Zes tips voor een vaderdagcadeau waar je ook zelf iets aan hebt

Father son ocean

Begin juni is het weer zover: Vaderdag, hét moment waarop vaders koning te rijk zijn. Heb je je al suf gezocht naar een verrassend en origineel vaderdagcadeau? Verlaat dan de platgetreden paden en denk tegelijk ook een beetje aan jezelf. Er bestaan dan ook heel wat leuke vaderdagcadeaus die niet alleen voor je vader het einde zijn, maar ook voor jou. Hier vind je alvast zes topideeën!

1. Een dag- of citytrip: samen uit, samen thuis

Klaagt je vader soms dat hij je te weinig ziet? Wel, dan is Vaderdag het uitgelezen moment voor wat qualitytime. Vaderdag valt traditiegetrouw op een zondag, dus jullie hebben alle tijd voor een dagtrip. En wie zijn papa een extra leuk vaderdagcadeau wil bezorgen, maakt er meteen een ‘Vaderdag-weekendje’ van en boekt een citytrip. Kies bij voorkeur een bestemming die op je vaders verlanglijstje staat en die jij stiekem ook wel ziet zitten. Berlijn is bijvoorbeeld een superbestemming! Hij gelukkig, jij gelukkig.

vaderdag cadeau citytrip

2. Een lekkere fles wijn, die kraak je met twee

Een lekkere fles wijn of een goeie whisky, voor veel vaders is het de ‘guilty pleasure’ bij uitstek. En zeg nu zelf: een drank van topkwaliteit is ook voor jou niet te versmaden. Vertrouw daarvoor niet op de verkooppraatjes maar ga af op je eigen neus. Smaakvoorkeuren zijn niet voor niets erfelijk. Doe je papa je favoriete wijn, likeur of bier cadeau, en wacht rustig af tot hij het glas aan zijn lippen zet en er een glimlach op zijn gezicht verschijnt. Wedden dat hij met jou een glaasje wil delen?

vaderdagcadeau

3. Samen naar het voetbal: uren nakaartplezier

Mannen en voetbal, in veel gezinnen is het een gouden combinatie. Hoeveel vaders zie je op zondag niet met hun zoon naar het stadion van hun favoriete club trekken? Op latere leeftijd is die traditie misschien wat verwaterd, en dan is Vaderdag het ideale moment om dit recht te trekken. Schenk je voetbalgekke vader een ticket voor een topmatch en beleef opnieuw de sfeer van vroeger. Nu alleen nog hopen dat jullie club ook op het veld een topprestatie neerzet …

vaderdagHelaas het seizoen in eerste klasse reeds afgelopen, maar een abonnement voor volgend seizoen is zeker een leuk idee. Dit start immers al in het weekend van 26 juli!

Geen fan van het stadion? Met het WK in het vooruitzicht kan je haast geen winkel binnenwandelen zonder een leuk gadget of truitje tegen te komen!

4. Een smartphone: eindelijk mee met de tijd

Leeft je vader nog in het bronzen tijdperk? Dan heb je je ongetwijfeld al meermaals geërgerd aan zijn onbereikbaarheid. Facebook, Skype, WhatsApp? Nooit van gehoord! Met een smartphone als vaderdagcadeau geef je je vader meteen een ‘upgrade’ van jewelste. Voor je het goed en wel beseft, is hij verslingerd aan het toestel. En jij kan hem tenminste bereiken om te vragen of hij je naar de luchthaven kan brengen bijvoorbeeld.

5. Een dvd-reeks: even lenen die handel

Dexter, Game of Thrones, Breaking Bad … Het aanbod aan Amerikaanse topreeksen is schier oneindig. Om nog maar te zwijgen over de ontelbare kwaliteitsfilms die elke cinefiele vader zullen bekoren. En jawel, ook voor jou zit er iets in: je vader bekijkt de dvd-serie hoogstens twee keer en daarna heeft hij het wel gehad. Een ideaal moment om je favoriete dvd-reeks even te ‘lenen’…

Is je vader geen fan van de Amerikaanse televisie? Bekijk het aanbod Vlaamse en Nederlandse films dan zeker ook eens. Er zitten zeker enkele recente titels tussen zoals Altiplano, Rundskop en Foute Vrienden die je zullen verrassen!

vlaamse films vaderdagcadeau

6. Een avondje uit / weekendje weg

Je kan ook op een andere manier voordeel halen uit je vaderdagcadeau, zeker als je nog thuis woont! Een concert, fijnproeversmenu of zoals eerder vermeld een citytrip of abonnement voor een voetbalclub, het zijn allemaal perfecte cadeaus om je vader (en moeder) buiten te krijgen zodat je het huis voor jou alleen hebt. Het is geen origineel concept, maar we garanderen je dat het (meestal) werkt!

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *