Uitnodiging met foto maken? Kies je look!

De uitnodiging voor je feestje persoonlijk maken door ze te pimpen met een foto? Dat is een uitstekende manier om origineel uit de hoek te komen. Zeker als je het kadert in je favoriete thema. Zowel bij de makers van de foto-uitnodiging als bij de ontvangers kan de pret niet op! Zelf je uitnodiging met foto maken: zo pak je het aan.

Een uitnodiging wordt nog beter met een toffe foto!

Duik de geschiedenis in

Een themafoto maken is één ding, een thema kiezen is nog een ander paar mouwen. Maar als je de nostalgische kaart trekt, komt het altijd goed. Duik de geschiedenis in en selecteer een periode die genoeg inspiratie biedt voor kleurrijke, grappige of nostalgische foto’s (en het liefst natuurlijk een combinatie van die drie). Enkele ideetjes:

1.      De golden sixties

Perfect voor jarigen die het tijdperk van de losbandige jaren zestig nog meegemaakt hebben: een foto in hippie-stijl. Veel bloemen (‘flower power’), broeken met olifantenpijpen, ronde Lennon-brilletjes, zelfgebreide truien of mutsen, gebatikte t-shirts, … Moeilijk is het niet om jezelf als hippie uit te dossen, en je scoort er gegarandeerd punten mee bij je generatiegenoten.

2.      Seventies-chic

Ook de jaren zeventig waren natuurlijk prachtig. Dankzij de legendarische film ‘Saturday Night Fever’ kwam niet alleen de acteercarrière van John Travolta op gang, ook de discomuziek brak eindelijk door. Ga dus volop voor glitter, afropruiken en schoenen met plateauzolen. En vergeet de ‘greatest hits’ van de Bee Gees niet klaar te leggen om tijdens het feest helemaal uit de bol te gaan.

3.      Gatsby party

Iets langer geleden, maar daarom niet minder inspirerend: de jaren twintig oftewel ‘roaring twenties’. Op de uitzinnige feestjes die het legendarische romanpersonage ‘the great Gatsby’ in die periode organiseerde, liep iedereen er piekfijn uitgedost bij. Parelsnoeren en charlestonjurkjes voor de dames, smoking en vlinderdas voor de heren. En champagnecoupes als nostalgisch accessoire.

Follow Wedding Ideas Magazine’s board The Great Gatsby Wedding Theme on Pinterest.

Uitnodiging met foto maken: tips & tricks

Je hoeft geen professionele fotograaf te zijn om van je uitnodiging met foto een geslaagd project te maken. Een beetje basiskennis van fotografie helpt uiteraard wel. Ook met deze praktische overwegingen hou je het best rekening, wanneer je zelf een uitnodiging met foto maakt:

  • Maak een foto die past bij de stijl van het kaartje. Zwartwit of kleur? Strak of frivool? Zakelijk of privé? Stem je foto af op de gelegenheid.
  • Neem de tijd. Foto’s maken, doe je niet even snel tussendoor. Haastwerk levert zelden een goed resultaat op.
  • Speel met verschillende perspectieven. Zo heb je veel verschillende foto’s om uit te kiezen wanneer je de definitieve uitnodiging opmaakt.

En denk eraan: een foto-uitnodiging maken moet vooral fun zijn – zowel voor de modellen als voor de makers!

uitnodiging met foto maken
Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *