Goedkoop trouwen – 5 tips voor een lowbudgetbruiloft

Droom je al je leven lang van een trouwfeest met alles erop en eraan, maar laat je budget je in de steek? Geen nood, want een fantastisch huwelijksfeest hoeft helemaal niet duur te zijn! Ook met een beperkt budget kun je een romantisch trouwfeest organiseren waar je familie, vrienden – en natuurlijk je aanstaande en jijzelf – nog lang van zullen nagenieten. Lees snel alles over goedkoop trouwen!

goedkoop trouwen

1.      Goedkoop trouwen in intieme kring

‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd,’ hoor je wel eens zeggen, maar bij een trouwfeest denk je er toch maar beter wat langer over na. Want waarom zou je honderden mensen uitnodigen, als je ze toch allemaal slechts enkele seconden aandacht kunt geven? Toegegeven, het valt niet mee om in de gastenlijst te schrappen. Maar het besef dat elke gast je algauw 50 tot 100 euro kost, maakt het knopen doorhakken vast wel wat makkelijker. Het kan dus een stuk goedkoper en een bruiloft met minder gasten is vaak ook veel gezelliger.

goedkoop trouwen
goedkoop trouwen

2.      Maak je eigen bruidsboeket

Bruidsboeketten zijn vaak prijzige kunstwerkjes. Voor een eenvoudig bruidsboeket betaal je al snel 75 euro tot 100 euro. Waarom zou je je boeketje niet gewoon zelf maken? Het is heel leuk en past perfect in het plaatje van een goedkope bruiloft.  Vraag aan de bloemist welke bloemen op je trouwdag in het seizoen zijn en hoeveel bloemen nodig zijn voor het bruidsboeket dat je in gedachten hebt. Bestel de snijbloemen die je nodig hebt. Op de dag zelf bind je alles samen met ijzerdraad en knip je de stengels netjes gelijk af. Nog een mooi lint er omheen, vastpinnen en je bruidsboeket is klaar!

Heb je creativiteit te over? Dan vind je ongetwijfeld voldoende ideeën op Pinterest om een bruidsboeket te maken dat niemand ooit zal vergeten. Waarschijnlijk zal je zo bevlogen zijn dat je ineens prachtige tafeldecoratie maakt!

goedkoop trouwen

3.      Je bruidstaart zelf maken

De bruidstaart aansnijden is een onvergetelijk moment, maar doorgaans kost zo’n taart een aardige duit. Tenminste, als je voor een klassieke bruidstaart van bij de bakker kiest. Ook hierin kiezen heel wat bruidjes tegenwoordig voor de DIY-aanpak. Ga jij straks ook een poging wagen? Vergeet dan niet om de verschillende lagen goed te ondersteunen, zodat de taart niet in elkaar zakt.

Ben je toch niet zo’n keukenprins(es)? Vraag aan alle gasten om zelf een taart mee te brengen en maak er gewoon een origineel en gezellig dessertbuffet van!

4.      Dure locatie?

Trouwzalen kunnen enorm duur zijn, bovendien ben je dan vaak meteen gebonden aan de traiteur des huizes. Drankjes, dj en ceremoniemeester zijn ook vaak gelinkt aan de locatie en hier hangt dan ook een serieus prijskaartje aan.

Wat dacht je van een tuinfeest in plaats van een avondfeest met alles erop en eraan? Of waarom niet een heerlijke picknick in het stadspark, op een boerderij in de buurt of bij de surfclub op het strand?  Vraag eens rond in je vriendenkring of iemand een grote tuin ter beschikking heeft en ga eens informeren of een feest in het park toegelaten is. Een bijzondere locatie zal je genodigden ongetwijfeld charmeren! Op die manier ziet je goedkoop trouwfeest er helemaal niet zo goedkoop uit.

goedkoop trouwen

5.      Trouwvervoer? Openbaar vervoer!

En wat dacht je van met z’n allen op de tram of de fiets naar het stadhuis? Leuke alternatieven voor de oudere genodigden zijn bijvoorbeeld gocarts… Dikke pret gegarandeerd en het levert je unieke trouwfoto’s op!

Of misschien ken je wel iemand met een mooie oldtimer of een chique sportwagen. Wellicht hoef je dan veel minder te betalen dan bij een gespecialiseerd bedrijf. Zo kun je gegarandeerd goedkoop trouwen!

Bekijk zeker ook onze tips voor origineel trouwvervoer eens!

goedkoop trouwen

Vragen, vragen, vragen!

Een fotograaf hoeft ook geen fortuin te kosten. Misschien heb je wel een nonkel, een buurman of een collega wiens hobby fotografie is. Vraag gewoon of zij foto’s willen maken op jullie trouwfeest.

Ook haar en make-up kun je heel low budget houden. Vraag eens rond bij enkele vriendinnen. Je vindt vast wel iemand met verborgen talent. En als je het vroeg genoeg vraagt kan die persoon nog veel dingen uitproberen en oefenen, zodat het op de grote dag perfect is.

Gratis trouwen is helaas niet mogelijk, maar hopelijk helpen deze tips om de kosten van jullie bruiloft te drukken.

goedkoop trouwen
goedkoop trouwen
Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 121

2 reacties

  1. Hoi Vanessa, inderdaad hoeft trouwen niet duur te zijn. The key is: durf te vragen! Zo heeft mijn buurman onze trouwfoto's verzorgt, mijn tante haar riante tuin uitgeleend en heeft mijn collega de trouwtaart gemaakt. Dit scheelde al enorm! Het grootste bedrag is naar mijn trouwjurk gegaan. Mijn bruidsaccessoires heb ik gewoon online besteld. Mijn man heeft zn pak van zijn ouders gekregen, dus al met al hebben wij een goedkope bruiloft gehad.

  2. Ge kunt ook nog altijd opteren voor een boeket kunstbloemen. Kunstbloemen van degelijke kwaliteit, bewaar je nog maanden tot jarenlang. Geef ze een mooie vaas en je verfrist je interieur en je herinnert de leuke tijden. Startende vanaf 25 euro heb je al een mooi trouwboeket.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *