Vier je pensioenfeest in stijl

Pensioen vieren in stijl

Met pensioen gaan doe je maar 1 keer in je leven en het is een moment om terecht trots te zijn! Na een lange periode werken is het eindelijk tijd om de teugels wat te vieren. Je kan je hobby’s ten volle uitoefenen, op reis vertrekken, je huis verbouwen, vrijwilligerswerk gaan doen… Mogelijkheden genoeg om die vrije tijd in te vullen! Maar eerst… op een gepaste manier afscheid nemen met een fantastisch pensioenfeest !

De uitnodiging: welkom op het pensioenfeest!

Heb je de locatie gekozen en het tijdstip voor je pensioenfeest? Dan is het tijd om iedereen op een persoonlijke manier uit te nodigen. Een leuke uitnodigingskaart voor het pensioenfeest bevat twee zaken: een foto of fotocollage en een persoonlijke tekst. De keuze is aan jou qua stijl en kleur.

De uitnodiging voor je feest maak je zelf in 1-2-3 online. Kies je voor een foto vanuit je vroegere jaren als werknemer, dan is het misschien leuk om die in zwart-wit of sepia laten drukken. Dat geeft je kaart een nostalgische toets.

Pensioen vieren in stijl
Pensioen vieren in stijl
Pensioen vieren in stijl

Met een leuk tekstje op de uitnodiging voor je pensioenfeest zet je alvast de toon. Deze voorbeeldtekstjes geven wellicht inspiratie:

“Binnenkort heb ik tijd, voor al die mooie dingen,
waarvan ik vroeger dacht,
wanneer kan ik eraan beginnen?

Maar eerst wil ik jullie bedanken
en tijdens een heerlijk maal
met een paar lekkere dranken
afscheid nemen van jullie allemaal.”

“Omdat ik met pensioen ga is het tijd voor een feestje!
Ik nodig je dan ook graag uit op mijn groot pensioenfeest op… in …
Graag jouw aanwezigheid bevestigen voor… ”

“De tijd van zakelijke plicht is voorbij, vanaf nu ben ik structureel vrij!
Ik nodig je dan ook uit voor een feestelijke receptie in… op …”

Vergeet vooral volgende zaken niet te vermelden:

  • Locatie van het feest
  • Wat je gasten mogen verwachten (receptie, hapjes, diner, walking dinner…)
  • Vragen om hun aanwezigheid te bevestigen (ongeveer 2 weken voor de datum)

Je kaartjes deel je best ongeveer 6 weken tot 1 maand voor de datum van het feest uit. Zo kan iedereen de datum op tijd in de agenda noteren en jou verwittigen of ze aanwezig kunnen zijn.

Personal touch in de feestzaal

Het is jouw pensioenfeest, dus dat mag ook duidelijk zijn in de aankleding van de feestzaal! Kies en maak de decoratie zelf, dan maak je het 100% persoonlijk!

Pensioen vieren in stijl

Een fotomuur als decoratie

Verzamel leuke foto’s van de volledige loopbaan die je in de feestzaal ophangt. Die foto’s van bedrijfsfeestjes, werksituaties… roepen vast bij iedereen heel wat herinneringen op en zijn zeker gespreksstof tijdens je pensioenfeest!

Een gastenboek

Net zoals bij een huwelijksfeest, is een gastenboek ook op een pensioenfeest een goed idee. De leuke wensen en anekdotes die ze erin achterlaten zal je na het feest ongetwijfeld nog regelmatig eens met de glimlach lezen.

Pensioen vieren in stijl

Fun in de photobooth

Voorzie in de hoek van de zaal ook een leuk fotohoekje waar al je collega’s hun ding kunnen doen. Leg er wat attributen die met het werk te maken hebben en je zal versteld staan hoe leuk je foto’s nadien worden. Maak ook zeker nog een laatste groepsfoto met iedereen samen, die is immer ideaal om nadien op het bedankkaartje te gebruiken!

Vergeet ook niet om iemand te vragen om tijdens het feestje leuke foto’s te maken of om een fotograaf in te schakelen. Zelf zal je daar geen tijd voor hebben, maar nadien zal je die foto’s zeker koesteren.

Je eigen tafeldecoratie

Heb je een gezellig etentje gepland met je collega’s en vrienden ter gelegenheid van je pensioen? Dan mag je ook daar je persoonlijke inbreng niet vergeten. Kies voor een mooi aangeklede tafel met placemats, servetringen en menukaarten die jij helemaal naar wens gemaakt hebt. Jij nodigt uit en rond jou draait het feest, dus dat mag ook aan tafel duidelijk zijn.

Misschien ben je een natuurtalent en kijk je ernaar uit om een laatste keer het woord te nemen voor alle collega’s. Maar net zo goed lig je hier al weken van tevoren van wakker… Je afscheidsspeech voor je pensioen is hoe dan ook bijzonder en misschien ook wel wat emotioneel. Bereid je er dus even op voor en neem gerust een spiekbriefje mee als steuntje.

Hou er zeker ook rekening mee dat jij niet de enige zal zijn die een woordje wil zeggen ter gelegenheid van jouw afscheid. Een dichte collega, je ploegverantwoordelijke of zelfs de algemeen directeur hebben vast ook een spiekbriefje klaar. En wie weet hebben ze zelfs een act voorzien om je op gepaste wijze te laten weten dat ze je gaan missen…

Een origineel DIY geschenkje

Voor de rustige momenten tijdens de middagpauze, kan je voor je toekomstige ex-collega’s een origineel bordspel maken. Het spel is gebaseerd op ‘Wie is het’ maar dan met foto’s van jullie team, klanten, verantwoordelijken… Fun en hilariteit verzekerd, ze zullen vaak nog met de glimlach aan jou terugdenken!

Het bedankkaartje: bedankt voor alles!

Je pensioenfeestje is bedoeld om nog een laatste keer je collega’s te bedanken voor de goede jaren die jullie samen beleefd hebben. Zij zullen dat ongetwijfeld omgekeerd ook doen door je een leuk kaartje of geschenkje te geven, dus omgekeerd wil je ook niet met lege handen staan. Voorzie daarom een kleine attentie die je op het einde van de avond kan uitdelen. Een flesje wijn met een gepersonaliseerd wijnetiket bijvoorbeeld of een snoepdoosje met een persoonlijke ‘bedankt’ sticker erop.

Pensioen vieren in stijl
Pensioen vieren in stijl
Pensioen vieren in stijl

En als je dan eenmaal thuis bent en de herinneringen aan de leuke avond ophaalt, is het tijd  om een bedankkaartje te sturen met bijvoorbeeld een leuke foto van het team of van het feest. Je collega’s zullen je op die manier zeker niet gauw vergeten!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *