Goede doel kerstkaarten: zo pak je het aan

De traditie wil dat je tijdens de kerstperiode in je pen kruipt en kaartjes stuurt naar vrienden en familie. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een leuke kaart zelf online te ontwerpen met een eigen foto en tekst. Makkelijk, mooi en snel resultaat. Maar nu kan het nog beter! Met je kerstwensen kan je meteen ook een goed doel steunen! Het principe is eenvoudig en bestaat al  jaren voor bedrijven, maar ook jij  kan nu privé je engagement tonen!

Kerstkaart met goudfolie - te gebruiken als kerstkaart voor het goede doel

Een goed doel steunen combineren met kerst

Hoe ga je te werk?

Een goed doel steunen met Tadaaz is helemaal niet moeilijk. In deze simpele stappen bestel je de mooiste kaarten & toon je je engagement:

  • Kies een leuke kaart uit het aanbod
  • Maak die helemaal naar je zin met eigen foto’s en tekst
  • Klik op bestellen
  • Steun Make-A-Wish, Artsen Zonder Grenzen of Kinderkankerfonds.
  • Maak een verschil

Met Make-A-Wish, Artsen Zonder Grenzen en Kinderkankerfonds werkt Tadaaz trouw samen. Elke kaart uit het kerstaanbod kan je dan ook bestellen ten voordele van één van beide organisaties.

AZG steunen kerstkaart
Logo AZG
AZG steunen kerstkaart

Artsen Zonder Grenzen helpt waar de nood het hoogst is

Artsen Zonder Grenzen is met maar liefst 32.000 medewerkers in meer dan 60 landen actief om mensen in nood te helpen. Ze bieden medische hulp bij natuurrampen, hulp in oorlogsgebieden…

De ebola epidemie in West-Afrika, is één van de moeilijkste uitdagingen die zij op dit moment met man en macht aanpakken. Een heel harde en intensieve strijd. Medewerkers van Artsen Zonder Grenzen zetten alles op alles om levens te redden, in vaak heel moeilijke omstandigheden.

Maar ook in Syrië, Ethiopië, Gaza, Zuid-Soedan en overal waar dringende medische nood is, stuurt AZG gespecialiseerde teams ter plaatse. Daarvoor zijn middelen nodig . Als je hen kan steunen door een kerstkaart te sturen, dan is de stap toch snel gezet? Dit goed doel steunen brengt grote veranderingen voor vele mensen met zich mee.

Update 2024: Al 25 jaar steun voor AZG.

5 500 000 wenskaarten verder…⁠
25 jaar geleden besloot het Brugs familiebedrijf Buromac (in 2013 volgde Tadaaz) een goed doel te steunen. De keuze viel op Artsen Zonder Grenzen. Buromac is één van de grootste spelers in Europa op het vlak van eindejaars- en gelegenheidsdrukwerk. Vandaag is het engagement van dit bedrijf nog altijd even sterk. Buromac verkocht doorheen de jaren 5 500 000 wenskaarten en kalenders ten voordele van AZG. Het geschonken totaalbedrag is ondertussen opgelopen tot 1 115 000 euro.

goed doel steunen kerstkaarten Make-A-Wish

Make-A-Wish tovert een glimlach bij zieke kinderen

Ook bij Make-A-Wish worden bergen verzet, zij het op een heel ander vlak!

Een glimlach toveren op het gezicht van ongeneeslijk zieke kinderen, daar draait het om! Niet alle ‘wenskinderen’ zijn terminaal ziek, maar ze lijden wel aan een ziekte die hun leven bepaalt. Hun dromen waarmaken is het doel van Make-A-Wish! En dat kan echt van alles betekenen. Een ontmoeting met een idool, een sprookjesfeest, een vlucht in een helikopter… Alles is mogelijk! Een heel team van vrijwilligers organiseert zo’n droomwens van a tot z en vaak wordt ook beroep gedaan op vrienden, klasgenootjes en familie van het wenskind.

Om zoveel mogelijk wensen te vervullen, werkt Make-A-Wish samen met tal van sponsors. Maar ze rekenen ook op jou! Dit goed doel steunen kan je met de aankoop van je kerstkaarten, help ze de stap te kunnen zetten naar het waarmaken van een volgende droom!

Kinderkankerfonds steunen met goede doel kerstkaart

Kinderkankerfonds zorgt voor levenskwaliteit tijdens de behandeling

Kinderkankerfonds zorgt voor kindjes met kanker en hun gezin. De genezingskans van kindjes met kanker wordt steeds hoger dankzij steeds betere behandelingsmethodes. Maar toch is er altijd een hele weg af te leggen. En die weg is zowel voor de kinderen als voor het hele gezin vaak erg moeilijk. Kinderkankerfonds geeft, aan die kinderen en hun gezinnen, de hulp die ze het meest nodig hebben. Dat kan financiële hulp zijn, maar ook psychologische hulp bij het omgaan met de onzekerheid en de pijn. Ze motiveren zo de kinderen, hun ouders en broertjes en zusjes om vol te houden in deze moeilijke periode.

Goede doelen steunen kerstkaart - Kinderkankerfonds

Er worden speelmomenten georganiseerd voor patiënten, ontmoetingsmomenten voor ouders, mogelijkheid om eens met  het gezin op vakantie te kunnen gaan tijdens de behandeling, opvang voor broers en zusjes van een ziek kindje, … Maar er wordt ook actief werk gemaakt van kankeronderzoek, zodat de behandelingen steeds succesvoller mogen zijn in de toekomst.

Alle hulp is welkom om Kinderkankerfonds de middelen te geven om die zorg ten volle te kunnen bieden waar het nodig is. Want jouw goede doelen kerstkaarten betekenen voor die mensen écht een verschil!

Een klein gebaar met grote betekenis

Ook voor jou is het slechts een klein gebaar, een goed doel sturen met de keuze van je kerstkaart. Want uiteindelijk draait het daar toch om in de kerstperiode…  Je warmste wensen versturen en mensen helpen die het echt nodig hebben!

Hoe doe je dat? Kies je favoriete kerstkaart, maak jouw eigen ontwerp en tijdens het bestelproces vragen we of je het goede doel wil steunen! Eenvoudiger wordt het niet. We wensen jullie en warme kerst!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *