Foto bewerken kerst: gebruik de leukste filters

Kerstkaarten worden des te persoonlijker wanneer je ze voorziet van een leuke foto. Verzamel het hele gezin rond de kerstboom of open haard en maak zoveel mogelijk leuke kiekjes, want daarna wordt het alleen nog maar leuker: de tofste foto uitkiezen én bewerken met een filter. Hoe je dat doet? Je kan je foto bewerken kerst met onze online fotobewerker. Enkele ideetjes op een rij.

Foto bewerken kerst: iedereen kan het

Sinds de komst van Instagram wanen we onszelf allemaal fotograaf. In enkele swipes heb je je foto aangepast, scherpgesteld en vooral: gepimpt met een filter. De oranje gloed van de ochtendzon extra in de verf zetten? Een sfeerbeeld van een romantisch etentje voorzien van een ‘candle light dinner’-glans? Voor elke foto heb je zo de juiste filter gevonden. Foto’s bewerken is een werkje van minuten of zelfs seconden geworden. Geen wonder dat we de lat dus ook voor onze kerstkaartjes voortaan hoog leggen.

foto bewerken kerst

Kerstkaarten met foto

Een persoonlijke kerstkaart begint bij de foto, het geeft een mooi accent aan je kerstwensen en maakt van alles een mooi geheel. Bij het maken van een kerstkaart is het kiezen van een thema heel belangrijk, staat bijvoorbeeld je trouwe viervoeter op de foto? Gebruik dan ook een huisdier gerelateerd kerstquote. Zo staat een zwarte kerstkaart bijvoorbeeld prachtig met een foto in zwart-wit filter. Of kies je voor een witte kerstkaart en is je kerstfoto nog wat donker? Dan kan je in 1-2-3 de helderheid van je foto hoger zetten.

foto bewerken kerstkaart

Zwart-witfilter op je foto

Ook onze kerstkaarten voorzien we tegenwoordig maar wat graag van een foto, het liefst eentje waar het hele gezin in een leuke pose opstaat. Heb je het geluk gehad dat er al sneeuw lag toen je de gezinsfoto ging maken in de tuin? Zet het contrast dan extra in de verf door je foto met een zwart-witfilter te bewerken, en zo de sneeuw als hoofdrolspeler te laten fungeren. En natuurlijk ook die witte pomponnetjes bovenop jullie kerstmutsen!

foto bewerken kerst zwart wit

Nostalgisch effect met filter

Het is niet enkel op Instagram populair om je foto’s te laten baden in warme nostalgie. Ook voor kerstkaartjes werkt die sfeer perfect. Hoe je hem oproept? Heel eenvoudig: bewerk je kerstkaartfoto met een sepiafilter, et voilà, instant gezelligheid op je kaartje. Foto bewerken kerst: het was nog nooit zo gemakkelijk! Deze filter past perfect bij een kerstkaart met warme kleuren, zoals goud, rood, oranje en geel.

foto bewerken kerst sepia

Doe maar gewoon …

Is al die gekkigheid niet nodig voor jou? Dan ben je wellicht een van die puristen die zweren bij het motto ‘doe maar gewoon, dat is al gek genoeg’. En daar is niks mis mee, integendeel. Misschien kan het geen kwaad om af en toe alle ballast overboord te gooien en te gaan voor ‘the real thing’: puur en onbewerkt. In dat geval zorg je gewoon voor een mooie, goed gemaakte foto waarvan de compositie en de kleuren helemaal goed zitten, en gebruik je deze oorspronkelijke versie voor je kaartjes.

Toch nog een beetje onzeker over je fotografieskills? Volg dan deze richtlijnen en maak je foto’s als een pro!

Standaard afbeelding
Lies Jonckheere

Als jonge twintiger ben ik volop aan het dromen van mijn “perfect wedding”. Ik vind het magisch om nu al originele ideeën op te doen voor mijn grote dag.

Pinterest is mijn belangrijkste bron van inspiratie en de blog van Tadaaz is daarna het ideale forum om mijn passie met andere trouwers te delen.
Nu is het enkel nog wachten op het perfecte aanzoek …

Artikelen: 181

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.