5 tips voor het beste verrassingsfeest ooit

 verrassingsfeest organiseren

Wie vindt het nu niet leuk dat er een surprise party voor hem of haar georganiseerd wordt? Maar hoe organiseer je nu zo’n verjaardagsfeest dat zelfs de meest achterdochtige jarige kan verrassen? Met deze checklist lees je in 5 stappen hoe je het aanpakt!

1.     Zoek een partner in crime

Wil je een verrassingsfeest organiseren? Dan komt daar heel wat bij kijken! Je kan ook niet zomaar iedereen inschakelen, want dan loop je de kans dat iemand z’n mond voorbij praat. Zoek daarom iemand waarop je kan rekenen en waarvan je zeker bent dat hij of zij een geheim kan bewaren.

2.     De gastenlijst: to party or not to party?

Maak met je partner in crime een gastenlijst. Zo ben je zeker dat je geen belangrijke party-animals vergeet. Daarnaast geeft de gastenlijst je een beeld van het aantal feestvierders. Dit laat je overigens toe om de geschikte feestlocatie te zoeken.

Eens je de gastenlijst hebt samengesteld, kan je ook iedereen contacteren en hen vragen of ze al iets gepland hebben op de datum die jij in gedachten hebt. Ben je niet zeker dat iedereen zal kunnen zwijgen? Gebruik dan een list om te weten te komen of ze al dan niet vrij zijn op de voorziene datum.

3.     Begin op tijd te plannen

Begin vijf à zes weken op voorhand met plannen. Je gasten moeten immers tijd kunnen vrij maken in hun agenda en als je een week op voorhand de uitnodigingen verstuurt, is de kans groot dat velen niet aanwezig kunnen zijn.

Wil je zeker zijn dat de belangrijkste feestneuzen erbij zijn op het verrassingsfeest? Prik dan een datum met behulp van een Doodle. Alle gasten kunnen op die manier hun agenda raadplegen en de mogelijke data alvast vrijhouden.

Bovendien zijn er ook bepaalde zaken die tijdig vastgelegd moeten worden. Ruim om voorhand beginnen, zorgt ervoor dat je de nodige tijd hebt om eerst alle keuzes en mogelijkheden op een rij te zetten en om vervolgens te kiezen welke zaal je huurt, welke gerechten je serveert, wie je uitnodigt en hoe ze gekleed moeten zijn, enzovoort.

4.     De feestlocatie kiezen

De feestlocatie is nog zo’n lastige keuze. Een feestzaal huren kan immers heel wat kosten en voor vele zalen moet je al weken of maanden op voorhand reserveren. Heb je er al aan gedacht om het feest bij je thuis te organiseren of in een grote tuin? En heb je al eens gepolst in het stamcafé van de jarige? Of waarom organiseer je geen mini-festival op een stuk braakliggend veld van een boer uit je buurt?

Door slimme keuzes te maken, kan je besparen op de feestlocatie en zo meer geld overhouden voor drank & eten, de feestversiering of het verjaardagscadeau. En dat zijn volgens ons toch de belangrijkste onderdelen van het feestje!

5.     Kies een thema voor het feest!

Het volledige verrassingsfeest valt of staat met het perfecte thema. Kies een thema dat op het lijf van het feestvarken geschreven staat. Het thema van het verrassingsfeest bepaalt namelijk alles! Hebben je partner in crime en jij het perfecte thema gevonden? Dan kunnen jullie op zoek naar decoratie en kostuums die aansluiten bij het thema. Ook is het tijd om de uitnodiging te maken, aangepast aan het thema van het feest natuurlijk.

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 182

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *