7 ultieme ideetjes om de kerstvakantie te overleven met jullie kroost

Genoeg gefeest? Wanneer jullie eens wat anders willen doen dan feesten, eten, gezelschapsspelletjes spelen of knutselen maar geen inspiratie vinden om eropuit te trekken komen wij to the rescue met 7 ultieme ideetjes om de kerstvakantie te overleven met jullie kroost…

 

Lobke Gielkens van de populaire blog Leuke wereld was zo lief om met jullie haar agenda voor de komende kerstvakantie de delen. Zij schreef ook ‘Het leuke vakantieboek’ waarin je nog meer leuke vakantietips kan vinden!

 

vakantieboek voor tijdens de kerstvakantie

Bron: Variouskinds

Kerstkoekjes bakken in het Bakkerijmuseum

Vertellen jouw grootouders soms nog verhalen over zelfgebakken kerstversiering? Deze mooie traditie blazen ze in het Bakkerijmuseum graag nieuw leven in! Want ze maken er graag samen met jullie Glas-in-lood Kerstkoekjes, die niet alleen mooi zijn om naar te kijken, maar ook lekker om op te smullen. Stap voor stap maken jullie samen het koekjesdeeg, waarna iedereen naar believen aan de slag kan met vormen en kleuren. De kerstboom zal er nog nooit zo mooi zijn geweest! Terwijl de koekjes bakken in de oven, kan je je trouwens wagen aan een knotsgekke kerstzoektocht.

 

kerstkoekjes kerstvakantie
Genieten van het Winter Wonder Circus

Is de verveling nu echt toegeslagen? Maak van een bezoekje aan het Boxtalino Winter Wonder Circus in Boom, een gezellige familie uitstap tijdens de kerstvakantie. Hun nieuwste productie ‘Thrill’ is een combinatie van roekeloze artiesten en een spannend verhaal. Drode draad van de show wordt getrokken door hun twee Spaanse clowns Roy & Guillermo Ballagans die een enorm kanon de piste binnenrijden. Zal het fataal kanon schot afgaan? THRILL! Acrobaten, clowns en boerderijdieren brengen een hartverwarmende en spannende show voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Aanradertje dus!

Ga eens naar de Winter Efteling tijdens de kerstvakantie

Sfeer, sprookjes, sensatie en sneeuw: dat zijn de ingrediënten voor de Winter Efteling. Wie denkt dat pretparken niet zo gezellig zijn, is nog nooit tijdens de Kerstvakantie naar dit zalige sprookjespark geweest. De meeste attracties zijn open zolang het weer het toelaat. Maar tijdens de vakantie kun je ook de supergladde ijsbaan in het IJspaleis trotseren. Zowel beginners als pro’s kunnen er pirouettes maken en rondjes draaien. Durf je nog niet? Dan kun je ook van een échte sneeuwglijbaan roetsjen. Of wat dacht je van langlaufen in de Efteling. Plezier verzekerd! Toch koud gekregen? Kruip knus tegen elkaar aan bij een Vreugdevuur, de ultieme plek om even op te warmen.

 

Actief genieten in de Winterfefteling kerstvakantieBreng een bezoekje aan de coolste binnenspeeltuin ever

Denk niet meer aan gillende kinderen, een drukte van jewelste en overload suiker en snoep want Playground is anders! Beeld het je in: een keicool, uitdagend en kindvriendelijk concept met een kinderdisco, een keicool parcours waarop kinderen kunnen klimmen en klauteren, een fietsparcours in een donkere tunnel, een maïsbad (!), allemaal zelfontworpen en handgemaakt! Deze binnenspeeltuin is een ideale hotspot voor jonge gezinnen met kinderen van 3 tot 10 jaar, terwijl jullie klein grut zich uitleeft, kan jij gezellig met een vriendin bijkletsen en genieten van lekkere sapjes en zelfgemaakte cupcakes. Klinkt geweldig, toch?

 

Het maïsbad bij Playground kerstvakantie

Een namiddagje naar de cinema

Niets is leuker om met kleine mannen te doen dan een bioscoopbezoekje. En tijdens de kerstvakantie zijn er weer heel wat leuke films in de zalen. Wie Paddington 1 zag, Paddington 2 zeker niet willen missen. Maar er spelen behalve deze film over het schattige, onhandige beertje nog heel wat andere kinderfilms in de bioscopen of in de culturele centra. Kijk voor een overzicht zeker eens op de website van ‘Uit met Vlieg’

Kerst in de STUDIO

Wat een fijn familiefestival is dit! Ja zelfs voor baby’s maar ook voor grotere kinderen (van 2 tot 10 jaar) vallen er in Antwerpen vrolijke voorstellingen, een streep muziek, films, wat feestgedruis én cadeautjes te rapen. Het festival verjaagt ook met sessies yoga, een springkasteel en grafittiworkshops de kou. En laten wij het daar nu ongelooflijk warm van krijgen! Niet te missen dus! Ontdek het aanbod van de Studio.

 

La Poupette kerstvakantie

The Little Mermaid, een musical uit de oude doos

Deze prachtige musical, die speelt in Flanders Expo in Gent, moet je gewoon gezien hebben! Het wordt weer een ongezien totaalspektakel in een originele setting, met prachtige stemmen, verrassende effecten, en duizelingwekkende acrobatie. Laat je volledig onderdompelen in de magische onderwaterwereld van Ariël. The Little Mermaid ervaring voor jong en oud. De voorstelling wordt live uitgevoerd in het Nederlands door een topcast. En fijn om weten! Jonas uit Ghost Rockers speelt de prins! Als dat geen reden is om zeker te gaan kijken?

 

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *