6 x origineel gastenboek voor je huwelijk

Met een huwelijk gaan heel wat tradities gepaard. Eén van die tradities is het gastenboek: een boek dat in de feestzaal ligt en waar familie en vrienden een leuk berichtje in kunnen schrijven voor the happy couple.

Nieuwe generaties zijn er om oude tradities nieuw leven in te blazen. Hoog tijd dus om het gastenboek in een hip kleedje te steken!

Photobooth als gastenboek op bruiloft

Een beeld zegt vaak meer dan duizend woorden. Ga dus voor een photobooth op je huwelijksfeest en plaats er enkele grappige accessoires bij, zoals die gekke moustaches, hilarische hoeden en baarden, gekke brilletjes, enzovoort.

 

origineel gastenboek huwelijk

Bron: Ruffledblog

gastenboek huwelijk

Bron: Flickr

Na afloop hebben zowel je gasten als jullie een leuke snapshot als herinnering. Duizend keer leuker dan de vaak kleffe gedichtjes die in zo’n gastenboek neergepend worden! Je kunt de foto’s in een boek plakken en dan kunnen de gasten alsnog een klein tekstje schrijven.

Gastenboek op huwelijk: een geliefd voorwerp

Dit koppel gebruikte hun lievelingsvoorwerp, een akoestische gitaar, als gastenboek. Het leuke hieraan is dat je de gitaar achteraf in je interieur kan plaatsen en je altijd de lieve boodschappen kan lezen. Een traditioneel gastenboek verdwijnt al snel ergens in een kast, maar je lievelingsvoorwerp hou je altijd bij. Natuurlijk moet het geen gitaar zijn, ook een surfplank kan een cool gastenboek worden!

 

origineel idee gastenboek huwelijk

Bron: Bowties&Bliss

gastenboek huwelijk surfplank

Bron: The Knot

Kleurplaat als gastenboek op trouw

Een leuk idee dat losjes gekopieerd is van restaurants, is het gastenboek in de vorm van een kleurplaat. Zo koppel je het nuttige aan het aangename want je gasten hebben iets leuk om handen terwijl ze wachten op het verrukkelijke feestmaal!

 gastenboek huwelijk - origineel idee

Bron: The Guestbook Store

 

Ontdek onze huwelijkscollectie >

 

The story of them: een alternatief gastenboek

In plaats van ‘The story of us’ kan je jullie gasten vragen naar ‘The story of them’. Zoek op Facebook, in fotoalbums, bij oma’s en opa’s, enzovoort naar foto’s van alle gasten en plak ze in een boek of, zoals onderstaand voorbeeld, op een bord en laat iedereen bij z’n foto noteren hoe zij jullie kennen. Heel origineel en ongetwijfeld zeer grappig om achteraf te lezen!

 

origineel huwelijk gastenboek

Bron: Bespoke Bride

Gastenboek met een vintage kantje

Aangezien het toch een wat oubollige traditie is, zo’n gastenboek, kan je het meteen vintage aanpakken! Plaats een oude typemachine aan de toegang van het feest en laat je gasten een lieve boodschap schrijven op een schattig kaartje.

 

origineel gastenboek maken voor huwelijk

Bron: Bespoke Bride

Smile – you’re on camera!

Wil je naast de professionele foto’s nog extra herinneringen van je grote dag? Laat je gasten dan een foto van zichzelf trekken of een filmpje opnemen. Met wat creatieve ideeën en een fototoestel, iPod of iPad zijn de mogelijkheden eindeloos!

 

gastenboek foto film

Minipost

Maak kleine envelopjes en kaartjes die er in passen. De gasten kunnen dan een boodschap op het kaartje noteren, in een envelop steken en posten in een brievenbus of bokaal.

 

 
 

Ook leuk is een ‘message in a bottle’. Ook hier voorzie je kleine briefjes waar gasten een boodschap op kunnen schrijven. Daarna rollen ze hun briefje op, doen ze er een lintje om en steken ze het in een grote fles.

Dates en advies

Je kunt je gasten ook vragen naar advies over getrouwd zijn en ideetjes om eens op date te gaan met je wederhelft. Voorzie papiertjes of houten ijslollystokjes en laat de gasten daar hun advies of hun ideale date opschrijven. Wanneer geen inspiratie hebt om eens op date te gaan neem dan een ideetje uit de date jar.

 

Bron: enchantmentdating.com

Meer inspiratie vind je op Pinterest!

We hebben nog tal van leuke ideeën voor het gastenboek van je huwelijk gevonden. Deze hebben we verzameld op de Tadaaz Pinterest pagina, kom zeker eens een kijkje nemen!

 

footer_huwelijkblog_NL-20

Geef hier jouw mening