5 ideeën voor de meest hartverwarmende kerstfoto

Als we aan 100 personen zouden vragen wanneer ze het vrolijkst zijn, zal het merendeel ongetwijfeld antwoorden dat ze het vrolijkst zijn tijdens het kerstseizoen. Er is ook zoveel om vrolijk van te worden: lekker eten, de mooiste kerstlichtjes en –versiering, cadeautjes, gezellig samenzijn met vrienden en familie. Wil je deze vreugde delen met je familie en vrienden? Met onze tips maak je dit jaar de mooiste en meest originele kerstfoto voor je kerstkaarten om je beste wensen voor het nieuwe jaar met iedereen te delen!

 

De baard van de Kerstman

Kerstmis is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor leuke foto’s:

 

 • Rendieren
 • Kerstverlichting en –decoratie
 • Cadeautjes
 • De kerstboom
 • Sneeuw
 • De baard van de Kerstman,

 

Er zijn werkelijk te veel ideeën om op te noemen. De attributen op deze kaart staan helemaal in het teken van het rendier. Op de linkerkant van de leuke kerstkaart staat een rendier te pronken, maar ook in de foto komt het rendier terug.

Gebruik deze geweien om de kerstkaart met foto op te fleuren! Je kan bijvoorbeeld ook kiezen uit een rode neus, witte baard, coole snor…

 

kerstfoto origineelDe snorrenhype op je kerstfoto

Een alternatief voor de baard van de Kerstman? Dan zit je goed bij een valse snor. Dit fun element zorgt immers altijd voor superleuke foto’s én toffe woordspelingen. Je moet ons natuurlijk niet op ons woord geloven maar het ontwerp van deze kerstkaart spreekt wel boekdelen.

 

kerstkaart met foto maken snor

Kerstlichtjes en kinderlijke pret

Niets zo vrolijk als een kind dat dolle pret beleeft. Daarom zijn de kids voor over de baas van mama en papa! Je kleine spruit neemt je in deze originele kerstfoto gevangen met kleurrijke kerstlichtjes.

Voeg nog een leuk zwart-wit effect toe aan de foto en je hebt een erg persoonlijke kerstkaart. Een eigen foto maken om je kerstkaarten te maken was nog nooit zo leuk!

 

kerstkaart met foto maken babyfoto

Bron: Bloom

Huisdieren in kerstsfeer

Heb je nog geen kinderen rondlopen? Dan zijn je huisdieren een dankbaar onderwerp voor je kerstfoto’s. Verkleed je hond of kat als rendier, wikkel je kat in kerstlichtjes of versier ze met je zelfgemaakte kerstdecoratie!

Hou het wel veilig en zorg er wel voor dat ze er zelf ook vrolijk van worden! Maak je originele kerstkaarten compleet met een huisdier gerelateerde kerstwens.

 

kerstfoto met huisdier

Niet zo braaf geweest? De Kerstman zal het wel begrijpen…

Kerstmis is naast het seizoen van vrolijkheid ook het seizoen van vergeving. Deze familie speelt daar op ludieke wijze op in met een familie mugshot. Een zeer creatieve invalshoek die de gewoonlijke kerstclichés doet vergeten. Trek allemaal een streepjes outfit aan om helemaal in de sfeer te komen.

 

kerstkaart met foto maken familiefoto

Bron: SummerTimeDesign

De kerst to do list

Kerstmis, eindeloos veel dingen om te doen zodat je helemaal in de Christmas Spirit komt. Ronddwalen op de kerstmarktjes, van een chocolademelk slurpen, je verstoppen onder een extreem fluffy dekentje, koekjes bakken… Deze op en top kerst activiteiten zijn even noodzakelijk als het versturen van je kerstkaarten, dus waarom niet combineren?

Jij en je gezin zijn druk in de weer met alle kerstvoorbereidingen, en dat hoort op de kerstkaart! Als je er dan nog een baby of huisdier bij betrekt krijg je 10 pluspunten voor schattigheid! Kerstkaarten ontwerpen was nog nooit zo makkelijk!

 

kerstfoto koekjes bakken

Bron: Wise By Nicole

Kerstdecoratie in je kerstfoto

Kerstdecoratie is niet alleen voor in de kerstboom, maar staat ook prachtig op je kerstfoto! Gebruik alle restjes van je kerstdecoratie, zoals kerstballen, kerstlichtjes, je kerstkrans en maak er een super mooie kerstfoto mee.  Zet bijvoorbeeld een grote kerstkrans op de achtergrond, of omring je pasgeboren baby met allemaal kerstballen. Nog een mooie kerstoutfit aantrekken en je foto is compleet!

 

kerstfoto met kerstdecoratie

Bron: the Maine Thinker

Sneeuwwitte kerst op je kerstkaart

Let it snow op je kerstkaart met een super toffe sneeuwfoto! Een sneeuwengel maken, een sneeuwballengevecht houden, een sneeuwman maken, leg het allemaal vast op foto. In dat koude weer is het niet zo makkelijk om een mooie foto te nemen, lees daarom onze handige tips om de perfecte sneeuwfoto vast te leggen!

 

kerstfoto sneeuwfoto

footer_kerstblog_NL_19

1 Reactie op 5 ideeën voor de meest hartverwarmende kerstfoto

 1. kisa jaecques
  20 December 2014 at 10:25 am (7 years ago)

  een kaartje moet iets speciaals hebben vind ik. jijzelf krijgt ook niet graag een simpel kaartje met een simpele kerstboom op met een paar lichtjes en kerstballen. je krijgt graag een kaartje waar de persoon of personen van wie je het krijgt erop staan. en dan nog het liefst met de kinderen of het hele gezin. als je er nog een leuk tekstje bij zet, en niet gewoon “fijne kerstdagen” maar bijvoorbeeld “samen springen we 2015 in!” dat word al veel toffer en origineeler.

  Reply

Geef hier jouw mening