Geef een onverwachte extra aan je uitnodiging

Uitnodiging feest party

Elke gelegenheid is goed om te feesten. Je leeft ook maar één keer natuurlijk. Om van ieder feest een knaller te maken, hebben we alvast wat ideeën hoe je de uitnodiging speciaal kan maken. Ongeacht of het nu een huwelijksfeest, babyborrel of verjaardagsfeest is, je uitnodiging kan altijd uniek worden!

  • Geef een klein extraatje, liefst zelf gemaakt
  • Kies voor een uitnodiging met een toepasselijke vorm
  • Wie heeft er tekst nodig? Maak alles visueel!

Zeg niet zomaar uitnodiging …

uitnodiging feest makenWie heeft gezegd dat een uitnodiging uitsluitend uit een kaart moet bestaan? Pimp de uitnodiging van je babyborrel bijvoorbeeld met een zelfgemaakte sneeuwbol.

Verzamel enkele oude bokalen, plak per bokaal een leuk figuurtje – dat je eventueel in een hippe kleur kan schilderen – tegen het deksel, en vul iedere bokaal met twee derde gedistilleerd water, één derde glycerine en een koffielepel glitters.

Doe tot slot wat lijm aan de binnenzijde van het deksel, schroef het deksel erop en laat enkele uren drogen. Bind je uitnodiging met een leuk lintje rond de sneeuwbol en klaar!

En zo kan je voor ieder feest wel een leuke extra bedenken om je uitnodiging net dat tikkeltje meer te geven. In onze webshop vind je alvast de leukste uitnodigingen, de extra’s kan je zelf kiezen. Ter inspiratie geven we je alvast wat suggesties van Pinterest!

Volg ons op Pinterest!.

Een leuk extraatje bij dit idee is dat je de uitnodigingen best persoonlijk gaat afgeven. Als je overal een glaasje cava krijgt worden het ineens vele kleine feestjes vóór de grote gelegenheid!

Match je uitnodiging met je feest

Niet ieder feest is hetzelfde en daarom is ook niet iedere uitnodiging identiek. Je uitnodiging maak je dan ook volledig op maat van je feest. Is het een casual BBQ voor je verjaardag of een gezellige baby shower met je beste vriendinnen ? Dan mag de uitnodiging gerust even informeel zijn.

uitnodiging feest maken baby shower


uitnodiging feest bbq

Moet er een grootse gebeurtenis gevierd worden zoals een huwelijk, pensioen of het behalen van je diploma? Zorg er dan voor dat de stijl, het ontwerp, de kleuren en zelfs de vorm van je uitnodigingen matchen met het type feest.

Met een uitnodiging in de vorm van een strikje zal er zeker geen twijfel bestaan over de dresscode: black tie it is, suit up!

uitnodiging feest maken suit up

De essentials van een uitnodiging

Er zal natuurlijk niemand opdagen op je feest als ze niet weten waar of wanneer het plaatsvindt. Er zijn dus met andere woorden enkele essentials die op iedere uitnodiging vermeld moeten staan:

  • voor of van wie het feest is
  • reden voor het feest
  • tijd & datum
  • Dresscodeeventueel een cadeautip en/of R.S.V.P.

Je kan deze informatie natuurlijk gewoon op de uitnodiging schrijven, maar het is eigenlijk leuker ze visueel voor te stellen met icoontjes bijvoorbeeld. Zo is de praktische kant duidelijk en ziet je kaart er ineens veel moderner uit!

uitnodiging feest maken snor

Heb jij nog toffe ideeën voor een uitnodiging die niet zomaar hetzelfde is als alle andere? Laat het weten in de comments of op Facebook!

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *