Hoe maak je zakelijke kerstkaarten voor bedrijven?

TA1188-1701014-1 kerstkaart met teamfoto

Klein of groot bedrijf? Kerstkaarten voor bedrijven zijn er voor iedereen

Ben je zelfstandige, werk je voor een KMO of ben je zaakvoerder bij een multinational? Zakelijke kerstkaarten kan je maken voor elk bedrijf! De grootte van je bedrijf heeft daarbij geen belang! Het einde van het jaar is immers voor iedereen de perfecte tijd om alle zakenrelaties, klanten en werknemers van je bedrijf een originele kerstkaart te sturen.

Wat mag je niet vergeten als je kerstkaarten voor jouw bedrijf maakt? Hoe maak je een leuke zakelijke kerstkaart voor jouw firma?

zakelijke kerstkaarten

Bedenk vooraf aan wie je kaarten wil sturen

Het is voor meerdere redenen belangrijk om vooraf te bedenken aan wie je een kerstkaart van jouw bedrijf wil sturen. De foto en tekst op de kaart moet kloppen voor de ontvangers van je kerstkaart.

Voor je leveranciers en zakenrelaties is het van belang om hen te bedanken voor de samenwerking. Een goeie samenwerking en verstandhouding is ook in het nieuwe jaar van belang om vlot te werken. Het personeel van je bedrijf kan je bedanken voor hun inzet en teamspirit en hen eventueel uitnodigen voor een nieuwjaarsreceptie. Klanten moet je koesteren, want zij zijn de motor van je bedrijf. De nieuwjaarskaart is een goed moment om hen de nieuwigheden voor het komende jaar mee te geven. Ook een foto van het team wordt door klanten vaak erg warm onthaald. Misschien kan je je klanten ook een klein extraatje bieden in de vorm van een speciale korting of actie voor trouwe klanten?

Zakelijke kerstkaart met of zonder foto?

Kies je voor een kerstkaart met of zonder foto? Dat is een belangrijke vraag om jullie perfecte zakelijke kerstkaart te kiezen uit het grote aanbod.

Een kerstkaart zonder foto

Zakelijke kerstkaarten zonder foto wil zeker niet zeggen dat je niet kiest voor een persoonlijke aanpak. Door te spelen met motieven en kleuren en door jullie logo aan de kaart toe te voegen, krijg je al meteen een eigen versie van de kaart.

zakelijke kerstkaarten zonder foto

Een kerstkaart met foto van het bedrijf

Een mooie foto van de werkplek is altijd een goede aanpak voor kerstkaarten voor bedrijven. Het kan gaan om een leuke foto van de gevel van het bedrijf of een foto van de productieruimte of burelen. De laatste jaren zien we ook steeds meer bedrijven die kiezen voor een luchtfoto met een drone van de volledige site van het bedrijf. Dat heeft vaak een heel andere kijk over de grootte van de firma.

zakelijke kerstkaarten met foto gebouw

Een kerstkaart met teamfoto

Een kerstkaart met jullie team in the picture spreekt zeker meteen aan bij iedereen die de kaart ontvangt. Het kan een teamfoto zijn of close-ups van alle collega’s afzonderlijk in een collage… Maar ook een toffe foto van een bedrijfsfeestje of een teambuilding activiteit levert vaak heel vrolijke beelden op, perfect voor de kerstkaart voor jullie bedrijf!

Zakelijke kerstkaarten met teamfoto

Een kerstkaart met foto van producten of realisaties

Wat je zeker ook op je kerstkaart kan tonen zijn speciale realisaties of nieuwe producten. Je geeft ideetjes en inspiratie aan iedereen die deze zakelijke kerstkaart ontvangt. Een zwembadbouwer kan bijvoorbeeld de foto van enkele prachtige realisaties op de kerstkaart tonen en zo potentiële klanten inspireren. Deze zakelijke kerstkaarten voor klanten dragen al meteen een bepaald niveau van vertrouwen met zich mee.

Welke tekst op je zakelijke kerstkaarten?

Bij de keuze van jullie tekst kan je heel veel kanten op. Je kiest voor een ‘algemene’ wens die voor alle ontvangers geldt, of het nu klanten, personeel of leveranciers zijn. Een andere optie is om verschillende teksten te kiezen. Voor het personeel kan de kaart bijvoorbeeld de uitnodiging voor het personeelsfeest bevatten. Bij de leveranciers schrijf je dan bijvoorbeeld een leuke tekst om hen te bedanken voor de goede samenwerking. Voor klanten kan je het accent leggen op wat jullie in het komende jaar gaan realiseren.

Bij een kerstkaart voor bedrijven is het van belang om ook de adresgegevens van het bedrijf niet te vergeten… Hoe kan men jullie bereiken? Een zakelijke kerstkaart met het logo van je bedrijf, krijgt meteen de juiste huisstijl mee! Als je dan ook nog de kleuren van de kaart of het lettertype zo aanpast dat ze perfect passen bij de kleuren van het logo, respecteer je meteen de huisstijl.

Handtekeningen op de kaart

Wil je dat alle kerstkaartjes met een handtekening of de naam van alle werknemers verstuurd worden? Dan kan je ervoor kiezen om een signeerronde te organiseren eenmaal de kaartjes er zijn. Maar je kan er ook voor kiezen om de namen en handtekeningen te laten drukken op je kaartjes. Dat bespaart alvast heel wat werk en geeft een evenwaardig resultaat!

zakelijke kerstkaarten met logo
Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *