De top 5 leukste partygames voor jouw feestje

pexels-photo-207924

Stel, je organiseert een feestje en hebt alles voorzien van hapjes, drankjes tot de decoratie aan toe. Ben je helemaal niets vergeten? Ga deze keer voor een extra fun factor en voorzie een partygame. Neen, geen Monopoly of Trivial Pursuit, maar een spel dat doet lachen, gieren en af en toe eens brullen (al dan niet letterlijk).

Tadaaz ging voor jou op zoek naar enkele spelletjes die op elk feestje voor tonnen plezier zorgen. Van kinderfeestjes of verjaardagen tot familiefeesten & housewarmings!

Heel wat partygames hebben wij met veel plezier getest. Uiteindelijk kozen we deze top 5 partygames als onze winners:

5. Party animals

Party-Animals

Met dit spel ga je letterlijk gaan brullen, we hadden het je beloofd. Ieder krijgt een pak kaartjes voor zich uit en moet elk om beurt een leuke geïllustreerde kaart voor zich afleggen. De eerste kaart die je aflegt is jouw dier, maar onthoud vooral het dier van de anderen. Wanneer je tijdens het spel een speelkaart aflegt met een dier op die ook al op tafel ligt dan begint de pret. Deze 2 personen moet zo authentiek mogelijk het dier van de ander (herinner je de eerste kaart) nabootsen.

Enkele speciale kaarten zorgen ervoor dat er genoeg afwisseling is. Er zal dus heel wat gesist, gebalkt, gebruld en gekwaakt worden! Wie eerst was mag zijn kaarten afgeven, wie na enkele rondes geen kaartjes meer heeft, die wint!

Voor de allerkleinste is er ook een simpelere versie waar je de geluiden na-aapt van de 2 dieren die hetzelfde op tafel liggen. Zo hoeven de kinderen niet te onthouden, wie welk diertje had aan het begin van het spel. 

4. Kakkerlakkensalade

1004004006510330

Paprika, salade, tomaat, bloemkool, KAKKERLAK! Deze groenten en ongedierte moet je zo snel mogelijk kunnen benoemen in het spel kakkerlakkensalade. Je legt opnieuw een stapel kaartjes per speler voor je af. Op elk kaartje staat een groente of een kakkerlak en je zegt luidop wat er voor je ligt. Het addertje onder het gras? Je mag nooit 2x achter elkaar hetzelfde woord zeggen, dus legt de speler voor je een paprika en jij ook, dan moet je één van de andere groentes snel noemen, zonder stotteren of stopwoordjes. De groente die jij noemt plus de groentje die je met je kaartje aflegt zijn dus ook verboden woorden voor de volgende in de rij. Al snel verhaspelt iedereen zijn woorden en ligt iedereen in een deuk.

Het toppunt? Wanneer de eerste persoon wortel, peer of andere zaken die niet eens in het spel voorkomen begint te roepen. De kakkerlakkaarten zorgen voor een extra verboden woord, maar we raden aan om dit gewoon zelf te ontdekken. Een simpel, maar verraderlijk spel voor jong en oud.

3. Dixit

dixit

Dixit is een magisch spel waar de punten eigenlijk bijzaak zijn, maar je kunt ze wel tellen wanneer er echte competitiebeesten in de groep aanwezig zijn. Ieder krijgt 6 kaarten waar stuk voor stuk de meest fantasierijke illustraties op staan. Ieder is om beurt de “verteller”. Als verteller kies je één van je kaarten en legt deze afgedekt op tafel. Je verzint een verhaal of woord dat past bij dit kaartje, laat je creatieve geest aan het werk. Daarna kiest iedereen een kaart uit zijn handen die ook kunnen passen bij jouw verhaal. Liggen alle kaarten op tafel dan moeten deze door elkaar gehaald worden en met de illustratie naar boven liggen. Iedereen krijgt de kans om te raden welk kaartje van de verteller zelf was. Heeft iedereen het juist verdient de verteller geen punten, is iedereen mis ook niet.

De kunst bestaat er dus in om je verhaal voor enkelen duidelijk te maken zonder dat het te gemakkelijk is voor iedereen. Vooral jonge kinderen gaan hier helemaal in op en komen tot leven met hun fantasie. Schitterend om te luisteren met welke verhalen zij allemaal op de proppen komen. Het spel kan je online kopen en er zijn ook al héél wat uitbreidingen met extra kaarten dus je kan het nog lang blijven spelen.

2. Exploding kittens

exploding kittens

Wie van katten, bommen en waanzinnig bedachte tekeningen houdt, moet zeker het spel “exploding kittens” uitproberen. Het spel is simpel, om de beurt een kaart van de stapel trekken. Wie een exploderend katje trekt, ligt eruit. Om dat te voorkomen, zijn er enkele wapenkaarten zoals een beurt overslaan, de bom ontmantelen, de drie bovenste kaarten bekijken en meer.

Het spel werd gefinancierd via de crowdfunding website “Kickstarter” en is sindsdien een echte rage geworden. De tekeningen alleen al zorgen voor hilariteit bij jong en oud. Je kan het zo gek niet bedenken of de makers hebben er een kaart van gemaakt. Het spel gaat vlug en is perfect om enkele rustige momenten in te vullen tijdens de avond. Wil je het zelf ontdekken? Dan vind je hier alle informatie over Exploding kittens.

1. Wat schets je me nou?

watschetsjemenou

Wie iets anders wil dan kaartspelletjes, maar absoluut wil lachen, moet “Wat schets je me nou” eens proberen. Je kan het best zien als een mix tussen pictionary en chinees fluisteren. Iedereen krijgt een boekje en een stift, de blaadjes zijn herbruikbaar en schoon te maken met een doekje. Iedereen trekt een kaart met 6 woorden op en daarna wordt met een dobbelsteen beslist welk woord je op jouw boekje moet schrijven. Hierna geeft iedereen zijn boekje door aan de persoon die links van je zit. Enkel hij of zij mag het woord zien waarna iedereen tegelijk 2 minuten krijgt om dat woord zo goed mogelijk te tekenen. Na deze 2 minuten geef je het boekje opnieuw door aan de persoon links van je, die op zijn beurt moet raden wat je precies getekend hebt. Zo blijven de boekjes doorgaan tot je opnieuw je eigen boekje in handen hebt. Daarna kun je terugbladeren en zien of jouw woord tot op het einde hetzelfde gebleven is en zie je ondertussen de meest hilarische tekeningen.

Je moet vooral niet bang zijn om “lelijk” te tekenen, het gaat echt om fantasie en humor. Vooral de kinderen maken de leukste tekeningen en verbazen vaak hoe pienter ze wel kunnen zijn. Hier hebben we echt al vele avonden luidop mee kunnen lachen.

Dat was onze top 5 voor 2017. Laat ons zeker weten als je één van deze spelletjes al in huis hebt gehaald! Of welke andere party games jullie ons kunnen aanraden, we zijn reuze benieuwd. Alvast een vrolijk feestje gewenst!

Lise Desmet
Lise Desmet

Van mijn leven in Brugge verschijnt af en toe wel eens iets online... Maar even hard - of misschien zelfs nog meer - kan ik genieten van het offline gebeuren. Quality time met mijn man, familie, mijn beste vriendinnen... Happy moments vier ik graag samen met hen en samen met Tadaaz!

Artikelen: 160

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *