Cattastic! Grappige kerstkaarten met je huisdier in de hoofdrol

De tijd van gezellig samen zijn, veel eten, cadeautjes uitpakken en natuurlijk kerstkaartjes versturen, komt er weer aan. Ben jij vastberaden om dit jaar de origineelste kerstkaarten te versturen? Zet de belichting juist, plaats je modellen voor de lens en houd je camera in de aanslag, want het is tijd om unieke plaatjes te schieten! Deze grappige kerstkaarten zetten niemand minder dan je huisdier in de spotlight.

 

grappige kerstkaarten met foto's

Hondsdol zei je? Honden pakken gegarandeerd op je kerstkaart!

Honden zijn het makkelijkste slachtoffer om in een kersttenue te stoppen. Of ze het nu graag hebben of niet, je kan ze zo een kersttrui aantrekken, rendieroren opzetten of versieren met kerstverlichting. De kans dat ze een schattige, onnozele of lieve snuit trekken is toch heel groot. Trek de aandacht van je hondje door bijvoorbeeld een tennisbal vast te houden boven je camera. Om je creativiteit een boost te geven, hebben we enkele prachtige voorbeelden voor je!  Vergeet ze op het einde immers niet te belonen met een lekker hondenkoekje! 

Poes, poes, poes… Katten op je kerstkaart

Cattastic kan je de kattige kerstkaarten wel noemen, maar je kat is moeilijker in de val te lokken. Je zal deze vierpotige vriend écht moeten lokken. Een schaaltje melk, een speelgoedmuisje of een lichtje… met een beetje katten-feeling krijg je de meest eigenwijze kat op de foto! Ook het aantrekken van een passend kerst tenuetje is niet altijd even gemakkelijk, zeker als je katje geen is om zonder handschoenen aan te pakken. Maar team work makes the dream work! In 1-2-3 heeft je kat de leuke kerstmuts aan, en dat te danken aan enkele aaiende handjes. Is je kat toch geen fan? Een kerstoutfit is geen must om de perfecte foto te nemen, een kerstboom op de achtergrond of enkele kerstballen in het rond is vaak alles wat je nodig hebt.

Knotsgekke dieren op je kerstkaarten? Dat kan ook!

Vind jij katten en honden te mainstream en zie je daarom liever je cavia, konijn, ezel, geitje of paard op de foto? Of wat dacht je van dieren zoals een pinguïn of een Alpaca? Dan zijn ook daar heel wat mogelijkheden. We hebben daarom de zotste voor jou verzameld!

Wat je nodig hebt om deze grappige kerstkaarten te maken?

Wil jij graag een prachtig kiekje van jouw huisdier op je kerstkaarten? Dan zal je in de eerste plaats geduld nodig hebben, maar ook volgende zaken moeten zeker aanwezig zijn. Als eerste natuurlijk een fotogeniek (huis)dier. Kerstattributen zoals rendieroren, kerstmutsen, kersttruitjes, strikjes, belletjes, kerstverlichting … Iets om foto’s mee te nemen zoals een camera. Als laatste heb je ook nog oog voor het juiste moment nodig.

 

Eerst een leuke foto nemen, daarna is het een kwestie van de beste foto’s te selecteren en ze op je kerstkaarten te laten drukken. Veel succes en vooral veel plezier met het maken van jouw grappige kerstkaarten, het is immers maar 1 keer kerst!

 grappige kerstkaarten met hond

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

3 reacties

  1. Ook hier gaan onze dieren weer op de kaarten staan, altijd plezant om iets nieuw te zoeken voor de foto’s, én ook de honden genieten van de fotosessies (of eigenlijk vooral de koekjes die ze ermee verdienen).

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *