Hulp nodig ? 050 407 910

home

Vintage of retro kerstkaarten

35 Producten

Sfeervolle vintage kerstkaarten of retro kerstkaarten maken

Wordt je helemaal warm van die echte, ouderwetse kerstsfeer? Kunnen er voor jou niet genoeg kerstmannetjes, rendiertjes en sneeuwvlokjes op je kerstkaart staan? Goed nieuws: in onze collectie vind je leuke kerstkaarten in zowel retro als vintage stijl. Je kunt zelfs kiezen of je ze liever met of zonder foto’s verstuurd. Zo wordt jouw kerstkaart helemaal van jou! 

 

Wat is het verschil tussen retro of vintage kerstkaarten? 

Vintage en retro zijn twee termen die vaak door elkaar gebruikt worden. Retro is eigenlijk het teruggrijpen naar een bepaalde periode wat betreft het ontwerp. Het kan bijvoorbeeld een stijl zijn die in de ‘eighties’ helemaal het einde was, die je nu nog eens terug laat komen. 

Vintage is dan weer iets dat een antieke uitstraling heeft. Een gevoel van nostalgie eigenlijk, van die knusse warmte van vroeger. Vaak zie je veel illustraties op deze ontwerpen, denk aan een getekend kerstboompje, een gezellig oud autootje met kerstboom erop… Maar ook veel hout en zwart wit zie je vaak voorbijkomen. Onze ontwerpers hebben veel kerstkaarten in de retro of vintage stijl ontworpen, en die kaarten kun je op deze pagina bewonderen.

 

Vintage of retro kerstkaarten maken

Deze kaarten maak je heel erg eenvoudig online! Kies je favoriete retro of vintage kerstkaart met foto of zonder. Als je doorklikt kun je je het ontwerp bewerken in onze editor. Kies bijvoorbeeld je favoriete foto uit om op de kaart te laten shinen. Vervolgens personaliseer je je kerstkaart door een liefdevol tekstje toe te voegen met dat speciale nostalgisch en vintage gevoel. 

Een ‘gewone’ kerstkaart vintage maken? Dat kan natuurlijk ook. Bekijk onze collectie kerstkaarten en speel met de lettertypes en symbooltjes. Zo kun je al snel een warm en gezellig kerstgevoel uit die goeie oude tijd oproepen. Ook zou je met je foto het verschil kunnen maken: zorg voor een mini verkleedpartijtje waar jullie de vintage vibes opzoeken! 

 

Een nostalgische boodschap op je kerstkaart

Een vintage kerstkaartje versturen, maar weet je niet zo goed wat je erop wil zetten? Overweeg dan een nostalgische kerstwens! Verwijs in je tekst op je kerstkaart naar warmte: de warmte van de kerstlichtjes, van een goeie glühwein, van het haardvuur… Dat is typisch voor dat gevoel van vroeger! En denk ook aan wat je hart kan verwarmen: het samenzijn met elkaar, de liedjes van toen, de typische kerstbuche gemaakt door je tante… Probeer ook even stil te staan bij het leven, bijna als een momentje van bezinning. Een simpele ‘Merry Christmas’ op je kerstkaart kan natuurlijk ook, maar als je er wat langer bij stilstaat kom je vaak tot een veel mooiere en originele nostalgische boodschap! Nog steeds geen inspiratie? Bekijk dan eens deze mooie en grappige kerstwensen.

 

Retro of vintage kerstkaarten versturen

Na het maken en bestellen van je kerstkaarten, wacht het allerleukste onderdeel: het versturen! Zorg dat je een enveloppe in een warme kleur meebesteld hebt, dat helpt meteen om die warmte al bij het opendoen van de brievenbus te verspreiden. Als je ook nog sluitzegels mee besteld hebt, wordt het nog wat gemakkelijker om jouw vintage kerstwens over te brengen. Een handgeschreven adres op de enveloppe maakt het helemaal af! Klaar om te versturen of persoonlijk rond te brengen. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf up to date. Krijg 5% korting.