Kerstkaarten met foto? Zo maak je ze ‘picture perfect’!

Bij kerst is gezelligheid troef, en daar doe je uiteraard graag een extra inspanning voor. Je zeult de grootst mogelijke kerstboom binnen en probeert die met zorgvuldig gekozen versiering te laten wedijveren met de ‘White House Christmas tree’ van de Obama’s. 

Voor jouw kerstkaarten wil je natuurlijk ook iets extra doen. Kerstkaarten met foto zijn dé manier om je vrienden en familie persoonlijk het allerbeste te wensen. En je kunt er alle kanten mee uit… Een persoonlijke kerstgroet met eigen foto en tekst is dan ook jaar na jaar een schot in de roos. Enkele ideeën die je naar je fototoestel doen grijpen!

 

Goed begonnen is half gewonnen

Ook bij je kerstkaarten met foto is goed begonnen half gewonnen. Maak goede afspraken met je gezin of vrienden, zo kan iedereen zeker op de foto. Leg ook enkele leuke accessoires klaar voor extra leuke foto’s, zo haal je het meeste uit je tijd en ben je zeker dat je niets vergeet. Neem uitgebreid de tijd voor dit project, met een grote groep is de kans altijd groot dat er wel iemand met zijn ogen dicht op de foto staat. 

Kerstmuziek is cruciaal bij het nemen van het perfecte kiekje, dit zet meteen de leuke en uitgelaten kerstsfeer. Zet dus de perfecte kerstplaylist op! Een kerstkaart ontwerpen is op die manier pure fun!

Kerstkaarten met foto én coole accessoires

De juiste achtergrond vinden, alle gezinsleden een toffe pose doen aannemen, … Foto’s maken voor een persoonlijke kerstkaart is soms een hele uitdaging. Als je dan ook nog eens moet jongleren met accessoires, raak je het noorden helemaal kwijt. 

 

Gelukkig hoef je daar bij Tadaaz je hoofd niet over te breken. Je neemt gewoon een foto en kleeft er tijdens het opmaken in onze tool een leuk symbooltje op: van rode neuzen tot rendiergeweien, van sterretjes tot sparren – je vindt zeker iets naar je zin. Kerstkaarten maken was nog nooit zo leuk!

 

kerstkaarten met foto origineel

Welke accessoires je kan gebruiken

Pimp je foto met talloze kerstige accessoires. Verwerk leuke kerst accenten in je kleding door bijvoorbeeld een kerstmuts, kersttrui of kerstkousen aan te trekken. Ook de kerstcadeautjes kan je al gebruiken bij het nemen van je leuke foto’s, laat het openen wel nog tot Kerstmis. 

 

Of nodig gewoon de kerstman himself uit voor op de foto! Je kerstkaarten met foto stralen gezelligheid en plezier uit.

 

kerstkaarten met foto kerstman

 

De ultieme kerstfoto

Cheesy staat niet in je woordenboek, of je doet toch alsof je het woord niet kent. Want jij wil de ultieme kerstfoto op je unieke kerstkaart. Lelijke kersttruien of onesies, allemaal een kerstmuts op, poseren voor de kerstboom, je wil het allemaal. Voor een extra cringe factor zorg je ervoor dat jullie outfits, of dat nu lelijke kersttruien zijn of foute onesies, perfect bij elkaar passen. 

 

Ga voor exacte hetzelfde of werk met bijvoorbeeld een kleuren thema. Deze kleuren kan je ook laten terugkomen in het ontwerp van je kerstkaarten met foto.

 

kerstkaarten met foto origineel

Neem een gekke pose aan

Bij deze gekke outfits horen even wilde poses, ga voor een groepsknuffel, spring in het rond, doe een kussengevecht. Of ga voor een originele sneeuwfoto, daar komen gegarandeerd zalige foto’s uit. Ook het klassieke zitten voor de kerstboom is een must have kerstfoto. 

 

Heb je talloze foto’s? Dan kan je ook nog de foto’s die je niet hebt gebruikt posten op sociale media om de Christmas Spirit de wereld in te sturen.

 

 

kerstkaarten met foto's maken sneeuwfoto

 

Een bijzondere invalshoek voor originele kerstkaarten met foto

Je kunt natuurlijk alleen of met je gezin naast de kerstboom gaan staan om een foto te nemen, maar voor originele kerstkaarten ga je beter een stapje verder. Als je genoeg vrijwilligers vindt, kunnen jullie een menselijke kerstboom maken: allemaal een groene trui aan, op elkaar klauteren tot jullie een piramide vormen, en klaar! Of neem een foto van je weerspiegeling in een grote gouden kerstbal. Als je de tekst op je kerstkaart in goudfolie laat drukken, heb je meteen een mooi geheel.

Beestjes in de plaats van baby’s!

Een baby met een kerstmuts is natuurlijk het toppunt van schattigheid, maar ook zonder kinderen kun je coole kerstkaarten met foto maken: zet je kat of hond gewoon ‘in the picture’! Ook zij vallen als slachtoffer van de foute kledij dankzij de speciale wintertruien of mutsen voor honden. 

Ben je een ‘crazy cat lady’ of heb je meerdere beestjes in huis die een foto verdienen? Dan ga je toch gewoon voor een fotocollage! Iedereen tevreden… Wist je dat je ook een eigen ontwerp kan uploaden via de site?

 

kerstkaarten met foto huidsieren

De last minute redding

Je kerstkaarten met foto staan of vallen met de juiste sfeer. Lukt het niet om de belichting helemaal goed te krijgen? Blijkt de trui van je partner te vloeken met het behangpapier? Of heb je tijdens het ‘shooten’ een hardnekkige blos gekregen? Geen paniek: in onze tool kan je de gewenste filter instellen. 

 

Een filter in sepia of zwart-wit geeft je foto meteen wat meer cachet! Gebruik de zwart-witte filter bijvoorbeeld ook bij een zwarte kaart met goudfolie en geef je kerstwensen net dat extra beetje aandacht. Nu nog je kerstkaarten versturen en laten bezorgen, en je leuke kerstkaarten zijn helemaal op hun plek aangekomen.

 

 

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *