Vier je 60ste verjaardag in stijl: tips voor een memorabele dag!

Een Happy Moment zoals je zestigste verjaardag kun je niet zomaar onopgemerkt laten voorbijgaan. Het is een mijlpaal in je leven, die bovendien heel wat mooie perspectieven biedt: een welverdiend pensioen, meer tijd spenderen met de kleinkinderen, die verre reis waar je altijd van droomde, een nieuwe hobby … Reden te meer om deze 60ste verjaardag goed te vieren! Droom je van een fantastisch feest? Of hou je het liever intiem? Wij zetten enkele leuke mogelijkheden voor je op een rijtje.

60ste verjaardag

Zet je 60ste verjaardag groots in …

Laten we meteen groots van wal steken. Je wordt niet elke dag 60, dus een knalfeest is zeker niet overdreven. Familie, vrienden, buren … niemand mag ontbreken. Maar hoe organiseer je zoiets zónder er een punthoofd van te krijgen? Enkele suggesties:

 • Locatie is alles: Investeer in een mooie zaal met voldoende capaciteit. Voorzie de nodige zitmogelijkheden en denk ook aan dansruimte want jong én oud zullen maar al te graag een paar pasjes op de dansvloer zetten bij wat goeie muziek! Hoe gezelliger en comfortabeler het decor, hoe beter de sfeer.
 • Schakel hulp in: Je 60ste verjaardag is in de eerste plaats een dag waarop je moet genieten. Hou je daarom niet te veel bezig met de organisatorische rompslomp, maar doe een beroep op vrienden en familie. En op een groots feest kun je maar beter ook enkele professionals inschakelen: met een goeie traiteur en een ervaren DJ kan je avond niet meer stuk.
 • Ga voor een feestelijke uitnodiging: Een geslaagd verjaardagsfeest staat of valt met de opkomst. Stuur je uitnodigingen op tijd en geef ze een feestelijke toets! Op die manier is de toon meteen gezet en kijken je gasten reikhalzend uit naar de grote dag. Denk maar aan een stijlvol drieluikje met uitgekapte zestig en een leuke foto of een trendy kaart in donkerdere tinten!
 • Last but not least: de menu! Natuurlijk is het allerbelangrijkste dat je op deze speciale dag omringd bent door je lieve kinderen, kleinkinderen, broers en zussen, andere familie en vrienden. Maar als jullie dan toch gezellig samen rond de tafel zitten, kan het even goed smaken! Daarom spendeer je ongetwijfeld wat tijd aan het uitzoeken voor dé perfecte menu voor je gasten. Als leidraad doorheen het tafelen of om achteraf als aandenken aan het prachtige feest, is een menukaart een leuk hebbeding voor de genodigden. De tafeldecoratie kan je ook leuk vervolledigen met gepersonaliseerde servetringen en stijlvolle tafelkaartjes.
60ste verjaardag
60ste verjaardag

… of hou het intiem

Niet iedereen houdt van drukte of staat graag in het middelpunt van de belangstelling. Geen nood, er zijn nog heel wat andere manieren om je 60ste verjaardag in stijl te vieren. Denk maar aan een romantische etentje met je partner, een luchtballondoop of weekendje Ardennen. Mag het ietsje meer zijn? Dan ben je wellicht wel te vinden voor een weekje wijnproeven in Bordeaux of in de champagnestreek. Vergeet ook hier niet iedereen op tijd uit te nodigen. Een uitnodiging in de vorm van een wijnfles geeft je gasten alvast een hint … Houd je alles liever nog een beetje langer top secret, kies dan een andere stijlvolle uitnodiging.

60ste verjaardag
60ste verjaardag

Maar sowieso wil je je gasten bedanken!

Een dikke merci voor de aanwezigheid op het feest kan alvast met een leuk bedankje op de dag zelf zoals een blikken doosje met wat snoepjes. Had je hier op voorhand niet aan gedacht of vind je het leuk om achteraf nog die ene mooie foto van op het feest met jouw ‘fanbase’ te delen? Dan kan je nog een leuk bedankkaartje sturen naar je gasten. De foto die vind je wel! Een tekstje schrijf je zelf als je inspiratie hebt. Je kan overal in de editor het getal aanpassen naar 60 uiteraard! Ontbreekt het aan ideetjes, zijn er tal van leuke tekstjes te vinden op Pinterest!

60ste verjaardag
60ste verjaardag

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere
Artikelen: 33

7 reacties

 1. Ik word volgend jaar ook 60 jaar op 9 juli 2016 en dat wil ik ook eens mee maken, een lang weekend in de Bourgognestreek of in de Bordeauxstreek en wijnen proeven op een kasteeldomein waar wijndruiven groeien en nadien geoogst worden en waar een witte of rode wijn uit voort komt en dat met enkele vrienden of familieleden, mooier kan het niet zijn, geen drukke feestbedoeningen want dat is niet voor mij weg gelegd. ik wil er wel geraken met het openbaar vervoer ofwel vervoer via mijn familie want mijn auto is zo goed als bijna versleten en lange ritten zijn niet meer aan mij besteed al zou ik het wel kunnen als het echt moet maar ik wil meer buitenshuis verplichtingen over boord gooien en leven van zoals niets moet alles mag en geen hectische zaken meer.

 2. hallo
  ik wordt op 25 september 60 en zou graag een klein feestje geven voor mijn familie en vrienden
  zou om 18 u willen beginnen (zo hebben de kleinmannen er ook iets aan )
  het zou enkel gaan om een gezellig samen zijn met wat kleine hapjes(mag iets speciaal zijn) lekkere drankjes en fijne muziek. graag wat suggesties

 3. Hey there,
  Op 1 april 2016 (geen grap) wordt ik 50 jaar. Ik zou graag een feest willen geven ergens in België vorm mijn familie en vrienden van lange datum. Ik en mijn gezin wonen reeds meerdere jaren in Straatsburg, Frankrijk.
  Ikzelf had ergens aan een thema gedacht. Rode loper, gala, VIP,….
  Het moet wel met een mogelijkheid zijn om te kunnen overnachten. Althans voor mijn gezin. Waarschijnlijk zullen er ook wel een paar uitgedogigden dat ook wel zien zitten.
  Graag had ik jullie ideeën gehoord.
  Met vriendelijke groeten
  Didi

 4. ik word volgend jaar 60 en ben bang wat gaat er nog allemaal gebeuren ik ben nog aan het denken hoe ik het ga doen daar ik het ook niet zo maar voorbij wil laten gaan groetjes en het aller beste aan al degene die volgend jaar 60 worden xxxgitteke

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *