6 leuke trends om je kinderkamer in te richten

De tijd staat niet stil en interieurtrends veranderen voortdurend. Kan je kinderkamer wel eens een opknapbeurt gebruiken? Wij geven je zes leuke trends om de kinderkamer in een mum van tijd om te toveren tot een waar paradijs.

Pastelkleuren

Pastelkleuren blijven nog steeds trendy. De grootste kleurentrend is ongetwijfeld muntgroen. Het is een hippe kleur die zowel op een jongenskamers als meisjeskamer past. Ben je zwanger en weet je nog niet of je baby een jongen of een meisje zal zijn? Dan is muntgroen zeker een aanrader. Combineer muntgroen met andere pastelkleuren, gebruik het als allesoverheersende kleur of gewoon als accentkleur.

Indiaantje spelen

Een tipi of wigwam zorgt voor een speels element in de kinderkamer. Je kind kan er naar hartenlust spelen. Een tipi kun je kopen, maar de creatievelingen onder ons kunnen er ook zelf een maken. Koop een aantal stokken, spreid ze en bind ze aan elkaar. Neem een oud laken en knip er een tentdoek uit. Werk af met wat kussens en een tapijtje in de tent. Nu is je kind helemaal klaar om indiaantje te spelen!

kinderkamer inrichten 2

Koper en goud

De kleuren koper en goud geven een unieke ‘touch’ aan de kinderkamer. Ze zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Verwerk de kleuren in het behang, de tapijten, de meubels of de speelse accessoires in de kinderkamer.

Tip: Koperen verlichting en houten elementen vormen een ‘gouden’ combinatie!

Vintagespulletjes

Niet alleen in de woonkamer, maar ook in kinderkamers is vintage niet meer weg te denken. Vintage straalt een persoonlijk aspect uit: de kastjes van oma krijgen op die manier een tweede leven. Ook op rommelmarkten kun je leuke dingen op de kop tikken, zoals een houten hobbelpaardje of fietsje.

Back to nature

Blankhouten meubels zijn helemaal in: Scandinavische meubels uit robuuste materialen veroveren woning na woning. Combineer ze met houten accessoires voor een hippe kinderkamer! Haal de natuur naar binnen met natuurtinten zoals groen en blauw en koop plantjes om de kinderkamer mee te decoreren. Kies voor veilige planten met een luchtzuiverende werking of een natuurprint als behangpapier!

kinderkamer inrichten

Bron: Flexa

Muurstickers

Muurstickers gaan al lang mee, maar zijn nog altijd ‘in’. Maak aan de hand van stickers een echte themakamer voor je kind. Prinsessen of liever ridders? Het kan allemaal.

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *