5 leuke tips voor de tafelschikking op je huwelijk

Een huwelijksfeest is een van dé mijlpalen in je leven. Niet alleen voor jou en je partner wordt het een memorabele gebeurtenis, ook voor je gasten. De tafelschikking voor huwelijksfeest is daarbij van cruciaal belang. Wie zet je bij elkaar? Hoe zorg je ervoor dat iedereen weet waar ze moeten gaan zitten?  En hoe maak je dat op een originele manier bekend aan je gasten? Met volgende vijf tips kan je bruiloft niet meer stuk!

1. Kies voor een thema voor de tafelschikking huwelijk

Een huwelijksfeest is geen zakendiner. Alles mag er los, origineel en grappig aan toe gaan, óók de tafelschikking voor je trouw. Een absolute aanrader is de thematische aanpak. Hier alvast enkele suggesties.

  • Zijn je vrienden grote muziekfanaten? Verdeel de tafels dan volgens muziekgroepen. Wanneer ‘Billie Jean’ door de boksen knalt, mogen alle gasten met een Michael Jackson-kaartje plaatsnemen. Bij ‘Let it be’ is het de beurt aan de Beatles-tafel …
  • Of wat dacht je van het reisthema? Bezorg je gasten bij hun aankomst een exotisch reiskaartje, en laat hen vervolgens plaatsnemen aan de tafel met het juiste land.
  • Een trouwfeest met een filmthema is ook altijd een groot succes. Filmtickets als uitnodiging en bijpassende menukaarten zullen je zeker een Oscar bezorgen!
  • Elk thema kan. Het is jullie avond!
Tafelschikking huwelijk

2. Naamkaartjes: de afwerking maakt het verschil

Welk thema je ook kiest, de aankondiging van de tafelschikking huwelijk moet verzorgd en afgewerkt zijn. Daarvoor zijn er tal van opties, van klassiek tot retro en hypermodern. Probeer wel sowieso de look-and-feel door te trekken. Geef je je gasten bij aankomst een retrokaartje met de tafelnaam? Zorg dan dat ook de tafelkaartjes op tafel de retrostijl ademen. Zo geef je je huwelijksfeest extra cachet. Ook de namen van de gasten kun je aanpassen aan een thema door gebruik te maken van een lettertype dat binnen het thema past.

naamkaartjes

3. Tafelschikking op je huwelijk: laat het puzzelwerk beginnen

Vóór je je tafelschikking bekendmaakt, moet je ze natuurlijk eerst opstellen. En dat is een ander paar mouwen. Gelukkig hoef je niet te wanhopen, er bestaan heel wat hulpmiddelen. Zo kun je de tafelschikking huwelijk uitdokteren met eenvoudig post-its, en er bestaan zelfs speciale apps en software waarmee je je gasten van tafel naar tafel kunt ‘slepen’.

Maar wie zet je nu naast wie? Er bestaan een aantal ‘officiële’ regels die je kan gebruiken als leidraad. Het bruidspaar zit in het midden van de tafel, naast elkaar. Hierbij zit de bruid links van de bruidegom. Het plekje naast de bruid is gereserveerd voor de vader van de bruidegom en naast de bruidegom zit de moeder van de bruid. De vader van de bruid en de moeder van de bruidegom zitten dan tegenover het bruidspaar. Daarnaast plaats je de getuigen.

Voor de rest van de tafel geldt het volgende: mannen en vrouwen wisselen elkaar af en koppels zitten niet naast elkaar, tegenover elkaar kan dan weer wel. Probeer mensen die elkaar niet zo goed kennen te mixen, zodat iedereen elkaar kan leren kennen. Zo ontstaan er misschien wel nieuwe vriendschappen en wordt de mooiste dag van je leven nog mooier.

4. Menukaarten: trek de lijn door

Uniformiteit is alles. Zijn reisbestemmingen hét centrale thema van je tafelschikking? Dan kun je dit perfect doortrekken naar de menukaarten en het andere drukwerk. Op die manier houden de gasten er meteen een leuk souvenir aan over! Het is altijd leuk als alle tafeldecoratie op elkaar afgestemd is. Zo vormt je feest een geheel. Tot in de details.

tafelschikking huwelijk menukaarten
tafelschikking huwelijk menukaarten

5. De juiste papierkeuze

Niet alleen de vorm, de kleur en de afbeelding van je kaartjes zijn van belang, ook de papierstructuur is van tel. Denk daarom goed na over je papierkeuze, en kies voor elegantie en stijl. Op zoek naar inspiratie?

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *