Mijn stage bij Tadaaz

Hoi, ik ben Kelly, studente marketingcommunicatie en koos voor Tadaaz als eindstage. Waarom? Wel,omdat het een hip, jong bedrijf is, waarvan het design van de producten en de website me onmiddellijk aansprak. Ik was benieuwd hoe alles rond een webshop nu eigenlijk werkt en ook het social media aspect sprak me aan. 

 

Stage lopen bij Tadaaz? Tot iets meer dan 2 maand geleden wist ik nog niet hoe dat zou zijn. Wie worden mijn collega’s? Welke taken zal ik krijgen? En vooral: wat zal ik allemaal bijleren? De 9 Tadaaz-weken zijn intussen voorbij en ik geef jullie graag een terugblik op wat ik allemaal deed! Hou jullie vast, dat was heel wat!

Kelly

 

De eerste dagen moest ik alles natuurlijk nog wat leren kennen. Ik kreeg een rondleiding en kwam te weten hoe alles achter de schermen werkt. Ik moet zeggen, dat is nog veel meer dan ik eigenlijk dacht. Maar dat maakt het natuurlijk allemaal leuker, want een ééntonige job, dat heb je hier niet! Ik kreeg al een planning voor de komende weken – die raakte alsmaar meer ingevuld – en het echte werk kon beginnen. 

 

Tadaaz

Ik mocht me vooral bezighouden met de social media. Dus wat mag je daaronder verstaan? Ik hield het Instagramaccount up-to-date, zocht naar mooie foto’s op Pinterest en pinde die op onze borden, bereidde Facebookposts voor, … En dat niet alleen voor België maar ook voor Nederland en Frankrijk, aangezien we daar ook aanwezig zijn op de markt. Sociale media is steeds belangrijker aan het worden en ik vond het daarom ook leuk om daarmee bezig te zijn en likes en volgers te verzamelen :-). 

 

Aangezien ik ook werkte voor Nederland en Frankrijk, mocht ik die vergaderingen ook bijwonen. We gingen dus 1 dagje naar Nederland en 2 middagen naar Frankrijk. Leuk om ook eens de mensen die daar werken te ontmoeten. Én: ik mocht ook eens mee met de enige echte Tadaaz-mobiel! Als dat geen eer is. Heb jij deze al eens gezien op straat?

 

Tadaaz mobiel

Stage blijft natuurlijk een opdracht van school en daar horen dus ook de nodige ‘eisen’ en taken bij. Ik moest voor school een 40-tal uren in een vreemde taal werken (dus Frans, Engels, Duits, …). Kan je het al raden? Frankrijk was hier inderdaad een oplossing voor! Dus vertoefde ik ook een weekje bij de collega’s in Halluin. Ook hen hielp ik toen met de social media, maar ik schreef er ook mijn eerste echte mailing! En ik moet zeggen, ik ben er best wel trots op, mag dat? :-). 

 

weekje Halluin

Bij de sociale media hoort natuurlijk een heus mediaplan, om alles wat overzichtelijker te houden voor jezelf. Zo heb je een beter zicht op hoeveel keer er iets wordt gepost, over welke thema’s, … Ik zag natuurlijk wel op school hoe dat in elkaar zit, maar het was ook zeer interessant om het eens daadwerkelijk in de praktijk te bekijken. 

 

Ik vertelde jullie in het begin al dat ik hier geen ééntonige job had, dus ik deed nog veel meer dan social media. Ik schreef onder andere wat blogartikels, die jullie stuk per stuk zullen kunnen lezen op de Tadaaz blog. Ik had al langer interesse in blogs en vond het dan ook super leuk om nu eens zelf het heft in handen te nemen en ook wat artikelen te kunnen schrijven. Ik moet toegeven, het is me bevallen! Ik hoop dat jullie dan ook zullen genieten van de artikeltjes die ik schreef :-). 

 

blogartikelen

Ook maakte ik wat andere zaken ‘in orde’ op de website. De nieuwe geboortecollectie staat op dit moment online en dan is het natuurlijk van belang dat alles soepel verloopt voor jullie en alles goed werkt. Werden de foto’s geladen in de editor, klopten de foto’s met de productomschrijvingen, werden de juiste producten gekoppeld aan de bijhorende kaarten, …  Daarenboven schreef ik ook de productomschrijvingen voor de nieuwe producten. Super tof natuurlijk om mijn eigen werk op de website van Tadaaz te zien staan! Ik schreef niet alleen de productomschrijvingen van de doopcollectie maar waande me ook al in de kerstsferen en verzorgde de omschrijvingen van de nieuwe kerstcollectie. Ja mensen, daar zijn we al op tijd mee bezig! En eum, ik kan al verklappen, het zijn weer super mooie kaarten geworden, be prepared! 

 

geboortecollectie

Tot slot, één van de meest voor de hand liggende zaken die gebeuren achter de schermen is het samenstellen van jullie modelkaarten en pakketjes. Dagelijks staat een enthousiast team paraat om de bestellingen verzendklaar te maken en tot bij jullie te brengen. Ook daar mocht ik af en toe deel van uitmaken. Een hele verantwoordelijkheid natuurlijk, want de pakketjes moeten juist bij jullie terecht komen! Dit was ook het ideale moment om eens het resultaat te zien. Ik moet zeggen, jullie zijn alleszins creatievelingen! Ik zag hele mooie kaartjes en andere producten passeren :-).

IMG_0552

750 woorden verder zit ik ook aan het einde van mijn stage. 750 woorden om te beschrijven wat ik hier allemaal deed en leerde zijn natuurlijk niet genoeg, maar het geeft jullie wel een goed beeld van wat er zich afspeelt bij Tadaaz. Ik vond het alvast een zeer leerrijke periode en zal het oprecht missen. Maar daarnaast zal ik nu ook genieten van een welverdiende (?) vakantie :-).  

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *