Originele kerstkaarten maken, hoe pak je het aan?

De leukste kerstkaarten, die ontwerp je zelf. Want zeg nu zelf, een gepersonaliseerde kerstkaart krijgen is toch zoveel leuker. Wij gaan alvast de komende weken aan de slag met een fototoestel om de leukste foto te maken van de kids, een gekke foto van het gezin of misschien zelfs met de huisdieren in kerstoutfit. Heb je zelf nog geen leuke ideeën voor je kerstkaarten? Ontdek dan onze leuke tips en maak je eigen originele kerstkaarten!

Merry Xmas! Retro kerstkaarten voor een classic look

Wie naar retro spulletjes kijkt, wordt meestal vanzelf teruggebracht naar de goede oude tijd. Bovendien doet retro meteen denken aan gezelligheid. En dat is toch nét de sfeer die je met Kerstmis wil? Retro kerstkaarten maken is trouwens een fluitje van een cent. Je hoeft enkel te zorgen voor een leuke foto en die met prachtige retro letters in een kerstkaart ontwerp te integreren. Is je hele gezin op de foto krijgen onbegonnen werk? Kies voor een afbeelding van een retro kerstman of een andere kerstfiguur en versier daarmee je originele kerstkaart.

Kerstkaarten met een extra dimensie

Met een 3D-ontwerp komt je kerstkaart helemaal tot leven. Als je ook nog eens een leuke vorm voor je kerstkaart kiest, zal ze sowieso opvallen. Deze originele kerstkaarten kan je in de kerstboom hangen, op je bureau plaatsen, aan de deurklink hangen, je doet wat je zelf wilt. Het leukste van een kerstkaart in 3D is dat je ermee kan doen wat je wil, zo wordt jouw kerstkaart zonder twijfel de ster van het nieuwe jaar!

originele kerstkaarten unieke vormen

Kerstkaarten met drieluik

Heb je de gewoonte om je kaartjes altijd vol te schrijven met kerstwensen of verwerk je graag meerdere foto’s in je kerstkaarten? Kerstmis is ook maar een keer per jaar dus het is normaal dat je er het meeste uit wil halen. Gelukkig kan je kiezen voor een drieluik kerstkaart. Deze originele kerstkaart bestaat niet uit twee, maar uit drie delen, zodat er meer dan genoeg plaats is voor lange kerstwensen en vrolijke fantasietjes! Combineer je foto’s met je kerstwensen, een leuke quote, of met nog meer foto’s.

Verrassende kleuren

Een originele kerstkaart kan je ook al krijgen door het gebruiken van een verrassende kleur. Met een knaloranje, zachte munt groene of lichtblauwe kerstkaart spring je ook al ongetwijfeld uit de menigte. Kies een kleurtje die ook terugkomt je in kerstversiering en tafeldecoratie. Dit doet bij je gasten zeker een belletje rinkelen wanneer ze op bezoek komen. Welke kleur kleurt jouw kerstperiode?

originele kerstkaarten originele kleurenWil je een originele kerstkaart die écht in het oog springt? Een kerstkaart met glanzende goudfolie trekt alle ogen naar zich toe. Deze kerstkaarten stralen luxe en klasse uit. Combineer het goud bijvoorbeeld met een zwarte kleur en foto met zwart-wit filter, zo komt de mooie glas nog meer uit.

Originele kerstkaarten met opvallende patronen

Het klassieke kerst staat vol met opvallende patronen, breng deze terug in je originele kerstkaart! Kies voor een patroon met rendieren of de eeuwige kerstboom, je kerstkaart verandert meteen in een stukje moderne kunst. Deze originele kerstkaarten zijn op en top in de kerstsfeer.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Eén reactie

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *