Een originele kerstboom: 10 ideeën

Kerst komt dichterbij, we kunnen beginnen aftellen! Daarnaast kunnen we ook beginnen fantaseren over een originele manier om onze kerstboom aan te kleden. Vaak zien mensen er tegenop om met die grote boom te sleuren of hun valse kerstboom van zolder te halen… Bovendien verliezen die echte bomen naalden en moet je dan heel vaak schoonmaken…

Tegenwoordig krijgt het woord ‘kerstboom’ heel wat verschillende invullingen en hoef je zeker niet altijd de typische groene boom in je woonkamer te zetten om de kerstsfeer in huis te halen. Er zijn tal van leuke alternatieven! Wij hebben de tien leukste voor jullie verzameld in deze blogpost! Lees snel verder om zo een kerstboom te vinden die helemaal bij jullie thuis past.

#1 Een houten kerstboom

Een houten kerstboom is heel modern en past in heel veel stijlen van interieur… Je kan het heel simpel houden met enkel het ‘skelet’ van een boom. Je kan er ook voor kiezen om de houten boom te versieren met led verlichting bijvoorbeeld. 

Ook kerstballen kunnen aan jouw houten kerstboom een mooie touch geven. Kies helemaal zelf of je het eerder low key houdt, of je je toch graag wil amuseren met versiering. Beide varianten zijn ongetwijfeld een prachtige keuze!

#2 Geen plaats voor een kerstboom?

Veel mensen wonen iets kleiner op een appartement of in een knus huisje. Ofwel hebben jullie zoveel materiaal dat er gewoon weinig ruimte overblijft voor een kerstboom… Dan is een kerstboom aan of op je muur de ideale oplossing! 

Er zijn hier heel wat mogelijke uitvoeringen van… Een getekende boom, een boom aan je muur met takken van een echte kerstboom… Of een kerstboom met eigen foto’s? Ga voor een invulling die volledig bij jullie past.

#3 Schattig: een kleine kerstboom

Als je slechts een klein hoekje in huis kan vrijhouden voor je kerstdecoratie, dan zijn mini kerstbomen het perfecte alternatief! Zelf een schattig kerstboompje van 15 cm hoog of zelfs nog kleiner kan meteen de kerstsfeer in huis brengen. En meer is zelfs niet nodig! Je zal ervan verschieten hoeveel gezelligheid zo’n klein boompje met zich meebrengt.

#4 Een boekenboom

Zijn jullie allebei echte boekenwurmen? Dan is een boekenboom iets wat helemaal bij jullie persoonlijkheden past. Ga op zoek naar een aantal boeken die je de komende weken niet wil lezen en dan kan het stapelen beginnen! 

Het leuke is dat je zelf kan kiezen hoe groot je boekenboom mag worden. Werk af met wat verlichting en kerstdecoratie en jullie boekenboom is klaar!

#5 Een gekleurde kunstkerstboom 

Met een gekleurde kunst kerstboom breng je de zomer in huis tijdens de koude winterdagen. Zachte naalden die in een prachtig kleur gekleurd zijn, breng meteen een hele andere vibe in huis. Met of zonder versiering? De gekleurde variant is sowieso mooi!

#6 Een boom met zelfgemaakte kerstballen

Een DIY projectje meer of minder, velen zullen er niet om geven! Zelf iets in elkaar knutselen is nu eenmaal heel fijn om te doen. En achteraf kan je nog lang van je eigen ontwerp kunsten genieten… Met zelfgemaakte kerstballen kan je alle richtingen uit. 

Op het internet vind je ongelofelijk veel mogelijkheden voor originele kerstballen die je zelf kunt maken.

#7 Een spreuk als kerstboom

Dit alternatief zou eigenlijk ook onder het tweede idee pakken… Dit originele idee neemt ook geen plaats in in je interieur. Bedenk een mooie tekst, knutsel een slinger in elkaar of ga op zoek naar een leuke slinger. En dan heb je alleen nog je organisatietalent nodig om de zinnen in de juiste verhouding op te delen. Wat een mooi resultaat!

#8 Een kerstboom om op te eten

Als we denken aan Kerstmis, denken we al snel aan heel veel en lekker eten… Ga dit jaar voor een bijzondere presentatie van het eten. Presenteer de hapjes of het dessert in de vorm van een kerstboom! Van deze variant zal je waarschijnlijk minder lang kunnen genieten… Een originele kerstboom om op te eten dus! Smakelijk!

#9 De takkenboom

Dit is persoonlijk één van mijn favorieten… Dit populaire alternatief voor de kerstboom komt prachtig uit in elk interieur! Versier naar wens (lichtjes maken het toch altijd een tikkeltje gezelliger…) en geniet van deze originele boom. Deze wil je waarschijnlijk nog niet weghalen na de feestdagen…

#10 Alternatieven voor de traditionele kerstboom

Een kerstboom is zeker geen must als decoratie… Er zijn nog super veel andere leuke ideeën om de kerstsfeer in huis te halen. Denk maar aan een kerststal, een stolp met kerstballen of een originele presentatie van kerstverlichting? De kerstkrans is ook nog altijd helemaal in!

Ga vooral voor kerstdecoratie waar jullie je helemaal goed bij voelen! Veel plezier bij het uitkiezen van jullie originele kerstboom!

Beeldmateriaal: Pinterest

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *