De 10 do’s and don’ts van een mooie foto, binnen én buiten!

fotografie

Al sedert het prille begin van de fotografie, bijna 200 jaar geleden, leggen we mijlpalen in ons leven graag vast op de “gevoelige plaat”!

De perfecte foto

De eerste foto van je pasgeboren spruit, gekke klasfoto’s, een ernstige pasfoto voor rijbewijs of sollicitatie, een modderig scoutskamp, de eerste partydress, verliefd, verloofd, getrouwd…we kunnen ons geen leven zonder “beeldmateriaal” meer indenken. Social media zoals Snapchat, Facebook, Instagram, … danken hun bestaan hieraan.

Foto’s zijn onderdeel van ons leven geworden. Op Tadaaz vind je dan ook bij elk event kaarten die je met je eigen foto’s kan personaliseren!

Heb je een professionele fotograaf ingehuurd voor je fotoshoot, dan hoef je je alvast geen zorgen te maken! Onderstaande tips behoren vast en zeker tot hun fotografie-bijbel…
Reikt je budget echter niet zo ver, dan wil je ongetwijfeld je beste beentje voorzetten als je je eigen foto wil gebruiken. Daarbij helpen we je alvast graag met deze handige checklist:

Neem je foto’s BINNEN?

  1. Foto’s worden te vaak in donkere ruimtes gemaakt. Kies er liever voor om je foto’s buiten te maken of zorg voor dat er voldoende daglicht
  2. Probeer het gebruik van een flits binnenshuis te vermijden aangezien dat vaak bron is van overbelichting 
  3. Let ook op voor tegenlicht. Zorg ervoor dat de lichtbron zich achter of naast de fotograaf bevindt en niet achter de persoon die je fotografeert.
  4. Maak je binnen foto’s voor een raam? Test dan even wat het beste resultaat oplevert: met de gordijnen gesloten of open.
  5. Voor een extra effect kan je een lichtje op de achtergrond laten branden
  6. Als je fotografeert voor een witte muur, kan de witheid anders lijken op de foto ( net iets te grijs, te geel…), misschien moet je de foto wat retoucheren.

Depositphotos_47516711_s-2015

Of ga je liever BUITEN voor je fotoshoot?

  1. Te felle zon is niet goed: het beste licht is net na zonsopgang of net voor zonsondergang (voldoende licht met een mooie gloed, maar niet te fel).
  2. Als de zon toch fel schijnt: neem foto’s onder bomen, maar zorg dat er geen harde schaduw over het gezicht valt (van bv. takken, draden e.d.)
  3. Laat de persoon niet recht in de zon kijken om dichtgeknepen oogjes te vermijden
  4. Neem geen foto’s tegen de zon in, want dat veroorzaakt tegenlicht.

Fotobewerking?

Een goeie gratis tool om foto’s te bewerken is voor Mac het standaard “foto’s” programma (voor Windows bestaat dit niet). Daarnaast heb je ook nog GIMP dit is een gratis photoshop-achtig programma, wel voor de iets gevorderde gebruiker.

Succes!

Vanessa Verhelst
Vanessa Verhelst

I love life... ! Adrenaline drijft me voort, in alles wat ik doe: zowel in mijn fantastische job bij Tadaaz als in ons heerlijk uitgebreid gezin met 6 dochters! Genieten van alle kids en vrienden, lekker eten en een glaasje, een heerlijk boek, ski of zon, dansen en sporten, shoppen en ( laten) verwennen…Tadaaz is voor mij dé perfecte stijlvolle shop om alle great moments in ons leven ( mee) te delen!

Artikelen: 120

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *