuurlijk ook. Een bestemming zoals Barcelona of Milaan zijn daar perfect voor. Perfecte locaties om tussen het terras-hoppen door alvast wat babyshopping te doen!

 

 

 

 

Utrecht

 

Citytrippen kan ook iets dichter bij huis. Zo zijn Utrecht of Berlijn bijvoorbeeld ook heel leuk om op een rustig tempo te ontdekken. Kies voor een luxe hotel of een charmante B&B en combineer die met een wellness-arrangement voor een perfecte zen-modus!

 

 

  • Gratis reisje voor elke Mom-to-be

Instersoc staat bekend voor haar familie-vriendelijke vakanties in onder meer Zwitserland en Tsjechië. Maar er is meer! Als je bij hen een babymoon vakantie boekt, kunnen de toekomstige mama’s helemaal gratis op reis! En er zijn nog allerlei extraatjes voor de zwangere gasten!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 179