7 ideeën om de meest hartverwarmende kerstfoto zelf te maken

Als we aan 100 personen zouden vragen wanneer ze het vrolijkst zijn, zal het merendeel ongetwijfeld antwoorden dat ze het vrolijkst zijn tijdens het kerstseizoen. Er is ook zoveel om vrolijk van te worden: lekker eten, de mooiste kerstlichtjes en –versiering, cadeautjes, gezellig samenzijn met vrienden en familie. Wil je deze vreugde delen met je familie en vrienden met een leuke, persoonlijke kerstkaart met foto? Een kerst fotoshoot is natuurlijk superleuk, maar wij zitten zelf vaak met kerststress: te weinig tijd en te veel te doen! Dan zit er niks anders op dan zelf een leuke kerstfoto te maken! Met onze tips maak je dit jaar de mooiste en meest originele kerstfoto voor je kerstkaarten om je beste wensen voor het nieuwe jaar met iedereen te delen!

Klaar voor de start? Voorbereiding is alles!

Wil je dat deze kerstfoto van de kinderen voor eeuwig in de boeken gaan? Dan is wat voorbereiding vereist! Zorg dat broer en zus goedgemutst zijn en maak het wat gezellig. Wees er zelf ook relaxed onder: die mooiste foto zit er straks echt wel bij hoor. Is op jouw kerstfoto een peuter of baby het stralende middelpunt? Houd er dan rekening mee dat goed uitgeslapen zijn en een goedgevulde maag wonderen doen. Laat die mooiste foto’s voor op de mooiste kerstkaart maar komen!

1. De baard van de Kerstman: de tofste attributen voor jouw kerstfoto

Kerstmis is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor leuke foto’s. Wil je graag een leuke kerstfoto maken van je baby, peuter of je al wat grotere kinderen? Denk dan eens na over de volgende attributen. Je moet er misschien even voor naar zolder of naar de winkel maar het doet echt wat met de sfeer op je kerstfoto!

  • Rendieren
  • Kerstverlichting en –decoratie
  • Cadeautjes
  • De kerstboom
  • Sneeuw
  • De baard van de Kerstman, de rode neus van Rudolf het Rendier, het mutsje van de kerstelfjes

Er zijn werkelijk te veel ideeën om op te noemen.

2. Kerstlichtjes en kinderlijke pret zorgen voor warme kerstfoto’s

Niets zo vrolijk als een kind dat dolle pret beleeft. Daarom zijn de kids voor over de baas van mama en papa! Je kleine spruit neemt je in deze originele kerstfoto gevangen met kleurrijke kerstlichtjes.

Voeg nog een leuk zwart-wit effect toe aan de foto en je hebt een erg persoonlijke kerstkaart. Een eigen foto maken om je kerstkaarten te maken was nog nooit zo leuk!

kerstfoto met kerstlichtjes en peuter

Bron: Bloom

3. Huisdieren in kerstsfeer op jouw kerstkaartje

Heb je nog geen kinderen rondlopen? Dan zijn je huisdieren een dankbaar onderwerp voor je kerstfoto’s. Verkleed je hond of kat als rendier, wikkel je kat in kerstlichtjes of versier ze met je zelfgemaakte kerstdecoratie!

Hou het wel veilig en zorg er wel voor dat ze er zelf ook vrolijk van worden! Maak je originele kerstkaarten compleet met een huisdier gerelateerde kerstwens.

kerstfoto met huisdier

4. Niet zo braaf geweest? De Kerstman zal het wel begrijpen…

Kerstmis is naast het seizoen van vrolijkheid ook het seizoen van vergeving. Deze familie speelt daar op ludieke wijze op in met een familie mugshot. Een zeer creatieve invalshoek die de gewoonlijke kerstclichés doet vergeten. Wil je graag een grappige kerstfoto maken? Dan is dit jouw beste optie! Trek allemaal een streepjes outfit aan om helemaal in de sfeer te komen.

kerstkaart met foto maken familiefoto

Bron: SummerTimeDesign

5. De kerst to-do list in beeld gebracht

Kerstmis, eindeloos veel dingen om te doen zodat je helemaal in de Christmas Spirit komt. Ronddwalen op de kerstmarktjes, van een chocolademelk slurpen, je verstoppen onder een extreem fluffy dekentje, koekjes bakken… Deze op en top kerst activiteiten zijn even noodzakelijk als het versturen van je kerstkaarten, dus waarom niet combineren?

Jij en je gezin zijn druk in de weer met alle kerstvoorbereidingen, en dat hoort op de kerstkaart! Als je er dan nog een baby of huisdier bij betrekt krijg je 10 pluspunten voor schattigheid! Kerstkaarten ontwerpen was nog nooit zo makkelijk!

kerstfoto koekjes bakken

Bron: Wise By Nicole

6. Kerstdecoratie in je kerstfoto

Kerstdecoratie is niet alleen voor in de kerstboom, maar staat ook prachtig op je kerstfoto! Gebruik alle restjes van je kerstdecoratie, zoals kerstballen, kerstlichtjes, je kerstkrans en maak er een super mooie kerstfoto mee.  Zet bijvoorbeeld een grote kerstkrans op de achtergrond, of omring je pasgeboren baby met allemaal kerstballen. Nog een mooie kerstoutfit aantrekken en je foto is compleet!

kerstfoto met kerstdecoratie

Bron: the Maine Thinker

7. Winterse elementen op je kerstkaartjes

Let it snow op je kerstkaart met een super toffe sneeuwfoto! Een sneeuwengel maken, een sneeuwballengevecht houden, een sneeuwman maken, leg het allemaal vast op foto. Natuurlijk moeten de weergoden je dan wel een beetje helpen qua planning… Of wees voorbereid en neem alvast een toffe foto op jullie ski adresje! Sowieso zijn winterse elementen zoals een toffe muts of dikke jas leuk op foto gezien de tijd van het jaar. Gezellig!

Nu de kerstfoto helemaal in orde gaat komen, wensen we je veel plezier met het maken van jouw kerstkaart met foto! Nog een kleine tip, weet je hoe je je kerstkaart helemaal kunt afmaken? Voeg een persoonlijke kerstwens toe aan je ontwerp! Ben je niet zo creatief met taal? Laat je dan inspireren door dit artikel vol warme kerstwensen voor de liefste mensen!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Eén reactie

  1. een kaartje moet iets speciaals hebben vind ik. jijzelf krijgt ook niet graag een simpel kaartje met een simpele kerstboom op met een paar lichtjes en kerstballen. je krijgt graag een kaartje waar de persoon of personen van wie je het krijgt erop staan. en dan nog het liefst met de kinderen of het hele gezin. als je er nog een leuk tekstje bij zet, en niet gewoon “fijne kerstdagen” maar bijvoorbeeld “samen springen we 2015 in!” dat word al veel toffer en origineeler.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *