Baby op komst? Ontdek de fijnste zwangerschapsapps!

bellabeat echografie - hartslagmonitor baby zwangerschap

Het moment waarop je het hartje van je baby voor de eerste keer hoort kloppen, dat is pure magie! Een bezoek aan de gynaecoloog is voor iedere moeder (en vader) een prachtig moment. Dankzij de technologie hoef je gelukkig niet meer te wachten op de gynaecoloog om je baby te horen.

En da’s lang niet de enige app in smartphoneland die speciaal ontworpen is voor zwangere mama’s en hun baby. Wij zochten de vier leukste zwangerschapsapps voor je uit!

Luister naar het hartje van je baby

Gedaan met nagelbijten en je zorgen te maken. Met je smartphone volg je immers zelf de vooruitgang van je baby op. Net zoals papa een fitness app heeft die het aantal verbruikte calorieën, de afgelegde kilometers en het aantal spieroefeningen toont, heeft je baby de BabyWatch app die het aantal trappen, de gewichtstoename en zijn hartslag toont. Tracking apps zijn eigenlijk niets nieuws, maar het Bellabeat Connected System is wel het eerste toestel dat toelaat om je smartphone om te toveren in een echotoestel. Het apparaatje dat je aansluit op je smartphone is in principe een hartslagmonitor waarmee je niet alleen naar de hartslag kan luisteren, maar er ook een opname van kan maken. Zo kan je de eerste hartslagen van je baby delen met familie en vrienden.

bellabeat zwangerschap app - hartslagen baby

Je zwangerschapsassistent altijd dichtbij

De Zwangerschapsassistent app bezorgt je vanaf 4 weken zwangerschap tot 2 weken na de bevalling elke dag een handige tip. Praktische weetjes van andere zwangere vrouwen en deskundigen. En daarbij wordt er ook aan de papa’s gedacht.

zwangerschaps app voor de baby en mama - zwangerschapsassistent

Daarnaast kan je ook perfect volgen hoe ver je al bent in je zwangerschap door je bevallingsdatum in te geven en kan je een dagboek met foto’s bijhouden. Ten slotte kan je ook afspraken bij de gynaecoloog bijhouden. De app is gratis beschikbaar in de iTunes store.

Schopjes en weeën tracken

Alles kan je tracken tegenwoordig: van het aantal schopjes van je baby tot de weeën. De schopjes zijn niet alleen een belangrijk signaal om te weten hoe actief je baby is, het helpt je ook om de dagelijkse vooruitgang van je baby op te volgen. Als je met de Babyschopjes tracker start met het tellen van het aantal schopjes, begint er een timer te lopen. Stop je met tellen en zet je de timer dus uit, wordt de sessie opgeslagen. Let wel op iPhone-gebruikers, deze zwangerschapsapp is momenteel enkel voor Android beschikbaar.

babyschopjes tracker - zwangerschapsapp

Check ook altijd even de reviews. Sommige (betalende) apps beloven veel en leveren uiteindelijk niets maar anderen zijn echt wel de moeite waard. Bovenstaande apps zijn alvast het proberen waard om je zwangerschap nog mooier en vlotter te maken!

Lies Jonckheere
Lies Jonckheere

Ik ben de trotse mama van mijn allerliefste zoontje Georges. Een droom van een baby! Het grootste deel van mijn tijd spendeer ik met hem: Georges verzorgen, met hem spelen, leuke kleertjes en spulletjes uitzoeken … Mijn huwelijk – met mijn even fantastische man - een paar jaar geleden was prachtig, maar mama worden is echt een overweldigend gevoel. Tadaaz mocht al deel uitmaken van al Georges ‘Happy Moments’. Aankondiging van zijn geboorte, doopsuikerdoosjes en bedankkaartjes... Maar ook de uitnodigingen voor zijn eerste feestje: het doopfeest. Ik ben er zeker van dat er nog vele ‘Happy Moments’ volgen voor mijn zoontje en kijk ernaar uit om die te vieren!

Artikelen: 184

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *