Kerstmarkten in België die zéker in je agenda moeten

Ben jij ook een fan van kerstmarkten? Begint het al meteen te kriebelen als je denkt aan de gezellige kraampjes, de vrolijke sfeer en het glühwein-overgoten kerstgevoel? Dan hebben we alvast goed nieuws voor jou: in november, december en soms zelfs in januari kan je in heel wat Belgische steden je hart weer ophalen. Haal je kerstmuts en feestneus alvast boven om tijdens de eindejaarsperiode volop te kerstmarktshoppen! 

 

kerstmarkten belgië

Winterpret in Brussel

De kerstmarkt in Brussel is al jaren een daverend succes en een echte trekpleister voor heel wat Belgen en toeristen. De Brusselse binnenstad wordt feestelijk aangekleed en uitgerust met 250 chalets, een reuzenrad en een schaatsbaan. En natuurlijk moeten we ook de gigantische kerstboom en het prachtige lichtspektakel vermelden. Met stip aanduiden in je agenda dus!

Leuk in Luik

Over de taalgrens heen is het Village de Noël in Luik echt wel de moeite waard. In de meer dan 170 kleurrijke kraampjes kan je terecht voor leuke geschenken, kerstdecoratie en feestproducten. En ook de sleepiste en het reuzenrad brengen je helemaal in de kerstsfeer. Je wordt dus ondergedompeld in een gezellig kerstgevoel. Wees er daarom zeker bij dit jaar!

 

kerstmarkten belgië

De kerstmarkt in Antwerpen

Voor heel wat Antwerpenaars,  Belgen en Nederlanders is de kerstmarkt in Antwerpen één van de hoogtepunten van het jaar. De gezellige kerstmarkten, die zich uitspreiden over het Steenplein, de Suikerrui, de Grote Markt en de Handschoenmarkt. De betoverende kerstsfeer zal je zeker bekoren! Er zijn muziekoptredens, prachtige kerstverlichting, een echte kerststal en natuurlijk ook een grote ijspiste. Ideaal voor een eerste date dus, of dankzij de talloze activiteiten een familie uitstapje met je gezin.

Winterland in Hasselt

Ook Winterland Hasselt is zeker een bezoekje waard. De Kerstman en zijn elfjes strijken er naar jaarlijkse gewoonte neer op het Kolonel Dusartplein en toveren de Limburgse hoofdstad om tot een sfeervolle kerststad. Er is een carrousel, een kersttreintje, heel wat kraampjes en natuurlijk ook een prachtige verlichte kerstboom.

Het kerstwensbos in Brugge

Je moet zeker naar de kerstmarkt in Brugge! De West-Vlaamse stad is adembenemend mooi tijdens de wintermaanden. De prachtige binnenstad is elk jaar opnieuw een fantastisch decor voor de knusse en sfeervolle kerstmarkt. De straatverlichting, verlichte kerstmarkt en ijspiste zijn elk jaar opnieuw toppers. Ook het reuzenrad, het kerstwensenbos en de grootste chocoladen kerststal ter wereld mag je niet missen!

De kerstmarkt van Gent

Ook de binnenstad van Gent is tijdens de eindejaarsperiode een baken van sfeer en winterse gezelligheid. Je vindt er kraampjes, heel wat eindejaars-evenementen en verschillende muziekoptredens. Wil je dit jaar de kerstmarkt van Gent bezoeken? Dan bezorgen de beiaardmuziek van de Belforttoren en het klokkengelui van de Sint-Baafskathedraal je een warm welkom.

Kerstmarkten starbucks

Leuven ontvangt de Kerstman

De Leuvense Kerstmarkt mag zeker niet ontbreken in je eindejaarsagenda. Je kan er smullen van lekkernijen, jezelf helemaal onderdompelen in de kerstsfeer en natuurlijk ook shoppen! Kom de Kerstman begroeten in zijn huisje in het sparrenbos, bezoek de unieke ambachtenmarkt of zoek de maretak op met je lief … Er valt duidelijk voor iedereen wel wat te beleven in Leuven! De stad op zich straalt ook de gezellige kerstsfeer uit dus door de oneindige straatjes af.

Proeven en genieten in Chimay

Ben je een fan van de trappistenstad Chimay? Dan is de gezellige Marché de Noël het perfecte excuus voor trappistliefhebbers om naar deze mooie stad af te reizen. Je kan er 2 dagen terecht  in 60 gezellige chalets om zalige lekkernijen te proeven en te ontdekken, uiteraard onder begeleiding van prachtige muziek en magische kerstanimatie. Een aanrader!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *