6 x origineel gastenboek voor je huwelijk

Met een huwelijk gaan heel wat tradities gepaard. Eén van die tradities is het gastenboek: een boek dat in de feestzaal ligt en waar familie en vrienden een leuk berichtje in kunnen schrijven voor the happy couple.

Nieuwe generaties zijn er om oude tradities nieuw leven in te blazen. Hoog tijd dus om het gastenboek in een hip kleedje te steken!

Photobooth als gastenboek op bruiloft

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Ga dus voor een photobooth op je huwelijksfeest en plaats er enkele grappige accessoires bij, zoals die gekke moustaches, hilarische hoeden en baarden, gekke brilletjes, enzovoort.

6 x origineel gastenboek voor je huwelijk

Na afloop hebben zowel je gasten als jullie een leuke snapshot als herinnering. Duizend keer leuker dan de vaak kleffe gedichtjes die in zo’n gastenboek neergepend worden! Je kunt de foto’s in een boek plakken en dan kunnen de gasten alsnog een klein tekstje schrijven.

Gastenboek op huwelijk: een geliefd voorwerp

Gebruik als koppel je lievelingsvoorwerp, bijvoorbeeld een akoestische gitaar of surfplank, als gastenboek. Het leuke hieraan is dat je het object achteraf in je interieur kan plaatsen en je altijd de lieve boodschappen kan lezen. Een traditioneel gastenboek verdwijnt al snel ergens in een kast, maar je lievelingsvoorwerp hou je altijd bij. Natuurlijk moet het geen gitaar of surfplank zijn, misschien hebben jullie wel een ander geliefd voorwerp dat perfect is om lieve wensen op te schrijven!

Kleurplaat als gastenboek op trouw

Een leuk idee dat losjes gekopieerd is van restaurants, is het gastenboek in de vorm van een kleurplaat of invullijstje. Zo koppel je het nuttige aan het aangename want je gasten hebben iets leuk om handen terwijl ze wachten op het verrukkelijke feestmaal! Laat de gasten invullen hoe jullie elkaar kennen, van waar ze naar het feest moesten komen. Ook kun je hen ook zichzelf laten tekenen als gasten!

The story of them: een alternatief gastenboek

In plaats van ‘The story of us’ kan je jullie gasten vragen naar ‘The story of them’. Zoek op Facebook, in fotoalbums, bij oma’s en opa’s, enzovoort naar foto’s van alle gasten en plak ze in een boek of, zoals onderstaand voorbeeld, op een bord en laat iedereen bij z’n foto noteren hoe zij jullie kennen. Heel origineel en ongetwijfeld zeer grappig om achteraf te lezen!

Gastenboek met een vintage kantje

Aangezien het toch een wat oubollige traditie is, zo’n gastenboek, kan je het meteen vintage aanpakken! Plaats een oude typemachine aan de toegang van het feest en laat je gasten een lieve boodschap schrijven op een schattig kaartje.

Smile – you’re on camera!

Wil je naast de professionele foto’s nog extra herinneringen van je grote dag? Laat je gasten dan een foto van zichzelf trekken of een filmpje opnemen. Met wat creatieve ideeën en een fototoestel, iPod of iPad zijn de mogelijkheden eindeloos!

Houten gastenboek met jullie namen of initialen

Met dit houten gastenboek stelen jullie de show! Doordat het van hout is en voorop jullie namen of initialen gelaserd werden, is het bijzonder persoonlijk. Bovendien kunnen de gasten er alle ruimte nemen om hun diepste wensen voor jullie in op te schrijven. Je vindt op onze site verschillende houten gastenboeken.

6 x origineel gastenboek voor je huwelijk

Minipost

Maak kleine envelopjes en kaartjes die er in passen. De gasten kunnen dan een boodschap op het kaartje noteren, in een envelop steken en posten in een brievenbus of bokaal.

Ook leuk is een ‘message in a bottle’. Ook hier voorzie je kleine briefjes waar gasten een boodschap op kunnen schrijven. Daarna rollen ze hun briefje op, doen ze er een lintje om en steken ze het in een grote fles.

Dates en advies

Je kunt je gasten ook vragen naar advies over getrouwd zijn en ideetjes om eens op date te gaan met je wederhelft. Voorzie papiertjes of houten ijslollystokjes en laat de gasten daar hun advies of hun ideale date opschrijven. Wanneer geen inspiratie hebt om eens op date te gaan neem dan een ideetje uit de date jar.

Meer inspiratie vind je op Pinterest!

We hebben nog tal van leuke ideeën voor het gastenboek van je huwelijk gevonden. Deze hebben we verzameld op de Tadaaz Pinterest pagina, kom zeker eens een kijkje nemen!

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 121

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *