Baby op komst? Dit zijn dé must-haves voor je babyuitzet

Net als wanneer je gaat samenwonen, moet je ook voor je baby een uitzet hebben. De bare essentials zeg maar om het leven met een baby op rolletjes te laten verlopen. Maar wat zijn nu de basics die een baby nodig heeft? We bezorgen je graag een handige checklist!

Welke babyspullen heb je zeker nodig?

Eat, sleep, wash, repeat. Het lijkt een beetje op een bekende hit maar dat is zowat het leven van je baby. Het lijkt niet veel, maar daar heeft je kleintje toch al heel wat spullen voor nodig. Laten we beginnen bij het begin: de wieg.

Slapen

Hoewel vele ouders de neiging hebben om hun baby mee in bed te nemen, is dat toch niet zo’n goed idee. Je baby leert zo immers niet om alleen te slapen en zal hij wenen van zodra je hem toch alleen in z’n wieg legt. Een goede matras, lakens en een slaapzak mag daarin niet ontbreken.

Verlang je er ’s nachts toch naar om je baby dicht bij je te hebben? Dan is een bednest een perfect alternatief Deze leuke kribbes kan je eenvoudig verplaatsen en kunnen een mooi geheel vormen met je bed zodat je de hele nacht vlakbij je nieuwe schat bent, vooral handig als je kiest voor borstvoeding.. En zeg nu zelf: wat is er mooier dan wakker te worden met dat lieve gezichtje naast je?

babyuitzet lijst - babynest

Tip: leg je baby vanaf de geboorte op de rug om te slapen om hem een veilige slaaphouding aan te leren.

Eten

Naast slapen zal je baby de eerste maanden – maar ook daarna – veel eten. En daar komt meer bij kijken dan een ‘papfles’! Afhankelijk van je keuze voor flessen- of borstvoeding, zullen deze zaken niet mogen ontbreken op je geboortelijstje:

  • zuigspenen,
  • melkflessen,
  • een afkolfapparaat,
  • babyvoeding,
  • enkele slabbetjes,
  • een flesverwarmer en –sterilisator,
  • een flessenborstel

Wassen

Na eten en spelen komt het badje. Je hebt heel wat keuze op vlak van badjes. Ofwel koop je een badstandaard die je in het grote bad kan plaatsen. Ofwel zorg je voor een babybadje. Je kan natuurlijk ook lekker retro gaan en je baby in de lavabo wassen.

babyuitzet lijst - baby wassen

Bron: Squidoo

Een badthermometer komt steeds van pas maar je kan ook altijd je elleboog gebruiken. 37° is de ideale temperatuur. Ten slotte kan je ook niet zonder handdoeken, washandjes en een badjas. En babyzeep uiteraard.

Spelen en gezellige uitjes

Nu je beiden proper bent, is het tijd een stapje in de wereld te zetten. De essentials hiervoor ken je vast al wel; een kinderwagen, kinderstoeltje voor de auto en je read-to-go babybag met alle essentials om ook on the road op alles voorbereid te zijn. In de babybag mag je zeker niet vergeten een verzorgingskussen te steken, propere kleren, luiers en wat speelgoed om de tijd te doen vliegen.

Speeltijd is dan ook enorm belangrijk. Met een kinderbox ben je zeker dat er wondertje niet op avontuur vertrekt als je even niet oplet en ook altijd comfortabel ligt. Combineer de kinderbox met een babyfoon en je kan zelf met een gerust hart genieten van een gezellige televisieavond of een etentje met vrienden!

Natuurlijk mogen we het belangrijkste voor een gezellig uitje niet vergeten: de kinderwagen. Dit is een zeer belangrijke keuze, dus vergeet hem zeker niet goed te testen. Past hij in de wagen? Vouwt hij eenvoudig op? Iis hij robuust genoeg voor een wandeling door het park en toch licht genoeg om te dragen? Belangrijke vragen die je later heel wat kopzorgen kunnen besparen!

Kleden en verzorgen

Last but not least: kleding en verzorging. Luiers. Véél luiers. Talkpoeder voor de zachte billetjes en een potje billenzalf zijn onmisbaar. En dan ongetwijfeld het meest leuke voor alle mama’s: de kleding!

lijst babyuitzet - hippe babykleding

Bron foto: Sandy à la Mode

Al die hippe, schattige en stijlvolle babykleding waar je hart gewoon van smelt. Eén tip: control yourself! Denk eraan dat je baby snel groeit en je dus beter ook wat ‘op de groei’ koopt. Daarnaast krijg je waarschijnlijk ook veel babykleding cadeau dus koop je niet meteen blauw aan kleding.

 

Last but not least

Laat je niet gek maken door de dame in de babywinkel. Die laat je graag geloven dat je alles nodig hebt wat je daar kan vinden! Zij willen uiteraard veel verkopen en spelen handig in op het gevoel van elke mama-to-be om het allerbeste te willen voor hun baby’tje!  Ga te rade bij vriendinnen met kindjes, je mama en zelfs je oma. En kijk ook even rond wat je eventueel kan lenen/tweedehands kan kopen. Veel babyspulletjes worden immers maar een paar maanden gebruikt en kan je dus zo goed als nieuw op de kop tikken voor een leuke prijs!

Els Vanhooren
Els Vanhooren

Als mama van twee zoontjes, hou ik ervan om Happy Moments extra bijzonder te maken. 'Celebrate the little things' daar draait het om! Ideetjes voor geboortekaartjes, doopsuikerdoosjes, kinderfeestjes, kerst... daar ben ik voortdurend graag mee bezig! Als Tadaaz fan van het eerste uur deel ik graag mijn inspiratie en ideetjes!

Artikelen: 170

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *